massa bilder

vad tiden springer iväg! nu är det bara idag och i morgon kvar tills terese och anna åker hem, men det känns som att sen anna kom så vet jag inte vart tiden har tagit vägen. det hände så mycket då. Igår var vi i stan en stund, åt pannkakor med nutella, kollade lite affärer och blev utelåsta! men det löste sig tillslut.. Sen på kvällen gick vi på en restaurang här i mitt område, blev pizza för min del, jag vet tråkig ! men jag var så hungrig och ville inte riskera att få något jag inte gillar, vilket är vanligt i detta landet.. och idag har det rent ut sagt ösregnat. Var i skolan från 9-12, teerse och anna fick följa med in också, men det tråkiga var att vi va typ bara 5 st i klassen (brukar vara runt 20) fråga mig inte varför, men lite fick dem se iaf.. sen gick vi runder i ösregnet och köpte gummisövlar till dem! så typiskt med vädret, det har varit fint väder sen jag kom till Milano efter sommaren, och samma dag som tirre kom blev det dåligt. varför ? lovar att det kommer bli fint igen så fort dem har åkt. Vår lärare sa idag också att om solen kommer fram så blir det oftast 24 grader direkt. Men det lär vi ju inte få uppleva :P
Ikväll ska vi ta en fika här i området, har inte bestämt oss för vilket fik ännu men det blir nog bra! i morgon ska vi antagligen ut till ett nytt ställe som jag själv aldrig varit på, får hoppas att det blir bra :)
här är några fler bilder från i onsdags när vi överraskade tirre! 

 
    
      

från igår



   
när vi blevv utelåsta, haha så synd om oss

 

restaurang besök :)
  
       

två bilder från igårkväll

i morgon blir det skola 9-12, sen doumo, sen hem sen vet vi inte, godnaaaattttttt <3





terese 20 !!!!!

idag är de tiiiirrreeeessss födelsedag :D och igår övveraskade vi henne på kvällen med utgång och champange! kvällen blev verkligen lyckad! vi satt och kollade på film, så efter filmen hade jag och anna planerat sen länge tillbaka att vi skulle dra ut! och där satt vi i myskläder, och efter filmen så frågade jag tirre om hon verkligen skulle gå ut i myskläder, haha hon fattade ingenting, sen drog vi henne i benen och sen tog det fart! när klockan slog 12 öppnade malin champange flaskan, och sen fick hon presenter. efter det bar det av till old fashiooooon! men får skrva mer sen, vi ska ut nu och gå i stan, anna ska få se milanos hjärta, doumo, haha. ni borde vara trötta på den kyrkan vid detta laget! men den ligger ju i mitten av centrum bland alla affärer, så man kan ju inte missa den precis.. hej så länge <3

från igår
 

dag nr 2

Idag har vi varit runt på marknaden, hittade faktiskt ingenting men terese hittade en jätte fin brun väska! sen åkte vi in till stan och gick runder i samma affärer som igår, provade lite saker igen som jag var osäker på, men det blev ingenting idag heller, köpte en pastell rosa halsduk på zara bara :) terese köpte en vit tjocktröja. provade tre jätte fina klänningar!! så jobbigt för dem var verkligen precis det jag ville ha, men satt inte som jag ville :/ men men då sparade jag dem pengarna! sen åt vi på den gröna cafeét, åt en god paj med pharma skinka och brieost, super god! innan vi åkte hem blev det en god italiensk glass och nu är vi hemma! i morgon kommer Anna också :D jag ska först till skolan 9-12 sen ska vi in till stan och sen ska vi möta anna vid 7 på Cadorna, iih! vad kul att vi ska vara alla tre här i Milano <3







fint väder vi hade idag va?




terese har anlänt!!

