26/2

jag är sååå trööööötttttt!! verkligen, kommer gå och lägga mig tidigt idag :/ vi går i skolan så ojämna tider så ena dagen kan man sova ut och andra dagen måste man gå upp tidigt. Igår somnade jag inte förens vid 2 på natten, sen ska man upp senast kl 8 och vara pigg och hänga med på 3 timmars lektion.. segt! men vi lärde iaf oss mycket endå. Efter skolan åkte jag hem och åt lite grann, sen åkte jag in till doumo och träffade Hanen. Vi gick runder lite i stan, köpte två sommarskor, en jacka, en tröjklänning, skydd till datorn och ett typ virkat linne :) vilka vårkänslor man har här redan! igår var det säkert 20 grader och man gick med uppkväppt jacka, sen har alla affärer fått in sommarkläder, blir ju helt galen! Men iallafall sen när jag kom hem gick vi direkt ner och handlade mjölk och bröd, som var slut och nu har jag pratat med aleks i nästan en timme och med älsklingen i nästan en kvart :) Nu blir det några stressiga dagar framför mig innan jag ska hemmåt.. så kommer nog inte ha någon tid till att skriva på ett tag. På fredag blir det lite "förfest" innan tivoli samtidigt som vi firar min 20-års dag.. Nej nu ska jag hoppa in i duschen sen plugga lite italienska sen sova!

godnatt ♥

Vad som inhandlades idag:

   

(skorna och jackan är från Zara och linnet från H&M)

myskväll

då var det kväll och ännu en dag har gått fort som bara den.. Malin har varit duktig idag och bakat kanelbullar :D så det doftar så gott här nu, mums! jag sitter här och roar mig och bibbi ritar lite och kämpar med läxan, jag ska strax också fortsätta med det, om jag orkar.. det är så mycket som snurrar i huvudet just nu. examensarbete i Colour, i history of art, alla ritningar man ska göra, tvätta, städa, äta, åka hem, osv..! i morgon ska vi som sagt köpa material, men har ingen ork egentligen, det är så jobbigt att springa runt i 20 butiker för att få tag på allt man behöver.. men vi måste ju. så vi har planerat att gå upp tidigt i morgon så vi hinner fixa allt innan siestan som är mellan ca 2 och 4.
Här är lite bilder från idag, den första är på vår lilla samling av glas och muggar, några är i disken men nu har vi iaf tillräckligt efter vårt besök på ikea. den andra är på Malin som bakar och sen på hennes goda kanelbullar! sen de två sista är på den fullproppade kylen och min godishörna. På ikea kan man ju köpa marabou och massa svensk mat :) där står till och med "HEJ" i ingången, haha :D

    

 

söndaaaaaaaaaaaaaag!

sitter och väntar på att lilla brigitte ska bli klar så vi alla kan åka in till doumon, finns lite saker vi måste fixa. Igår gick vi ut till ett ställe som heter Old fashion. riktigt stort! sen på sommaren har dem lika stort där ute. och fint och bra musik, bästa stället hittils! fast det var alldeles för mycket folk ett tag, man kunde knappt röra sig, det var lite jobbigt´. Men på sommaren kan jag tänka mig att det blir mycket bättre för då är det ju dubbelt så stort. Idag händer inte så mycket mer än att jag MÅSTE tvätta, och göra klart min fashion drawing läxa, alltid mycket läxor i det. Snart kommer jag hem! känns som jag nästan precis var hemma men det är endå skönt, sen kanske jag inte kommer kunna åka hem lika ofta så jag får passa på nu :) slänger in en bild från igår innan vi åkte till ikea!


image344

ikea idag!

idag är det lördag :) vaknade halv 2, förstår inte hur jag kan sova så länge, men det var skönt iaf! drömde en konstig dröm om malin och päivi att dem blev ovänner, haha, helt sjuk dröm men det var roligt att berätta den för malin, hon bara skrattade! idag står ikea på schemat, vi tänkte åka om typ 2 timmar kanske. har skrivit en låååång handlelista, bland annat fler tallrikar, bestick, smörknivar, glas, muggar, sen ska vi nog köpa gardiner till sovrummen, hhi! :) sen är det lite till men orkar inte rabbla upp allt. tänkte tvätta också nu innan vi åker så jag kan bädda rent. ikväll vet jag inte alls vad som händer, vi vill göra något men vet inte vad.. På måndag ska vi iväg och köpa mer material för på onsdag börjar en till kurs, mönsterkonstruktion :) längtar! jag har verkligen noll koll på det, så det ska bli spännande att få lära sig. kanske skriver lite senare och visar vad vi har köpt, om vi nu hittar det vi ska. och hoppas ditt fete party bli lyckat maria! önskar jag kunde varit med :( men ni får låtsas! det ska bli kul att se bilder sen på vad alla var utklädda till, :D

ciao arrivederci !

