godnatt

nu ska jag bädda ner mig, har varit en hel dag hemma, i morgon blir det en hel dag ute. Vi ska först ta bilder av affärer osv och sen ska klassen besöka Salvatore Ferragamos fair :D och efter det ta en apertivo med klassen. Godnatt <3

några gamla bilder

från en modevisning jag var med på, 60-tals inspirerat fast i modern look!
Designern heter Julia och går nu tredje året på IED fashion design :) Dettta var hennes Womens wear kurs, den som vi precis påbörjat. Hon har gjort kläderna och smyckena själv.

Lina och Martina innan visningen (färdigsminkade)


Lina i lite Elvis feeling




Här va vi som gick för henne ( jag längst till höger, och julia i mitten)


Jag och Lina


Martina och Julia

gaaahh

vet ni vad som slog mig idag, jag har bara 2 1/2 månad kvar i Milano. Hur fort kan inte tiden gå? Det känns som att i början tänkte man bara på hur lång tid det var kvar, sen helt plötsligt är det bara 2 och en halv månad.. från ingenstans! Det känns hur knasigt som helst. Men samtidigt på ett sätt jätte skönt! för om jag vänder på allt så har jag nu ett års utbildning i Mode och det finns både chanser för jobb samt att chanserna är stora för mig att komma in på en större utbildning, som 3 år.. ? Men då är bara frågan, vart, hur och när? Det jag hellst hade velat är att börja jobba, antingen få ett jobb, eller praktik, bara för att få komma ut i det riktiga arbetslivet och se hur allt fungerar. för lärarna säger att studierna är lyx om man jämför med att jobba.. jag får helt enhelt fundera! Har suttit idag och tittat på en massa skolor, på jobb platser osv.. det är nog inte den lättaste branshen jag har valt . men det bryr jag mig inte om. jag ska kämpa för något som jag verkligen vill :)


mode journalistik

Idag var jag i skolan vid 10, hade dock bara lektion i ca 15 minuter, eftersom läraren bara berättade för oss vad vi skulle göra under denna workshopen som håller på hela veckan. Vi ska besöka några affärer som vi fick namnet på av lärarna, sen ska vi fotografera och sen skriva som ett magazin, läraren sa att det var en uppgift om mode journalistik. Sen skulle vi också besöka någon byggnad av en känd arkitekt. och vi ska antagligen besöka Armani Theatre och möjligtvis en till, fast det har vi inte bestämt oss för ännu.
Efter skolan följde jag med Laura & Elayna för att hjälpa till att packa lite av Lauras saker.. Hon ska nämligen flytta in hos Sharona och Hanen eftersom hennes kontrakt går ut. Jag har nog inte nämt det, men Laura och Elayna går i min klass och kommer från Australien och Nya Zeeland. iallafall, vi gick först hem till Elayna, jätte mysig lägenhet, verkligen typisk italiensk! Sen handlade vi lite mat och vidare till Lauras. Hon delar med 3 andra italienare, men ingen utav dem var hemma. Det är så kul att se hur alla bor, det är verkligen helt olilka. Sen gick vi hem till Hanen för att laura ville se lägenheten, sen åkte jag hem :) En hel dag.. I morgon ska jag vänta på Lauras samtal sen ska vi iväg och fixa allt med affärerna osv, sen blir det plugg! Fast det är inte mycket vi ska göra så det är ganska skönt.

På onsdag ska vi gå på en fair om Salvatore ferragamo. Det är tydligen alla hans kollektioner genom tiderna eller var det var.. är inte helt säker. Sen efter det ska hela klassen gå på apertivo. Då går man till ett typ fik, sen finns där en buffé med massa små rätter, typ olika ostar på tandpetare och bröd osv. en aptitretare kan man kalla det på svenska, sen alltid ett glas vin till det.

Idag ska jag nog kolla lite Gossip girl, och kanske samla lite material tills på fredag :)

söndagen

idag har jag och malin spenderat söndagen i stan, fast inte till att shoppa utan att njuuuta, vi satt på en uteservering och bara njöt i det fina vädret och tittade på folk. Min jordguggsmilkshake kostade 75 kr, så det blev till att ta vara på varje klunk.. här är några halvdåliga bilder, men kul hade vi iaf !








malin med sin dyra cappucino


& jag med den faktiskt goda milkshaken







detta var vår utsikt , är det inte underbart?