första dagen med tirre i milano :D hon kom fram igår kväll så jag åkte och mötte upp henne på flygplatsen i  Malpensa. Förstod inte förens precis när hon hade landat att det var på en helt annan terminal, så jag fick åka nån buss och fattade ingenting! men som tur var så precis när jag kom in på terminal 2 så hann jag knappt reagera förens hon kom springande mot mig! blev så glad, har inte träffats på 7 månader och innan sågs vi varje dag i skolan, helt sjukt!
sen åkte vi bara hem snackade en massa och sen somnade vi gott.
Idag tog vi en skön sovmorgon, åkte in till stan runt 1 så terese fick se den fina kyrkan och vi gick runder i massa affärer, fast köpte ingenting. åt pannakaka med nutella och bara myste :)
sen åkte vi hem och köpte pizza, och nu ikväll tar vi bara det lugnt, har visat alla arbeten under hela året och ätit massor av godis som jag fick av tirre :D:D fick även leverpastej, kaviar, chokladpudding och varma koppen, hihi tack gumman <3

här är lite bilder från idag




- Nej jag vill inte köpa frö!!!


söndag

jaha, då har dem åkt hem idag :) vi har ju verkligen hunnit med att shoppa iaf, räknade ihop att vi shoppat i över 20 timmar på två dagar, det är inte dåligt! men det har varit jätte kul att haft dem här. här är de få bilderna som togs..


louise


jag och min morbror Esse




shopping shopping shopping shopping

fast jag har faktskt hållt mig hur bra som helst !! Som sagt så är min morbror och hans fru här nu, och idag har vi varit runt på Outlets här i Milano. Och vet inte hur många affärer vi har varit inne i, men jag klagar inte :) Outletsen här är helt underbara, jag hittade en massa saker, men känner inte att jag kan köpa mycket mer på grund av att jag måste ta med allt hem snart. Men jag köpte iaf en fin stickad tröja, jätte speciell med öppen rygg och rosett där bak, kan inte förklara den så får fota någon gång, men jätte fin iaf! morbrodern min handlade mest, han hittade precis vad han ville ha idag :) i morgon ska vi antagligen till Corso Como och till Rinacente, rinacente är som NK i stockholm fast större. Ville bara skriva lite snabbt, för kommer troligtvis inte hinna skriva något förens kanske på måndag, och vet ni vad? då är tirr hos mig ♥

hej alla glada

idag har vi jätte läskigt väder, det är ganska kvaft och jätte disigt! det är typ som att ett stort täcke av avgaser har lagt sig över staden. Det brukar iförsej alltid vara ganska dimmigt på grund av avgaserna, men idag är det speciellt! fast mig gör det ingenting eftersom jag endå har pluggat sen jag kom hem.
Börjae 9.00 med knitwear lab, makinen kronglade, jag fick vänta på hjälp i en halvtimme, och tillslut när jag väl började göra det mönstret som jag ville så var lektionen slut, vilket resulterade i inget gjort på tre timmar!!! hatar verkligen sånt, och nu har vi inte alls många lektioner kvar och jag är nöjd med tre "samples" av dem jag har gjort. Vi ska ha minst 15, vilket betyder kanske jag måste göra 20 till. haha! ajja, annars får jag ta av dem som jag blev missnöjd med.

iallafall, idag är jag glad! för i morgon kommer min morbror och louise :D det ska bli så kul, vi ska shoppa, äta och mysa :) och på söndag kommer tiiiiiiiiirrrr! det ska bli fint väder i helgen ockcå vilket är ett stort +, det stod 20-23 grader och sol, hihi!

Sen en annan rolig sak, som jag inte ska berätta nu förens det är säkert, ett till besök nämligen! <3

aaaah det är inte långt kvar nu! 6 veckor kvar i skolan och 8 veckor tills jag åker hem!!

