studio

två bilder från när vi gjorde en photoshoot med mina kläder, maria sminkade, julia modell och marias kompis fotograf :) längtar tills vi får bilderna, de blev verkligen jätte fina!



söndag

Idag har det hänt absolut ingenting, förutom pluggat en del. Vi ska färglägga alla illustationer, fast bara hudfärg.. Sen ska jag börja skissa på en kjol.. ska försöka få med så många olika moment som det bara går eftersom jag vill lära mig. fickor, draperingar, osv. Jag ska börja med mönstret till den på torsdag. Sen bli det mycket jobb, min chef ska till kanarieöarna så inte nästa vecka men nästa ska jag jobba varje dag mån-lör. Men det är bara kul, i lördags var där folk hela dagen, de provade i alla hörn haha. Jag hade en som provade i provrummet, en bakom kassan, en på toaletten sen stod det två vid varsen spegel, helt fullsmockat alltså. Vi har fått in sååå fina saker från Stella Nova, två linnen jag vill ha men det är alldeles för dyrt för min kassa just nu..


shoppingförbud

Varför är det alltid så att när man inte har pengar eller när man har "shopping förbud för sig själv" är det precis då man hittar ALLT man skulle vilja ha? Sen när man väl har lite pengar och man planerar in exempelvis en hel dag i köpenhamn, då hittar man absolut ingenting. Just nu är jag inne i en fas då det nästan är jobbigt så mycket saker jag har i huvudet som jag skulle vilja köpa. Idag innan min skola började så vandrade jag runder i en timme i Malmö eftersom jag inte hade något annat för mig. Och det skulle jag ju inte gjort, jag hittade så mycker saker som jag hade kunnat köpa om jag inte hade haft det här "shoppingförbudet för mig själv" och lite mer pengar att röra mig med. Så Jobbigt!
Bland annat en superfin väska från Guess, ett par nyinkomna tiger jeans, massa olika tunikor, två fina sommarjackor/kavajer och ett par jobbigt fina sandaler! Då går man där och håller i alla fina saker, rör lite på dem, kollar priset 4 gånger, sen biter sig själv i munnen och går i slow motion ifrån den fina skapelse man för några minuter hade på sig i en drömvärld. Haha okej lite överdrivet kanske, men nästintill!


på jobb

Sitter för tillfället på jobb och degar lite.. Har inte varit alls mycket folk idag men hade precis en kund som handlade lite iaf. Började kl 2 och ska jobba till 6. I morgon kommer det komma in nya kläder från två olika märken, sjukt fina saker så det ska bli kul! Just det var ju på en photosession i söndags med Maria och en fotograf som hon kände. Bilderna kommer att bli super fina och alla var i mina kläder som jag har sytt, bland annat kavajen som jag inte har visat ännu. I morgon ska vi träffas igen och välja ut vilka bilder vi vill ha. Jag håller på med en hemsida nu där jag tänkte lägga upp sakerna jag syr och kanske så man ska kunna beställa men det får vi se.
och om ni inte har sett filmen changeling med Angelina Jolie, så SE den!! det är den bästa filmen jag har sett på länge. och en shopaholics bekännelser var också riktigt rolig. nu ska jag återgå till jobbet.


premiär

på fredag blir det förresten bio och premiären för en shopaholics bekännelser!!


tv mys

planer hit, planer dit men vart ska jag börja! allt bara snurrar just nu kan jag säga, fast även om det snurrar så är det åt det bra hållet, kan man säga så? Jag vet inte. Men iallafall har suttit och gäspat hela kvällen även fast jag sov som en stock hemma hos davve enda tills kvart över 11. Har bara myst framför tvn hela kvällen, först 2 1/2 män, ÄLSKAR det programmet, jag skrattar alltid högt till det. sen diagnos okänd, sen efterlyst, sen vårat bröllops grejsemojs, och nu till sist sex and the city. Skönt att ha samma kanal på hela kvällen. Nu känns det som att jag kommer in här och bara skriver massa gojja, men ibland behövs det också. Nu ska jag dricka te och sen hoppa i bingen, tack & hej ♥


gottegris

Ännu en helg. I morgon är det tisdag och då blir det mode teckning, men först ska jag hämta upp davve i stan ikväll och därefter blir det film och massa godis.
I lördags var jag hemma hos tirre innan hon skulle åka tillbaka till umeå, vi tittade på melodifestivalen och snackade en massa. Igår blev det en lång dag hemma hos farmor, vi satt och pratade hur länge som helst, åt en massa kakor och sydde lite :) hon visade mig sin bröllopsklänning hon hade för 50 år sedan, och dopklänningen som både hon och jag döptes i, och som mitt barn isåfall också ska använda. Nej nu ska jag packa och sen köra iväg, hoppas ni har haft en underbar helg.
igår kom min Aleks hem från Sälen, har saknat dig massor!


allora, raggazza"

Hej och hå i stugan! klockan 4 bär det av till Malmö, idag har vi mönsterkonstruktion. Jag ska ta med en tröja som louise skickat med mig, ska nämligen försöka sy den efter en verklig modell. Vi får väll se vad läraren säger om det :)

Så typiskt Italien, jag fick fel diplom på min avslutning eftersom ett betyg där jag hade fått 30/30 inte kommit med vilket gjorde att hela betyget drogs ner. Så vår assistent lovade att skicka mitt nya med det rätta betyget inom två veckor. Nu har det snart gått 3 månader och jag har fortfarande inte fått något diplom. Så jag ringde nu igen (för tredje gången) och nu lovade han att han skulle ringa upp igen på måndag och be om adress och sen skicka det. Ska det vara så svårt?
Fast det är kul att ringa, man kommer direkt tillbaka till känslan att vara där när de svarar med, si, och säger "allora" 17 gånger och sen avslutar med "grazie mile, ciao".  


skolan

världens goaste bilder och världens sötaste lillasyster


veckorna susar förbi

oj vad det ekar här i bloggen. Har hänt en massa sen jag skrev sist, vet inte ens vart jag ska börja mer än att jag har börjat jobba en massa, fyllt år och lite sånt! Sydde även klart min kavaj, men den är inte helt rätt sydd så därför ska jag sy om den i andra tyger som jag vill ha och rätta till små felen :) Nästa projekt är en tröja som louise vill ha, ganska komplicerad så det är bra träning! I lördes firade vi min födelsedag på utposten med de närmsta, var verkligen jätte mysigt! när jag kom dit hade dem redan beställt in en drink med tomtebloss på. Tråkigt nog dog min kamera efter endast 4 bilder, så emelie har resten! här bjuder jag iallafall på två:


Öppnar prestent från emelie och martin som innehöll....


två superfina te muggar med hjärtan på och ett presentkort på electa!

Sen i söndags blev det lite kalas här med tacos och tårta. fick en jätte söt hunkydory kofta av davve och en provdocka med mått och allt av mormor och morfar som ska hämtas nu i veckan! och på kvällen nyttjade jag och älsk ett erbjudande om att hyra gratis film på bogarts på sin födelsedag! mycket uppskattat :)
I morgon blir det jobb 11-18 sen får vi se vart dagen leder mig, natti natti