modevisning

Igår va vi på vår första modevisning under fashion week i Milano. Det var riktigt kul att få se allt, och speciellt människorna. Själva området där alla modevisningar är é hur stort som helst, massa olika ingångar och olika Hallar, sen står det på storbilds skärmar när modevisningar äger rum och vart osv. Denna som vi var på är en 15-årig tjej som har startat ett eget märke, med hjälp av sin pappa. Kläderna var väll sådär, det fanns några klänningar som jag tyckte om.. Det kändes lite mer som ja tånårskläder eller hur man ska säga. Men det var en upplevelse. Efter showen gick man till ett annat stort rum där vi fick plocka på oss hur mycket magazin som helst., bland annat Vouge, Elle osv. Så alla hade en stor bunte när vi gick därifrån. Sen åkte vi hem, åt och sen träffades igen i stan vid 3 för att shoppa! Jag köpte en scarfs inne på American Apparel , sen nöjde jag mig med den :) Hittade en jätte bra gata med massa små butker, bland annat en butik som säljer Odd Molly :D blev helt överlycklig när jag såg den. Sen var vi inte hemma förens runt 8. Kvällen blev hemmakväll med massa Gossip Girl avsnitt, guuuuuuuud så bra det är, jag såg tre avsnitt i morse också, kan inte vänta tills jag ska kolla på resten.

Några som blev filmade och fotograferade, antagligen några som hade med modevisningen att göra.


Jag & Laura


Min favorit av klänningarna


nästan alla i slutet


Doris & Laura i Metron

efterlängtade helg

då var det äntligen fredag! Idag hade vi iaf vår första lektion i Assecoarer, det var mest en introduktion av kursen, men sen blev vi uppdelade två och två i grupp och man ska samarbeta osv. Det blir nog spännande, vi ska fokusera på skor och väskor :):)
I morgon ska vi gå på modevisning! det är ju fashion week här nu, och en föredetta elev från IED som tydligen har blivit ganska känd, ska visa upp sin spring/summer 09. Så lö 12.00 ska vi bege oss till Montenapoleone Hall där dem flesta modevisningar äger rum, vi ska möta upp några stycken från klassen, sen blir det lite shopping efteråt med Laura.
Nu tänkte jag faktiskt bege mig ut och titta lite i affärer här i området, vet inte hur länge jag har funderat på det och nu har jag ju tid? :D ikväll blir det myskväll med Malin, Bibbi ska nog ut med sin brossa, men jag känner verkligen inte för det. Vill ha en lugn av avslappnad helg.
Hoppas ni får en trevlig fredag ♥


Kira för spring/summer 09 i Paris


huvudvärk :/

guud vad trött jag é,  är helt slut i hela kroppen, tror det är eftersom allting på något sätt släppte idag, eller ja, en stor press iallafall.. Hade ju examen idag och det gick bra! fick 28, davve har börjat kalla mig för 28:an, hehe. blev återigen väldigt nöjd, eftersom jag inte hade gjort allt som man skulle..
och vet ni vad jag fick reda på idag???? Jag jobbade ju om Blumarine, (som jag visade bilder på för några inlägg sen) , gissa vem som jobbar för dem, jo min mönsterkonstruktionslärare Bea! jag blev heeeeelt chockad, visste inte det! Så hon typ håller och har hand om alla mönster för deras kollektioner och tydligen hade hon jobbat för D&G innan. hon hade sagt det allra första lektionen, då inte jag va där, så det var därför jag inte visste förens nu, när jag har jobbat om det! så det känns lite extra kul.
Jag och Malin har varit ute och fönstershoppat lite nu på kvällen, hur mysigt som helst, hittade många affärer som jag vill gå in i :):) har ju inte haft tid att ens gå runt här i mitt eget område, hittade en affär som säljer Uggs :D så dit får man väll kika in någon dag..
Nej nu ska jag gå och lägga mig, tidigt idag, jag börjar 09.00 i morgon och går enda tills 17, har först Womens wear och sen en ny klass Assecoarer.

knitwear

idag fick jag lära mig sticka på maskin :D jag ville stanna kvar hela dagen, hur kul som helst! fast det är väldigt krongligt att lära sig alla olika mönster och sen våga testa sig fram. Denna hjälpte läraren mig med hur jag skulle göra. Trodde aldrig att vi skulle få lära oss sånt här. och vi får använda dem hur mycket som helst vilket betyder att jag ska göra en egen halsduk och kanske strumpo till denna vintern, får se hur mycket jag hinner eftersom vi ska göra till examarbetet först.

Det finns 5 olika maskiner man kan använda med olika storlek på garn, så detta är den näst minsta garnet vi kunde sticka med. sen finns det tjockare så det blir lite varmare. och det alldra tjockaste får man göra för hand.

vilken röra!