tirre och jag från typ 2004


change of plans again

åå skit också! vi ska vänta med venedig nu , ja hur konstigt och dumt det än låter så är det faktiskt sant! och jag som var så lycklig. men så långt bort kommer det inte, för till venedig det SKA jag innan jag åker härifrån, frågan är bara när. Det känns bara som att det är alldeles för mycket nu för att åka i morgon och jag MÅSTE plugga. har miljoner saker att göra, sen sparar jag ju faktiskt 500:- haha, nej dem får jag lägga undan tills vi ska åka på riktigt. uch nu har jag ju bara lurat er, men men ändring av planer händer väll alla? Nu ska jag inte skriva något i bloggen förens jag har varit där haha :D känner inte ni också så ibland, typ om du skriver i bloggen att jaaaaa idag jar jag köpt en triss lott och det är min turdag, då vill man ju (som läsare) se ett inlägg senare om att den här personen faktisk vann på sin trisslott. men sen när inte det händer, så är det ju inte speciellt kul att skriva, "jag är en förlorare, jag vann inget" haha, nej nu svamlar jag bara, men ni kanske förstår vad jag menar endå! Nu ska jag fortsätta på min moodboard och sen ska jag gå och lägga mig, i morgon blir det verkligen en massa plugg för min del. ciao ciao raggazzi ♥

lilla söta italien

olika webkamera bilder vid olika tillfällen, kolla vilken utveckling, så dum man blir av att bo i samma land som italienare :P!

1 :   efter 3 mån:    

efter 7 månader     

man blir ju nästan rädd?

en riktig slapp söndag

vilket jag absolut behövde :) jag har gjort nästan ingenting , kollat avsnitt av The hills, ätit, pratat på msn, läst bloggar osv. I morgon börjar jag 9.00 med knitwear, sen slutar jag inte förens 5.


change of plans

det blir vendedig på tisdag istället :D på grund av lite omständigheter.. Så idag blir det lite plugg blandat med tvättning och lite sånt, underbart väder idag iaf! har kollat två avsnitt av the hills nu, det är väll helt okej, fast det blir nog mer för tidsfördiv :P man kanske måste se några fler avsnitt för att hänga med!
Hoppas ni får en bra söndag ♥

mysig runda på stan

igår fick vi för oss att inte bara sitta hemma framför var sin dator och nörda oss, så vid 10 gick vi ut på jakt efter något mysigt ställe här i wagner. och efter många om och men hamnade vi på det som fick flest röster :) jätte mycket folk och vi satt på uteserveringen med sånna värme stolpar. beställe in varsen cosmopolitan och bara njöt!



    

jag ska till Venedig :D

och jag är sååååå lycklig! det var inte alls planerat, eller ja, jag hade väll tänk på att åka dit, men idag i klassen så fick jag och sharona bara ett ryck, så vi bokade tågbiljetter redan på söndag, wihooo! har alltid velat åka dit. åka taxibåt och sånna gondoler i kanalerna, ååh det ska bli så kul! Fast vi stannar bara över en dag, vi åker redan 8 på morgonen, sen tar det 2 1/2 timme och sen stannar vi hela dagen och kvällen, sen åker vi hem kanske runt 8 eller 9.
jaaaaaa venedig here I come <3

 

gääääsp

idag har varit en seg dag, lediga och allt. har varit på lidl och handlat mat, jag vet, jag tycker inte heller om lidl men här är det jätte billigt och bra när man ska köpa dyra saker som lax osv :):) sen har jag ritat klart tills i morgon och nu håller jag på att leta efter bilder och fakta om Venedig, ska nämligen ha det som tema till min exam i womenswear. Vi fick välja mellan bland annat Japan, Vienna, Sicilien och några till. Men Venedig har något speciellt, det där med att staden är byggd på vatten och man kan bara ta sig runt med båtar i staden, hur mysigt som helst!
I morgon börjar jag 9 och slutar 5.. ganska drygt, men lektionerna är som tur roliga :) nu ska jag titta på några avsnitt sex and the city och sen försöka lägga mig tidigt, för i morgon är dte ju faktiskt helg! och nästa vecka kommer mina besökare, ååh vad jag längtar <3

ååååh, vill ha!


