-julen är här



                                                         

eftersom det är 1:a advent i morgon, och jag inte har några direkta julkänslor, så bestämde jag mig för att lyssna på min favorit julsång :) Har alltid lyssnat på denna sen jag var liten, det är en jätte speciell känsla för mig att höra den.
Så tänkte jag kunde dela med mig utav det. jag kommer ihåg en gång när jag kanske var runt 9-10 år,  satt ensam i mitt rum, hade tagit upp pepparkakor och ett stort glas mjölk, sen började jag skriva rim till paket och satte på denna låten, eftersom det är nummer ett på en julskiva.. och ungefär när halva låten hade gått, hade mamma öppnat min dörr försiktigt och stod och tittade på mig i smyg när jag sjöng med till denna,. sen skrämde hon mig och sa på sitt speciella vis, men vad myyysigt du har det!
Sen har den låten på något vis alltid varit så speciell, för jag tyckte om den så mycket under hela min uppväxt, och nu också förståss :)

så glad första advent i förskott..

ja se det snöar!!

jag vet, det var såå länge sen jag skrev, men idag måste jag, för det snöar ute! wohoo äntligen lite julstämning här i detta landet. Idag ska jag gå till min sista lektion! sista lektion i italien, på IED, känns både otroligt skönt men samtidigt jätte tråkigt. Nästa vecka har vi bara portfolio klassen vilket inte räknas som en lektion eftersom det är frivilligt, och sen har jag alla mina tre examen... sen är det finito!
Jag har pluggat nu varje dag, så jag är nästan klar med mitt ena arbete nu, idag ska jag scanna in alla illustrationer och tekniska ritningar, sen ska jag fixa med layoten nu i helgen. igår stickade jag två exemplar för hand, en med något som heter garter stitch och en som heter mossstitch. sen har jag gjort croche :D äntligen, har gjort en liten blomma, den e sååå fin :)
Idag börjar jag 1, så nu innan ska jag fixa till allt det sista på mina illustrationer sen ska jag plugga, för vi har prov..
sen har jag inga roliga bilder att lägga upp, för man går ju bara runt i myskläder här hemma, så tittade jag igenom bilderna och hittade den här från när tirre och anna va här, passar ju bra, för det är ungefär så det ser ut nu för tiden.

nu ska jag fortsätta, hoppas ni får en underbar fredag^^!!



leeedig tisdag

idag är jag ledig, så nu på förmiddagen blir det plugg, och sen vid 5 kommer sharona hit för att lämna en stor resväska som jag ska ta med mig hem. Har ju nämligen fått tag i ett lastbilsbolag som kan frakta mina saker hem, tack o lov! sen ska vi in till stan, kolla lite, kanske efter julklappar.. sen ska vi äta på restaurang. hon åker hem tidigare så det är därför.. uch vad hemskt, kommer sakna alla så mycket !! nej nu får jag inte tänka så, vi kommer ju träffas sen också, bara dagen efter jag har kommit hem kommer sharona och hennes killkompis ner på besök eftersom hon ska hämta väskan :D
igår höll jag på i tre timmar med att "montera" mina samples till knitwear kursen. man gör som ett fönster och sen placerar man det stickade exemplet i mitten, så kan man känna både på framsidan och se hur man har gjort på baksidan. så nu tänkte jag sätta igång med att göra mina illustrationer klara. hoppas ni har hur mycket snö som helst där hemma, och att ni sparar den tills jag kommer ♥


julstämning?

det känns jätte konstigt att det snart är jul. jag har inte den minsta julkänslan överhuvudtaget.. jag läste marias blogg idag, dem går i snö och is och ikväll ska dem baka lussebullar. det känns som en helt annan värld, tråkigt nog, för jag älskar julkänlsor! idag hade vi 15 grader och sol, fick knäppa upp jackan och ta av halsduken? och det finns inga pepparakor ingen glögg, ingen kyla och vi har inget julpynt! uch vad tråkigt. och jag ska vara här alla advent eftersom jag åker hem den 19 dec. så funderar starkt på att köpa en adventsjusstake. 