  

sista inför exmampluggkvällen på länge ! :):) och förresten, det är nog inte så konstigt att jag har ont i nacken om jag har suttit som jag gör på bild 2 i snart 5 månader.....

vill göra så mycket!

jag är sååå rastlös hela tiden, fast att jag egentligen har tusen saker jag Måste göra. Antagligen för att jag förtillfället är så trött på att plugga och inte får göra någonting som är avslappnande. Sen Maj känns det som att jag bara har pluggat, pluggat & pluggat, och ni har säkert inte läst om något annat heller än det?
Även när jag var hemma och under dem första veckorna som jag faktiskt fick lite vila, hade jag ständigt exmen i baktanken och drömde mardrömmar om att jag inte skulle hinna bli klar.
Jag vill klippa mig, fixa naglarna, bli brun, lägga ansiktsmask, storstäda, titta på gossip girl och satc, läsa min bok "alla var där", äta på restaurang, fika, shoppa, umgås med klassen och massa annat! och det är så frusterande att inte ha tid att göra något utav det. men det blir väll så, när man inte kan då vill man! Nu är det iaf bara en dag kvar tills examen, vilket betyder första helgen på lääääänge utan plugg! som jag ska njuta.

en ny vecka som väntar

även denna gången fullspäckad.. ibland känns det som att man verkligen inte kommer hinna allt.. Men tillslut konstigt nog så gör man det.. Idag har jag pluggat hela dagen. suttit och gjort mini mini illustrationer till min spets kampanj! i morgon tänkte jag skriva ut och köpa lite material innan skolan börjar 14.00. Har ändrat lite på bloggen igen, roligare med lite omväxling, eller? :) och sen var jag tvungen att ta en liten paus från pluggandet.. tänkte strax bortsa tänderna och sen kolla några avsnitt satc innan jag lägger mig, bästa sättet att komma bort en stund! 
natti natti <3


saknar dig...




spaningsjakt

idag har jag varit på upptäcksfärd igen :) fast denna gången efter Vintage butiker eftersom det ska vara mitt ämne tills på torsdag. eller en del utav mitt ämne om man säger så. så andeldningen egentligen var att jag ville hitta olika typer av spets och gammla mönster och samla inspiration, och kanske rentutav köpa något. Men så kul blev det inte..
Jag hittade iaf tillslut 3 stycken Vintagebutiker, varav en var riktigt bra. Allting lång verkligen huller om buller och jag hade kunnat stanna där huuuuur länge som helst. Hittade några saker, speciellt ett par skor.. Men köpte ingenting. Det var lite kul för när jag skulle fråga hon som ägde butiken om dem hade någonting i spets, så visste hon inte vad jag menade eftersom hon inte kunde så bra engelska. Så jag började bläddra i min scrapbook för att kanske hitta någon bild på spets, så de första hon säger: are you a fashion designer? dem första 2 sekunderna var jag såå nära på att svara ja, bara för att göra det. Men sen kom det endå ut ett låång nej, och sen lite kort "im studying".. så kul var det med det. Men sen var jag endå alldeles lycklig när jag gick därifrån bara av att hon frågade något sånt :)
Nu har ju vår lärare ändrat IGEN för tredje gången examen. det var totalt meningslöst att jag köpte tyg igår. men men nu har jag det i reserv endå.
Nu ska vi komma på en idé, och sen ska vi marknadsföra den för henne precis som om vi skulle vilja placera vårt märke på marknaden. Så man måste ha en bra idé, visitkort, inbjudning till visning, tygprover, och såklart visa vad din idé  är och varför just jag ska få sälja mitt koncept. en liten utmaning men samtidigt spännande!

Har precis ätit lax med potatis, och faktiskt phiadelphia.. MEGA gott. testa det någon gång! Nu ska jag & bibbi titta på
Ps. I love you, har inte sett den ännu, sen blir det läggdags, godnatt

jag med kartan i högsta hugg                                   fina och mysiga Navigli
   


godmorgon

idag är vi uppe trots lördag! men ska ju till skolan.... här blir man verkligen inte förvånad över någonting längre.
Efter skolan ska jag handla mat, sen hem och plugga hela dagen och hela kvällen. Men nu är det inte många dagar kvar, och det känns sååååå skönt. för då har vi ingen examen förens 3 december :D
Nu ska jag klä på mig osv. Hoppas ni får en bra lördag ♥

vad gör man en fredag?

Jo, i milano så pluggar man... men vilken dag! inte direkt vad jag hade räknat med.. var först i skolan från 9-12, som var dagens höjdpunkt! Nu ska vi verkligen få göra vår egna första kollektion :):) och läraren verkar vara sträng vilket jag tycker är bra. Då kommer man att lära sig mer. Hon började direkt med sketch uppgifter för hon ville se på vilken nivå vi låg. Sen gav hon oss varsin bild i grupp så skulle vi komma på så mycket som möjligt med den bilden och sen rita tre outfits som en övning. Redan nästa gång ska vi sätta igång med vår egen kollektion så vi ska ta med oss tidningar, scrapbook osv. Nu känns det verkligen att allt är på allvar och jag trivs som fisken i vattnet, har verkligen valt rätt utbildning!
iallafall, efter det åkte vi iväg till en exibition om textiler, så vi skulle låtsas att vi var frilandsdesigners och skulle köpa in material,haha :D så vi gick där och låtsades. sen när vi åkte därifrån trodde vi att vi hoppade på rätt buss, ja det var rätt buss men åt fel håll. För dem bussarna vi tar åker bara runt hela tiden. Så vi åkte alltså runt typ hela milano, men kom iaf hem tillslut. och sen var jag ocj köpte tyg också , igen.
Nu har jag gjort 2 moodboards och ska snart sätta igång med ritandet. I morgon ska vi visa upp det vi har gjort vilket är sista chansen innan examen på torsdag. just nu spelas disturbia om och om, trodde aldrig jag skulle tröttna på den låten, men efter att ha haft den om och om igen några dagar i rad så blir det lite utjatat men har inte haft tid att ladda ner några låtar, får ta tag i det efter examen.. nu snackar jag bara massa babbel, är säkert för att jag egentligen är övertrött och borde sova. men icke sa nicke, har en har en hel del kvar innan satc! <3