   
500:-                                                   390:-

 
420:-                                                                           410:-

allt från glitzy.se

capito bene, si, si

ååååh vad jag är rastlös! jag borde plugga, egentligen, men jag orkar verkligen inte, har absolut ingen lust . så får göra det i morgon och på torsdag. förstår inte vart veckorna tar vägen, skrämmande. idag har jag iaf snappat upp hur man stickar för hand. Kunde grunderna innan men nu börjar det gå snabbare och snabbare, har börjat på en halsduk idag faktiskt, och gjort två samples till mitt arbete. Nu ska man bara lära sig alla mönster osv, fast för hand! hmmm.. ja det kommer säkert det med. har alltid velat lära mig, så nu jevlar! :D I morgon går jag 9-12, maskin stickning.
Inatt åker davve till Ungern.. har hänt lite tragiska saker, men du vet att jag finns här! <3

Håller på att ladda ner The Hills nu, någon som har sett det? mina gossip avsnitt är nämligen slut nu :( och det är så jobbigt när man inte får se någon fortsättning, så nu måste jag börja titta på något annat haha!
 natti ♥


meeeeeeeera bilder

några fler flumbilder från Lauras kamera

Laura spelar en smygande spindel


och som laura sa: run out of picture, FAST! hahaha


   

luminal

igår va vi ute, på ett nytt ställe som bara skulle ha r&b. ja det var r&b, fast kanske 30% av kvällen, resten var ren hiphop, vilket är lite väl tungt, att dansa till en hel kväll. fast vi hade kul endå! haha, det kom fram en kille och frågade om jag ville röka weed. jag bara haha NEj tack! så ja, det va väll en sisådär klubb. fast på fredagar och lördagar kanske där är lite mer drag, för det var ett fint ställe. 
Vi var först hemma hos sharona, och Laura har ju flyttat in där nu, så hon och Elayna hängde också på :) dem går i vår klass, och kommer från Australien och Nya Zeeland!
Idag börjar jag skolan 2, så ska strax börja ta på mig osv, sen slutar jag 5 :) 


 

jag, sharona & laura 

   

shopping

idag har jag varit ute på en liten shoppingtur i det fina vädret, hade 25 grader idag! tycker jag är värd det efter allt slit, plus att vi har några tuffa veckor framför oss...

ett par mysbyxor, ska äntligen slänga mina andra gamla


en tröja jag blev kär i... från Koan


Höst vantar från Accesoaries


pennfodral till alla promarkers från en riktigt bra affär MUJI, dem hade verkligen
allt sånt som man behöver, finns på Åhelns city i Sverige, (jag frågade nämligen)
påmminner lite om ordning och reda, fast dem har mycket mer


melon ljus :D också från samma affär


köpte även en ny stift penna, pärm, och födelsedagsbok med stenar på från den affären :)

ett par nya naglar tack

gud vad det är skönt med helg :) och speciellt när man inte har så mycket plugg. kom hem för en stund sen, blev super nöjd med naglarna, hon gjorde på ett helt annat sätt än hemma, och var tusen gånger mer nogrann! när jag har gjort de hemma har det blivit som en liten buckla i mitten på naglen eftersom där börjar ju tippen, men hon fixade det så bra så det syns inte alls.
Sen köpte jag med pizza upp och nu mumsar jag i mig massor av glass.


massa minnen!

idag har det blivt en egen hemmakväll med satc och pannkakor :D har verkligen frossat en massa, men det är man väl värd? provet gick också super idag, fick 100/100 :D kunde alltså inte bli gladare. har suttit och tittat igenom massa bilder, gått igenom typ varje mapp, det är så kul att sväva sig tillbaka till alla minnen. Vissa stunder när man tittar på något kort kommer man igåg hur glad man var då, andra gånger hur ledsen man var då. sen tänker man typ VA hur kunde jag ha på mig det?! haha , men så lär det väll alltid vara.. eller tvärtom, men gud, varför anväder jag inte det linnet oftare? Sen vips är man tillbaka i verkligheten igen, och minnena består som minnen :) men tacka gud för att det finns bilder, den som uppfann kameran borde få nobelpriset.