knitwear

några illustrationer från knitwear examen, dem är inte helt klara ännu



 
   

exam exam exam exam

är heeeeeelt slut. känns som att jag inte har sovit på en vecka, nej men nästan på.. sov jätte dåligt inatt, frös ihjäl, vaknade till hela tiden och trodde jag skulle gå upp, brandbilen, och massa annat som störde mig. sen började jag 9.. och idag var det ruggigt kallt när jag gick upp, uch! börjar väll bli vinter här också nu. så ikväll har jag lagt in dubbla täcken i mitt lakan och gosat till det ordentligt!

har ritat hela dagen enda sen jag kom hem till knitwear.. har hunnit göra klart 7 illustrationer av 15.. så nu har min nackont kommit tillbaka tråkigt nog. trodde för ett tag att den var försvunnen.

det jag ska göra nu ( på två veckor) är:

examen i Womenswear, vilket ska innehålla 6 olika stories med 3 outfits i varje, totalt 18 illustrationer plus tekniska ritningar till alla plagg, tygprover, moodboard och färgpalett. 2 scrapbooks

examen i Knitwear, ska vara totalt 15 designs. till varje design ska det vara minst ett stickat exemplar helst fler på samma design, olika thocklekar osv. Till varje design ska man rita en teknisk beskriving som är riktigt jobbig att göra, med exakta mått, mönster osv. moodboard, färgpalett, scrapbook, research, teknisk beskrivning av alla garn man använt.

examen i asseccories, 6 till 12 designs, exempelvis som jag ska göra tre skor, tre väskor, en börs och något smycke.
Väskan och smyckena ska ritas i samma storlek som i verkligheten. sen ska man ha med alla material, och teknisk beskrving var materialen ska sitta, hur det ska sättas ihop osv. också här moodboard och färgpalett.

så, där fick ni en beskving av mina tre sista examensarbete, så ni hänger med lite iaf och vet vad jag snackar om ;D
fast jag har ju redan gjort den mesta grunden, ex stickat alla exemplar, sketchat alla designs (nästan) så nu återstår att göra allt ordentligt ovh sätta ihop arbetena..


 

min fina gata, och vår port, kommer sakna det !

I dont find the words to tell

då var man ensammen igen :/ gick upp 7 i morse och sen åkte vi iväg med taxi runt 8 till tågcentralen, och halv 9 åkte älsklingen iväg till malpensa flygplats..  Det har varit 10 underbara dagar och nu är jag mer än laddad med att göra klart mina tre sista examensarbete :) uch vad det är hemskt när någon åker ifrån en bara sådär, har aldrig upplevt känslan av att känna mig ensam eller kvarlämnad här i Milano, men nu idag gjorde jag faktiskt det. Nu har både esse och louise, terese och anna, och davve varit här, och varje gång har det varit samma sak, åka till tågstationen, möta upp och bli super glad, umgås konstant 24/7 och sen helt plötsligt åka iväg till tågstationen igen och sen stå själv kvar. När får jag komma hem? skönt nog så är det bara en månad kvar, en månad tills jag ska komma hem, hihi, kan inte bärga mig!

igår såg vi förresten the dark night, jag tyckte inte den var så bra som jag trodde den skulle vara, men nu har man sett den iaf. Jag har också köpt en nyårsklänning , :D köpte den igår och är hur nöjd som helst! nu ska man bara hitta skor och någon passande tröja eller något att ha över..

oh vad jag saknar dig redan, känns så tomt :(



redan helg!

förlåt att jag inte är så aktiv på bloggen just nu, men vi har gjort så mycket! vet inte vart jag ska börja men vi har iaf varit i stan, jag har varit i skolan, davve har varit med i skolan, vi har ätit på uteserveringar, kollat två säsonger av satc, lagat mat, osv! idag har jag varit i skolan från 9-5 och medan jag var där åkte älsklingen in till stan helt själv med tramen och allt, vi blev förretsne tagna av sånna ATM poliser, haha :D fick betala 350:- !! åh blev så sur, men dem skulle tvunget ha pengarna, (för att davves biljett hade gått ut när vi åkte "spårvagn") ajja, sen i efter jag hade slutat skolan åkte jag in till doumo och mötte upp honom. vi gick runder lite och letade efter en vinterjacka till mig, men hittade absolut ingenting! och sen åkte vi hem, och lite senare gick vi iväg och tog en apertivo. Nu är vi hemma och ska kolla mer satc :D i morgon ska vi ut, men har inte bestämt oss för vart ännu, men det blr antingen old fashion eller la banque. hoppas ni får en mysig helg!