som en söndag

har gått runt och fått för mig det är söndag hela dagen idag, fråga mig inte varför...  har varit allmänt seg faktiskt och inte riktigt kommit igång med allt, men trots det har jag ritat klart en kollektion med 10 outfits nu iaf. Var iväg och handlade fler färgpennor, plastfickor, pärmar och jordgubbar också, så har ätit två paket jordgubbar med svenks grädde idag , mums! I morgon börjar vi kl 9.00 med womenswear :D det är den kursen jag har längtat till sen jag började, så äntligen är det dax. efter det ska jag åka och köpa tyg, och sen hem och verkligen sätta fart för vi ska nämligen till skolan på lördag också? jag vet, men vår lärare är lite knepig, fast hon har varit designer för prada, det ni! nej, jag gillar faktiskt henne, vi har typ samma stil så det ska bli kul att göra denna examen om man tänker så.. I morgon åker malin och hennes familj till Genova och stannar ända tills på söndag så det blir bara jag och bibbi själva denna helgen, kommer nog kännas tomt.. Såg det första avsnittet av gossip girl idag och det skulle jag nog inte gjort. Nu vill ja bara se ännu fler! det var riktigt bra :):)




en liten oufitsbild från idag fast det är kanske lite
för långt avstånd för att kalla det "outfits bild" men strunt i de :)
gosig stickad tröja: från Zara
väska: Benetton
leggings: h&m
skor: bianco
















heeeeeeeeeeeeeeeeeeeej :)

jag är heeeeeelt stel i hela kroppen, aj aj, nacken, ryggen, axlarna, benen.. Har suttit och ritat sen jag kom hem från skolan idag vilket var runt 2... tills nu. Den examen som vi ska göra, där jag fotograferade affärer osv, var betydligt större än vad jag räknat med. Därav massa ritande tills nästa torsdag. Men det är hur kul som helst, tack o lov :D
Jag valde Blumarine, och då ska vi bland annat göra en "kollektion" med 10 olika looks, som skulle kunna passa in i höst/vinter 08. Så man ska alltså ta sin egen stil men endå följa deras mönster. Ni kan få se bilder sen när det är klart.. Men har tråkigt nog över 20 "looks" (som läraren kallar det) kvar att göra..

Idag fick vi lära oss en massa. Hade första lektionen i Knitwear Lab. Vi ska sticka på maskiner :D och ja älskar stickat! Vi kommer lära oss hur man får fram alla sånna fina mönster som finns på exempen benvärmare och tjocktröjor. sen ska vi göra en egen knitwear kollektion, med 15 olike prover, skisser, tekniska ritningar, scrapbook, moodboard osv... Ett stort men roligt arbete! Vi ska också få lära oss sticka för hand, jag kan bara grunden, men inte alls hur man gör mönster osv. Ska bli kul att kunna göra sina egna vantar, halsduk och allt!

I morgon ska jag iväg och handla massa material till denna examen som vi har på torsdag, sen blir det fortsättnning på pluggandet. Håller på att ladda ner säsong1 av gossip girl nu, längtar tills det är klart, någon som följer och tycker det är bra? har bara sett något avsnitt, så är inte så jätte insatt, men kul verkar det!

Nej nu ska jag frostätta en liten stund till, sen blir det bingen<3

godnatt!

det hade inte suttit fel med lite semester nu?


mycket att göra IGEN

idag har det varit en lååååång dag, Med inte så jätte mycket sömn inatt. Gick och la mig runt 2, eftersom jag hade småsaker kvar att fixa och sen kom jag på några fler saker i ett annat ämne. Klockan ringde halv 7 i morse eftersom jag skulle gå och skriva ut en bild till mitt arbete. Så när jag gått upp, ätit osv, så kommer jag dit, stäng! såklart, hade kunnat sova en timme till.. Men men, idag hade vi iaf examen i Personal design (som jag visade lite bilder av nedan) och jag fick 28/30 :D blev ännu en gång jätte glad, känner att jag lagt ner mycket arbete och när man får ett bra omdöme av en så bra lärare så blir man verkligen glad. det går inte att jämföra med skolans vanliga betyg, detta känns så mycket större på något sätt. Men dem som alltid gör sjuka saker i klassen, var helt otroliga. speciellt elayna från Australien, hon dukade fram som en restaurang och i tallrikarna hade hon gjort illustrationer, det var en designer. Sen hade hon ett sånt tema till varje, allt hon gör är verkkligen hur bra som helst, verkligen bra inspiration. Det är så svårt att förklara, men hoppas ni förstår lite iaf :)
Idag måste jag städa, det är lite katasrof här hemma, eller iallafall i rummet, för malin har städat lägenheten idag. Hennes familj kommer ikväll, mamma, pappa och lillasyster :)