här med Maja från Maj, nästan precis kommit hem från egypten, vill vara brun nuuuuuuuuu


nu blir det pannkakor!!!

och idag är det fredag , mums mums mums


helluuu

jag vet, jag sover inte ännu fastän jag borde. men planerna blev lite omvända idag och tiden räckte inte riktigt till, men nu har jag pluggat på provet och det känns bra, så det är väll huvudsaken :)
Gick in på marias blogg nu precis och läste alla hennes frågor och svar, fick mig några goa skratt, både på vilka frågor vissa ställer och på marias svar :D sen pratade jag med henne på msn och jag kom fram till att det nog skulle vara pinsamt att ha en "frågestund" i min blogg, för jag vet inte ens om någon hade frågat nåt, hahaha :D såå mobbad! nej, men jag får väl ha en test nån gång! blir nog intressant..
Nu ska jag strax hoppa i bingen, börjar nämligen 9.00 i morgon :/ går enda tills 5, fast sen är det helg!
klippte mig idag, bara ca 5 cm och bokade tid för att fixa naglarna :) allt i mitt områder, frisören ligger 2 portar brevid min och nagelstudion på gatan mitt emot! skönt, det kommer man sakna när man kommer hem, att ha så nära till allt...
godnatt på er nattugglor

solning på balkongen

idag är det ett helt sjukt väder, känns som svensk sommar nästan. iallafall på balkongen :):) Idag ska jag uträtta en massa saker eftersom vi är lediga!  har precis ritat klart den sista outfiten tills i morgon, och solat nästan en timme på balkongen, huuuur skönt som helst! inte ofta man kan sitta i bikini i mitten av oktober. Snart ska jag hoppa in i duschen, sen gå och köpa material till knitwear, vill lära mig sticka för hand och då måste vi köpa nålar osv.. Sen massa annat material till dem andra klasserna. köpa slingmedel (har en hemsk utväxt) och sen betsälla klipptid. Vill inte nämna sist jag klippte mig här i bloggen för det är pinsamt! men nu blir det äntligen av.. fast ska bara klippa bort det som är slitet, och kanske klippa upp det lite mer, så ingen stor förändring. och tillsist ska jag handla mat. Ikväll blir det plugg igen, har test i asseccoarer i morgon, fast det är ett roligt test egentlige, vi håller på att lära oss alla olika namn på olika skor :) Nej nu ska jag iväg, hoppas ni får en fin dag!


hejdå milano?

så var det redan onsdag.. tiden går läskigt fort.. Idag har jag varit i skolan från 9 till 3, hade knitlab hela tiden, så är ganska slut i huvudet.. sen har jag städat lite, håller på att tvätta och nu äter jag en super god lasange :) efter detta blir det plugg tills på fredag, har en massa som ska visas då och jag har inte börjat. fast vi är ju ifs lediga i morgon, så jag har hela dagen i morgon också på mig, och det är ju ingen exam.
Nu är det bara exakt 2 veckor tills esse & louise kommer :D och som sagt direkt efter dem, (samma dag som dem åker hem) kommer tirre, wiihoooo! och sen på onsdagen kommer Anna :):) När dem har åkt hem, är det bara 4 veckor kvar tills vi har dem tre sista stora examenarbetena, sen 2 veckor tills det är diplom cermoni, vilket betyder att min mormor och farmor kommer :D sen åker jag tillbaks till sverige den 19 december.. det kommer kännas såååååååå konstigt att lämna allt här. bara hejdå lägenheten, hejdå alla nya vänner, hejdå skolan, hejdå hela fina milano.. uch, vill faktiskt inte ens börja tänka på det. tänk alla som går i min klass, vi är från hela världen. Jag menar francine från Indonesien kommer jag ju verkligen inte träffa mer, eller tatiana från Guatemala? det blir lixom ett hejdå för hela livet.. vad ska man säga? hejdå, ses aldrig igen! fyyy vad hemskt. Nej nu får jag inte bli deppig! jag har ju hela 2 månader kvar här, oj vad jag ska ta vara på tiden. milano i mitt hjärta låt mig besjunga lalalala... haha , nej riktigt så mycket tycker jag faktiskt inte om Milano om jag ska vara ärlig, men att jag kommer sakna det, är en självklarhet!
Var inne och betalade skolan idag, så i deras personalrum såg jag hur diplomen skulle se ut, hihi! det pirrade till i hela kroppen. det är som ett sånt hårt A3 papper, jätte fint :) fast vet ju inte om det kommer se exakt lika dant ut, men jag fick en sån underbar känsla i kroppen bara. Snart kommer jag ha ett sånt, kan inte fatta att jag är klar asså, nej nu börjar jag bara yra en massa och drömma mig bort. ska ta undan och sen sätta igång med plugget! har ju trots allt mycket jobb kvar ♥