ikväll på square bar


apertivo

låt tiden stanna

oj vad längesen jag skrev!! men jag har haft fullt upp med att hitta på en massa saker :) I lördags kom ju davve hit, jag mötte honom på stationen vid 11 sen åkte vi taxi hem till mig. Kändes helt overkligt i början men nu känns det hur bra som helst! vill inte att han ska åka hem :( efter vi hade kommit hit, åkte vi in till stan och gick runder lite, åt pizza ¨på en jätte mysig uteservering. i söndags åkte vi in till stan igen och kollade i lite fler affärer som vi inte gick i på lördgaen.vädret har varit super bra också, hade sol och 19 grader både i lördags och söndags. kvällen bestod utav Mamma mia filmen och en stoooor påse Bogarts godis :D (och lite pluggande) igår började jag skolan 2, sen käka vi pizza igen här nedanför och sen gick vi runt i vårt område eftersom det var strejk igår. sen igårkväll blev det skräckfilm, uch vad jag hatar skräckfilmer, men det är kul att bli lite rädd ibland, den var trots allt inte så läskig som jag trodde. Idag sov vi till11 ! jag vet, har inte gjort det på hur länge som helst, men det behövdes. Nu ska vi åka till lite outlets och jag ska köpa material till skolan. Hoppas ni har haft en bra helg <3

från i söndags



freeeeeeeedag

gaaaaaah , ibland får jag bara en känsla av att gud vad skönt det ska bli att komma hem! och just idag har jag en sån dag, jag längtar efter precis allt. tror de kan vara också för att det händer så mycket saker här nu, och plugg upp över öronen som man inte ens orkar komma igång med? det som jag satt med hela kvällen igår var tydligen helt fel. eller ja inte helt fel, men inte rätt iaf. Så det känns som att alla timmar som har spenderats på det, kunde jag spenderat på något annat. men men , det är bara till att bita ihop och tänka om.. man lär ju sig som tur är av sina misstag, vad skulle man annars utvecklas av :)

Idag blir det en mysfredag, med ritningar, musik och bloggläsande, har köpt en stor cola också, gud vad gott

och i morgon runt 11 ska jag möta älsklingen på stationen :D:D om jag längtar <3<3

plugg plugg plugg plugg

sitter nu och håller på med 3 olika project på samma gång, inte dåligt va? först gör jag lite till accessories, sen medan jag letar bilder hittar jag något till womenswear så måste jag börja på det, sen kommer jag på något annat om det tredje och så håller det på! Var i skolan idag från 9-12, hann faktiskt med en hel del, men vet inte om det är så mycket som jag vill behålla till mitt arbete.. en dag kvar till davvvve kommer :D nu måste jag fortsätta <3


snart läggdags

tiden går så fort när man ser fram emot saker,. det är typ som målstolpar i livet, så att man förstår att tiden faktiskt går frammåt. på lördag kommer nämligen älsklingen hit, hihi, ska bli så rolligt! bara av att ha honom här hos mig och att han får se hur jag har haft det nu i ett helt år.. Så fram tills lördag kan jag bara säga att mina dagar kommer bestå utav en massa plugg! Har suttit hela dagen idag, gjort klart moodboarden till womenswear och ritat massa.. Så nu kan jag sova med gott samvete. Jag tror inte att jag själv förstår hur mycket det är vi ska göra. Men, det löser sig!
godnatt sov gott

förresten jag ska lära mig handsticka mönster på youtube, haha, riktigt bra filmer, ciaaaaaaaao <3 

underbar vecka!

jaha, då var denna veckan också över. idag vid 11 åkte Anna och Tirre hem till sverige. det har varit sååå roligt dessa dagarna och vi har hunnit göra så mycket. Igår gick vi ut till ett nytt ställe som heter la banque. riktigt bra! det såg ut som ett slott där inne, stora pelare, guld stolar och stora kristallkronor. Hela första tiden av kvällen var det bara en massa bra r&b låtar, så kul vi hade :)
efter dem hade åkt hem har jag städat lägenheten, ätit, pluggat (har prov i morgon) och sen tog jag en skön dusch. Är faktiskt helt klar för sängen nu, ska bara stänga av datorn, ringa älsklingen och sen somna gott..






godnatt ♥