efter vi hade slutat gick jag och bibbi och 4 andra tjejer från klassen till en china restaurang, jätte mysigt :) vi ska träffa dem lite oftare, känns så typiskt nu när vi snart ska sluta, men det blri väl så när man kommer från helt olika kulturer och alla har sitt lixom..
Sen måste jag börja på exam nr 3 idag (eller i morgon)! som vi har nästa torsdag. och det var mycket mer än vad jag trodde....... orkar verkligen inte förklara nu, men det är baserat på den resarchen jag gjorde när jag fotograferade alla affärer och den kollektionen jag la in bilder på precis. men sammanlagt tror jag det blir 30 outfits vi ska göra. baserat på olika saker. Synd bara att det är så kort tid, men det löser sig, sen får vi iaf koppla av lite tills nästa examen...

tror jag har hittat mitt livs kärlek

hur får man ha tillåtelse att skapa dessa kreationer? jag blir nästan tårögd....

 
 
   

Detta är höst/vinter -08 från Blumarine

hellluuuu

kom nyss hem från skolan, har haft exam i det arbetet som skulle lämnas in på en vecka. Det kändes bra iaf och läraren sa att hon gillade kläderna jag hade gjort. Så senare idag får vi reda på betyget! Vi börjar nämligen kl 2 igen som jag skrev i det förra inlägget.
Efter skolan ska jag iväg och handla mat, har typ inget kvar nu. Sen ska jag hem och fortsätta plugga på det arbetet där jag fotograferade i stan :) Så nu tänkte jag koppla av och kolla massa avsnitt sexandthecity och bara ta det lugnt, hejsålänge♥


sööööndag kväll

idag var det faktiskt ganska kyligt ute, vad hände? igår var det säkert 30 grader och idag fick jag ha tjocktröja och scarfs.. Min lilla tripp gick bra, intervjuade bara en tjej inne på MiuMiiu snabbt för egentligen får dem inte lämna ut svar. Men på 2 frågor fick jag iaf varken hon ville eller ej! Sen fotade jag en hel del andra affärer till mitt arbete.Vi ska undersöka hur dem säljer sitt märke genom att titta på reklamen, fönsterna mm. och jämföra priser, kunderna osv. Men det tänkte jag hitta på lite, vill inte direkt stå inne på Gucci och kolla på alla människor som handlar, då kommer dem ju tro jag är dum i huvudet. Men jag ska iaf jobba om MiuMiu, så får vi väl se hur det blir :)
I morgon börjar vi 10.00 med exam i History Of fashion (det som vi bara fått en vecka på oss att göra) sen kl 2 har vi vår första lektion som heter Knitwear Project, spännande!

lite bilder från idag


    

första bilden, en klänning för 52000kr :) bild nr2, jag i diors fönster, nr4, denna bilen syns precis överallt i alla möjliga färger, men än så länge har jag inte sett den i rosa, hur gullig som helst!!

itinerary shop experience

Idag ska jag börja med arbete nr 3 som är Project 0. Vi ska göra en "brand analisys" och en "shop experience". så idag måste jag ta mig ner till stan och gå på den finaste gatan här i Milano, nämligen Montenapoleone där ALLA märken du kan tänka dig finns. Iallafall italienska. Jag måste fotografera dem affärerna som jag väljer att gå in i och sen ska jag bara typ analysera och välja ett märke. wish me luck :)


visst är det fint?

äntligen klar!

ääääntligen klar :):) ska bara sätta ihop det sista i morgon i pärmen, för jag kan inte använda mitt hightec spraylim här inne för då kommer det lim överallt. Idag har det varit full gång med allt möjligt. Först gjorde jag klart mitt arbete som var den här intensivuppgiften (workshopen) för Fendi. Sen började jag montera ihop det största arbetet hittils, och ni anar inte hur skönt det känns att vara klar.