 


helgen

nu var denna helgen också över, men jag har gjort en hel del faktiskt känns det som. igårkväll gick jag och Malin iväg och handlade ingredienserna till tacos, mums vad gott det blev och vilken lyckad kväll! kommer inte ihåg när jag skrattade så mycket senast, har så kul med dig gumman :)) sen satt vi och snackade säkert två timmar om allt möjligt. och därefter 3 avsnitt av sex and the city, sen somnade man gott.
I morse gick vi ner till det lilla cafét som ligger brevid vår port och åt frukost, hur mysigt som helst, och lite småskyligt var det faktiskt så jag beställde en caffelatte, en färskpressad juice och en crossiant med marmelad i, sen satt vi där ute i deras serveringstält och njöt av italiens höstväder.
det var en liten uppladdning av dagen, eftersom resterande timmar har bestått utav plugg. Men nu har jag bara lite kvar och i morgon är det exam.

  


glömde solbrillorna på huvudet som ni kanske kan se :P har hänt någon gång att jag haft dem tills jag ska lägga mig, inte lätt när man har mycket att tänka på?

städ dax!

idag har jag varit en runda på stan, fotograferade den sista affären till mitt arbete sen bara kollade runder lite. Köpte ett par vita gummistövlar :):) hittade en jätte bra sko butik, bra priser och jätte fina skor. Synd att man hittar sånt här nu när jag inte har så lång tid kvar, men bättre sent än aldrig ? Sen har jag stor städat mina garderober, äntligen hade jag tid för det! så nu känns det suuuper skönt! Vi funderar på att gå ner och handla lite tacos idag, Malins mamma tog med sig taco krydda från sverige, och resten måste man ju kunna fixa? vi får se hur vi gör, hoppas ni får en underbar lördag ♥

baouta t-shirt!


min storlek?

mycket på gång

nu är jag såååå trött, känns som det har hänt mycket nu på sista tiden, fast jag vet egentligen inte om jag har något speciellt att skriva? Igår var vi iaf runt och fottade affärer, dem hade ju spridit ut affärerna över typ hela Milano, så det gick ju inte snabbt.. Var hemma efter ca 6 timmar, då vi inte ens var klara.. Sen idag åkte jag iväg igen och fixade dem sista affärerna. Har hittat en hel del intressanta butiker nu efter alla dessa reaserchs. Vilket är bra till när Esse och Louise kommer, (min morbror och hans fru). och även för tirre och anna :D fast jag tror inte att vi kommer handla i dem affärerna vilket fall som helst, men kul att se ju. Nu har mormor och farmor också bokat biljett hit! dem kommer när jag ska få mitt diplom och sen åker vi hem tillsammans :):)

I morgon börjar vi 9 och slutar 12! sista lektionen inställd, så sen blir det helg! vilket kommer bestå utav plugg, eftersom jag inte har börjat på mitt magazin som ska lämnas in på måndag..

en affär som man hölt på att svimma i, alla dem fina märkena och hur stort som helst! fick inte fotografera där inne :/


Antonia, väldigt speciell affär med fin fina saker


Laura


vi poserar lite smått i butiksfönstret :P