Jag bara babblar om mina arbeten hit och dit, ni måste vara ganska utråkade och säkert inte orkar läsa allt :P
så nu tänkte jag visa lite bilder på detta arbetet i Personal design där vi sammanlagt har gjort 30 illustrationer. 5 illustrationer till en designer, så det är för 6 olika designers. Elsa Schiapparelli, Vivienne Westwood, Issey Miakey, Dior, Madeleine Vionnet och sen fick man välja en egen så valde jag svenska Odd Molly.

såhär såg köksbordet där jag jobbar ut i eftermiddags


Här ligger 4 av sex högar uppradade med moodboarden först


forfarande bara 4 av sex designers (hade inte klistrat på svart baksida på dem andra då)


illustrationer för Dior


illustrationer av Odd Molly






Issey Miakey




elsa schiaparelli




madeleine vionnet




där var någon illustration från varje designer :) lägger inte upp alla eftersom de tar alldeles för lång tid! verkligen segt att lägga in bilder. Men det blev endå en hel del. Nu ska jag kolla något avsnitt sexandthecity och sen sova. Känns som en stir klump är borta från magen nu när detta arbetet är klart! wihooo

hej hopp!

sov lite längre idag, tyckte att jag var värd det. och det var verkligen skönt :) förutom att jag drömde en sjuk dröm att världen snurrade och hamnade upp och ner, (jag vet att den snurrar runt) men tydligen visste jag inte det i drömmen. Iallafall alla saker och allt bara lossnade från marken, förutom vi människor. jätte läskigt! Men det var ju bara en dröm som tur är.

Igår fick jag gjort en hel del, har målat min pärm i svart, eftersom den hade en blå ful färg. och sen har jag iaf gjort klart en illustration. ska göra dem sista 2 nu snart. och även fixat en massa inför examen på tisdag.just det, sen var jag och handlade tygprover också.

Idag blir det en hemma lördag, ska göra så mycket som möjligt idag hade jag tänkt.
Hej så länge

vad är det för dag idag?

känns iaf inte som fredag, här är alla dagarna som veckodagar, och man kan inte få känslan av att det är helg. men det kommer väl. vi räknade ut igår att nästa vecka kommer vi gå i skolan hela veckan plus ha två examen, veckan efter det ska vi ha något som heter Milano ground resarch, från 10-5 varje dag. Sen alltså om 2 veckor börjar det lugna schemat! :):) då kommer vi bara gå måndagar 9-12, ledig tisdag, onsdag 9-12, ledig torsdag och fredag 9-5. jag läääääängtar!
Idag ska jag sätta igång med illustrationerna som jag ska göra till Fendi. ungefär såhär roligt tycker jag att det ska bli:


en stringtrosa på vift!

tyckte så synd om Malin igår, hahhaa som vi skrattade :D hela hennes dag hade varit jätte jobbig sen när hon kommer hem möts hon av detta:
(har kopierat texten från hennes blogg så det är hennes text)

men nu kommer händelse nummer två och den roliga. Kommer fram till våran port efter en låång p2 kektion, dörren står öppen som vanligt när de  lilla tjocka tanten står där. I dag stog hon o pratade med en lite yngre tjej när hon plöttsligt slänger fram ett par stringtrosor i nyllet på mig.
" Är det här era?
-ÖÖHH VA?! NEJ det är INTE mina.
Försöker jag förklara.
Nej det är dina rumskompisars säger tantan, de trillade ner på min tomt.  
-ok, säger jag o tar med dom upp till tjejerna men problemet var att de inte var deras helle! vems stringtrosor har jag fått i nyllet ?? och vem tar med dom i fickan för att sedan leta reda på ägeren? Nu ligger de i alla fall i soporna.

hahah så söt du är Malin! men helt seriöst varför inte bara slänga dem i soporna direkt, tanten måste hitta rätt ägare. men man får väll se det som ett sätt att vara givmild,hahha :D


myyyycket plugg!!

som sagt för tillfället händer här inte mycket mer än plugg plugg & plugg. Var i skolan idag en snabbis för att visa upp det man gjort än så länge och hon gillade det, så det var skönt. Har även gjort klart 4 illustrationer idag till Personal design, lägger upp några bilder på det sen efter examen, för nu har jag ingen tid tråkigt nog. Ikväll hade jag tänkt göra klart den sista innan jag lägger mig och ikväll blir det sex and the city innan läggdags. Jag och bibbi har satt en stol mellan våra sängar och sen har vi datorn där på, försöker titta på ett avsnitt varje kväll iaf så man kommer ner lite i varv. Så ikväll blir det te och lite satc innan man ska sova.
Igår la vi oss runt 12, sen efter många snurrningar i sängen hör jag att bibbi nog fortfarande är vaken, då var klockan 1, så vi gick upp drack sånt här kamomill te som är muskelavslappnande och sen somnade vi till slut. Det är verkligen jobbigt att ständigt ha sitt arbete gnagande i huvudet på en. Ni anar inte hur skönt det ska bli efter dessa examen!
Nu ska jag fortsätta med den sista illustrationen :):):)  godnatt på er♥


aaahhhhhhhh

jag vill bli miljonär...... denna fina väska är från Prada.



10 september

kom upp i ganska bra tid idag, halv 9 :) så det känns skönt, och trött är jag inte heller! Så nu sitter jag här med min mannagrynsgröt (från sverige) och ett glas C-vitamin. Har blivit frukost nu några dagar tills jag hinner gå ner och handla en ordentlig. Men mätt blir jag iaf! Igår gjorde jag klart en propotionboard till mitt arbete jag berättade, så nu ska jag börja med moodboarden. Senare måste jag också till hobbyaffären här borta och hämta en pärm som dem beställt till mig och köpa lite papper osv till mina illustrationer. fullt upp! nu börjar jag fundera på att ändra en massa på den examen vi skulle haft idag egentligen, men vi får se hur mycket jag hinner klart med denna. Förlåt om det är rörigt, men vet inte hur jag ska skriva för det är faktiskt väldigt rörigt i verlkligheten också :P


project skynda sig

idag känns det som att det har hänt mycket på en gång. och det känns också som att bara att veta att man är i Milano stressar upp mig. Allt är verkligen stressigt här, förstår inte hur, men det är en konstig känsla man har jämfört med när man är hemma. Idag märkte jag av det speciellt i axlarna och i hela nacken, sen en enorm huvudvärk på det. Men dagen började ju som sagt med att vi åkte till skolan, och för det första så är examen i morgon flyttad tills nästa tisdag, vilket faktiskt känns som en lättnad. Sen va det då den här workshopen. Vi ska (tills måndag) välja en designer, göra en moodboard till den designern, fokusera på höst/vinter 08 och ta ut färger, tyger, siluetter mm. av den desigern som vi då väljer. Sen ska vi göra tre illustrationer som ska vara för vår/sommar 09, som om vi jobbade för märket och skulle göra plagg till då vår/sommar. Så examen är att göra det på såhär kort tid och så professionellt som möjligt.. i ska alltså låtsas att vi ska söka ett jobb för det här märket, och så presenterar vi vad vår idé är.
Jag har faktiskt valt Fendi, på grund av att höst/vinter kollektionen är heeeeelt underbar. Fastnade för den sist vi skulle göra research. Just nu är det Karl Lagerfeldt som är designer för Fendi. Så detta ska verkligen bli en rolig uppgift att få göra, man får testa sig själv lite! samtidigt som det är en exam i History of Fashion.
Här är några av favoriterna från Fendi höst/vinter 08










godmorgon

här springer tiden iväg som vanligt, men tänkte bara skriva ner ett kort inlägg innan jag åker till skolan. Sen jag kom hit har jag bara fixat med min exam, varit och skrivit ut 30 illustrationer med 6 moodboards, så nu äntligen är allt klart. Ikväll ska jag bara klistra ihop allt. Vi fick ett nytt schema igår skickat till mailen, (typ 7:e gången dem har ändrat det) så idag ska vi ha workshop! riktgt spännande, vi ska ha workshop ända från 10 tll 5, och hela denna veckan ut :):) Sen på måndag har vi tydligen exam i det? fattar ingenting, men alltid kul med överraskningar!
Nej nu måste jag gå, hoppas ni får en fin dag, här är det 30 grader och stekande sol ;)

aleks tjejmiddag!

ett lite roligare inlägg än det förra, ville bara skriva av mig lite ilska från gårdagen, ska också ringa och kräva tillbaka mina 1000:- för övervkten från sas, gör jag inte mer än rätt då?

I fredas var det 20-års fest hos Aleks, så först under dagen åkte jag och davve runt och fixade lite saker inför min resa, sen kom Maria och Emelie hem till mig för att göra ve oss. Det var jätte trevligt hemma hos Aleks och kul att få prata och träffa lite nya människor! Kvällen avslutades med lite singstar, tror vi höll på där tills runt ett någon gång. Det var inget vackert att lyssna till, men kul var det! eller jo, emele hade fin och bra röst, men jag tog i lika bra för det ;) sen kunde man lyssna på det man sjungit, haha :D så kul det var..
Sen igår va det då den hemska dagen jag berättade om precis. + att ännu en gång lämna alla där hemma.
Här är några bilder från i fredags

maria jag och emelie




aleks öppnar paketer... :D


emelie

tillbaka till verkligheten?

då var man i milano igen, känns lte konstigt faktiskt men man kommer in i allt snabbt igen. Min dag igår var hemsk! Det kändes som att inget kunde gå mer fel.
Jag orkar inte berätta allt i detalj, men för det första fick jag plocka ut 5 kilo från min väska när jag skulle checka in, för nu helt plötsligt kunde man absolut inte ha 35Kg. Vilket jag har haft 3 gånger innan och det har gått hur bra som helst? fast jag har ju fått betala övervikt då, men iallafall. Jag fick plocka ut alla saker som typ vägde, och sen checkade jag in väskan. fick betala 1000:- i övervikt, vilket jag inte heller behövt göra innan. Ja, väl på planet säger piloten att det är kraftig motvind hela vägen och vi fick bereda oss på turbolens. Så i prncip hela resan satt jag och väntade på att det skulle bli turbolens, men det var bara lite smått då och då. Men när det var 20 min kvar, säger han igen att vi kommer nu åka igenom ett åskväder, så spänn fast bältena osv. Då blir jag livrädd. och det skakar ju inte lite heller, jag kommer ihåg från thailand när vi hade kraftig tubolens i 3 timmar, men det var med ett mycket större plan, så detta kändes verkligen obehagligt. Några gånger ställde jag in mig på att vi skulle krascha, jag vet kanske överdrivet, men jag hatar verkligen det. iallafall när vi kommit igenom det värsta säger piloten igen att det är mycket trafik på flygplasten så vi måste vänta i 20 minuter. Så då snurrade vi runder där uppe i luften mitt i ovädret i 20 min! dem minuterna kändes som timmar.. sen inte nog med det, nere på marken, (om jag inte såg i syne) stod där ett plan som brann i mitten, alltså på flygplatsen, och det kan inte ha varit i syne, för jag har verkligen bildern framför mig. så det kändes lite som en film där ett tag. men tack o lov så tillsut kom vi ner på marken. stod och väntade på väskorna i nästan en timme, när bandet plötsligt stannar och jag inser att jag är själv kvar? då ville jag nästan bara skita i allt och åka hem igen, inget hade gått bra hittils så varför skulle denna dagen fortsätta bra? jag stod där tills massa kineser kom och bandet började rulla fast med deras väskor. Då gick jag till LOST and FOUND avdelningen och fick anmäla mitt bagage försvunnet.
Sen kom jag iaf hem efter några om och men där också, och nu sitter jag här.

Hoppas verkligen att jag får hem väskan idag och att allt går bra, eftersom mitt examens arbete är där och en hel del annat som jag verkligen måste ha. Sen är det söndag så ingenting mer än lidl har öppet.
Så idag ska jag fixa klart alla mina 6 moodboards och fixa allt så det bara är till att skriva ut i morgon och börja sätta ihopa. dessa tre veckorna som kommer nu kommer säkert också att bli lite stressiga, för vi har en exam varje vecka. Men sen har jag inte fler förens den 3, 4 och 5:e december! :)

Idag ska jag och Malin ut och gå, tar det sen när det börjar bli lite svalare, vi har 28 grader här inne nu, fast ute har det varit mulet hela dagen.

här får ni en bild på en möglig lök som låg kvar i min hylla sen jag åkte
konstigt hur dem grön och gula sakerna har ploppat upp, haha

sista pluggdagen?

Idag ska jag försöka bli klar med så mycket som möjligt! skulle vara skönt att kunna koppla bort allt nu dessa sisa dagarna innan jag ska tillbaka. Tråkigt nog kommer varken sharona eller bibbi åka med samma flyg som mig, jag är ju livrädd för att flyga, och det blir ju inte bättre nu av att flygkrashen i Madrid inträffade.. Men jag får väl bita ihop, kan ju inte direkt prata av min rädsla på grannen som sitter brevid mig, alltså måste jag leka en duktig flicka som inte alls är rädd.. Har ju faksitskt gjort det en hel del gånger innan, och om det gick bra att åka själv till thailand i 12 timmar, klarar jag nog 2 timmar till Milano? men de är iaf hemskt med flygrädsla! :/

Igår var det Aleks 20-års dag! så jag blev ditbjuden på tårta och grillad mat, hon kom hem från Cypern igår natt, så både hon och daniel hade en fin bränna. Sen åkte jag och hämtade davve i stan, sen blev det So you think you can dance och sen sex and the city och efter det 2/1 män eller vad det heter, kan det bli en bättre tv kväll?

en bild på mig och Malin för ett tag sen, saknar dig gumman!

4 dagar kvar

Ganska så seg dag idag, davve åkte härifrån för typ 2 timmar sen, men vi ska snart träffas igen :) bara 4 dagar kvar tills jag åker.. så vi ska ta vara på varje minut! Det som bara är så typiskt mig är att jag alltid ska vänta med allt in i sista sekunden. Tänk om jag hade börjat på dessa illustrationerna precis när jag kom hem, då hade jag varit klar för länge sen, och kunnat slappna av nu dessa sista dagarna, men nej, så långt tänkte jag inte..
Jag har iaf gjort mig själv lite gladade idag, har beställt sex and the city boxen, tar 1-3 arbetsdagar innan man får den, så får hoppas på att det blir nu innan fredag,. tanken var ju att jag ska ta med den till Milano :):)
Och nu ska man snart börja packa också., har skrivit upp lite på en packningslista redan, dem nödvändigaste sakerna..
Malin ringde idag, hon kom fram igår! Så nu ska hon vara själv i lägenheten tills vi kommer på lördag, men det går säkert bra. Nej nu måste jag fortsätta plugga så jag kan slappna av ikväll, massa kul som går på tv:n juu! ha en trevlig kväll