for every breath I take there is something that reminds me of you

idag har dagen gått fort, precis som alla andra dagar gör. Det blev inget inköp av några pennor idag heller eftersom jag vaknade kl 13.00.. fråga mig inte varför. sen duschade jag, åt och sen bar det av till skolan som slutade 6. Italienskan är verkligen jobbig!! läraren går så fort fram så man känner sig helt fullproppad när man kommer hem. på dessa lektionerna som jag varit på (3 st) har vi gått igenom allt detta: det vanliga som, hej, namn, bor, osv. "jag är" "jag har" olika verb, substantiv och adjektiv. en, flera osv. masulin, feminin, klockan, kroppsdelar, beskriva varandra, siffror, uttal och lite oregelbundna substantiv. snacka om att det snurrar i huvet på en!! och det känns fortfarande som att jag inte kan prata för fem öre. jag borde nog ta en heldag och bara plugga in allt det där på något vänster.....
min älskling är sjuk :( tycker så synd om honom, önskar jag kunde varit där hos diiig NUNUNU!  :/ men det är ju lätt att säga, svårare att göra.. men om lite mindre än 2 veckor kommer jag hem en snabbis igen! fyller ju 20 på lördagen :D så det blir bara från fredag till måndag.


image343

plugg dag

först och främst måste jag gratta MARIA PÅ 20-ÅRS DAGEN IDAG! STOOOOORT GRATTIS GUMMAN! hoppas att din fest blir lyckad :)

Är tråkigt nog helt stel i hela kroppen för tillfället. Kunde inte somna inatt eftersom jag sov till 13.00 igår, så jag har inte sovit så många timmar i natt om man säger så. Började skolan kl 10.00 med Colour. Vi skulle göra colourmatching med den man satt brevid. Så jag målade bibbi i form av paletter. vilket betyder att tex hennes hår består utan flera hundra olika nyanser, så då ska man försöka hitta några utav dem färgerna och måla små plättar på ett papper. Sen gjorde jag färgen på hennes läppstift, tröja, tjocktröja och byxor. Tillsut skulle man hålla upp sin färgsamling brevid den personen och då skulle det se ut som att man stänkt lite färger av själva henne på pappret, och det gjorde det verkligen! sen gjorde hon samma sak med mig. Efter skolan åkte vi hem sen har vi suttit här vid varsen dator och letat efter massa bilder till vårt examensarbete i Colour. Jag orkar inte berätta nu hur vi ska göra för det är så komlicerat. Men lite längre fram kommer jag skriva om det. så nu precis kände jag att alla bitar har fallit på plats så jag kan lägga det åt sidan ett litet tag. I morgon börjar vi inte förens 4 så det blir väll lite pluggande innan skulle jag tro, funderar också på att åka in till duomon och köpa de där pennorna som jag inte fick tag på sist.



image342

bild


vi fick en bild på den riktiga jackan sen en bild som läraren gjort tecknad. sen får man gå stegvis, först rita kroppen, sen rita dit jackan, skor, ansikte, handskar och sen färglägga både ansiktet och kläderna med rätt skuggor, färg, ljus osv.


129895-341

hej hopp!


Idag är det måndag, men det känns som söndag.. ganska skönt för då går veckan lite snabbare! igår betstämde vi oss efter många om och men att gå ut till ett ställe som heter Hollywood som tydligen ska vara roligast på söndagar. Det är någon konstig modevecka nu så klockan 11 skulle den här modevisningen börja och sen efter stod det typ att modellerna som gick skulle till hollywood för att typ efterfesta. vilket vi inte märkte av, men iallafall. Vi kom dit ca kl 12 och då var det helt dött. sen har dem två avdelningar, så ena avdelningen kallas "VIP" och sen den andra, ja där vi va var den vanliga avdelningen om man säger så. Så ibland kom det in "snofsigamednäsanuppivädretfolk" och typ puttade på alla som stod i vägen, vi bara hallåå, haha,. tror dem e värsta känsidarna. sen gick dem in på vip avdelningen. så ja, det var inte sådär jätte kul kanske, men vi dansade endå tills vi var trötta och åkte hem. Inträdet kostade 250:- så det är ju inte precis något ställe som man går till ofta.. sen garderoben fick man betala 30:- per plagg. jag hade en jacka och två tjocktröjor, alltså 90:- för garderob, så det blev ingen billig kväll men en rolig upplevelse iaf! i ingången är det bilder på alla kändisar som varit där, bland annat madonna, usher, naomi campbell mfl. tydligen är det ett ställe som kändisar brukar gå till när dem håller till här. men ingår blev det ingen sådan lycka iaf! :) Idag har vi bara varit hemma och pluggat italienska och ätit malins mammas underbart goda soppa! mums säger jag bara. och nu sitter jag här. ska snart fortsätta rita på förra veckans läxa, jag hann bara med en bild så tänkte göra de andra två nu. Kanske lägger in en bild på denna veckans läxa sen där vi skulle rita en Burberry kappa. så ni får se på ett ungefär vad det är vi lär oss. 
ha en fortsatt rolig måndag! :) 

godmorgon! :)


har precis ätit lite frukost och vaknat till, inget fint väder ute idag :/ så det blir till att bli innesittande och plugga, har massa italienska läxa och fashion drawing läxa.. börjar faktiskt lära mig lite italienska nu :) io sono fame "jag är hungrig" hehe litet smakprov! Några bilder från igår innan vi gick till restaurangen:


   

Om ni undrar vem som är på den sista bilden så är det Malins mamma :)

löööööööördag

det händer så mycket varje dag känns det som så att jag kommer inte ihåg allt om det går några dagar. Har inte haft någon tid att skriva, det börjar bli lite stressigt nu i skolan och allt. Igår började vi klockan 10 med history of art som vi hade ända tills 13.00. då åkte jag hanen och bibbi (vi orkar inte kalla brigitte för hela namnet så bibbi har blivit hennes smeknamn), hehe. iallafall vi åkte hit, åt lite grann och sen åkte vi ner till Doumo för att leta rätt på en massa saker till skolan. Vi köpte ett pennskrin till våra promarkers pennor och en massa fäger så att vi fyllde pennskrinet. Det är dem färgerna som man använder till att måla färgerna på kläderna, hudfärg, hår osv. sen blev det någon mapp och lite annat smått. Vi hittade dock inte allt vi behövde så det får vi ta en annan dag. och under hela dagen letade vi efter en affär som heter Sapaz som tydlingen ska ha vissa speciella saker som vi ville ha. när klockan var kvart i 7 fick vi äntligen en vägbeskrivning till butiken, så vi tänkte ju att det var lungt eftersom affärerna brukar stänga runt 8 på kvällen. vi hittar den här butiken tre minuter i sju, ni tror inte att han precis stänger framför våra ögon. Jag fick inte ens köpa EN penna som jag ville ha, han bara, no no no, sorry och sånt, plus att på dörren stod deras öppetider 19.30. haha så lata alla é här, går till och med hem tidigare än vad som står på öppetiderna. men men vi får väll traska dit en annan gång :) det hände en liten rolig sak precis när vi kommit till duomon, så skulle vi då leta efter den här sapaz butiken, så vi går in i den stora gallerian och bara väljer en affär som vi kanske kan fråga någon. så frågar vi då på engelska om hon visste var den här butiken låg, och det visste hon inte så hon frågade sina arbetskamrater om dem visste då på italienska, sen översatte hon till oss igen, så stog vi och pratade ett tag om att vår lärare bara hade sagt att affären låg vid doumon men ingen adress eller något. så bara frågar den här tjejen vart vi kommer ifrån, så säger vi, Sverige. haha, ni tror inte att hon är svensk då, så vi börjar gapskratta inne i butiken, lite pinsamt endå, har man stått där och ansträngt sig på engelska så hade vi kunnat prata svenska från början :) kul att stöta på en svensk så iaf, hon hade varit här och jobbat i 4 mån och kunde flytande italienska. duktigt! iallafall sen efter att den här sapaz butiken hade gett oss nobben så åkte vi hem. Malins mamma och hennes syster är förresten på besök, verkligen jätte goa! så igår när vi kom hem hade hon lagat mat och allt, sjukt gott med riktig mat och GOD mat! :) sen satt jag och bibbi uppe till 2 på natten och ritade tills vi hade kramp i fingrarna.. och vi var helt flummiga så innan vi skulle lägga oss började vi rita elefanthuven på människorna ochh massa annat skit så vi fick mag kramp också, för vi kunde ju inte skratta högt eftersom dem andra lagt sig, då blir allt ännu roligare :D
idag gick jag upp 9.30 och sen gick vi allesammans till marknaden som e varje lördag, handlade två väskor och en klocka :) jätte nöjd faktiskt! sen har jag köpt en mobil också, för jag ska ha en till det svenska numret och en till det italienska, så nu vet ni att ni kan kontakta mig på båda :) och nu sitter vi här, Malin & bibbi pluggar lite och Malins syster pluggar Japanska, hon ska åka till Japan och plugga efter skolan, hon går i 7an, önskar att jag också hade vetat redan då, sköönt ju :) Ikväll ska jag nog med Malin, hennes mamma och syster till en restaurang här i närheten, sen får vi se vad som händer. Ni får ha en mysig lördagskväll ♥

valentines day


saknar min älskling :/


städedag!

gissa vad som hände idag, jo när vi sitter på bussen på väg till skolan får vi ett sms: läraren är sjuk, ni kan åka hem igen. KUL. så det var bara att hoppa av och sen på igen fast på andra hållet :) När vi kom hem bestämde vi oss för att storstäda, sen har vi ändrat om lite här också. Det stod två stora bokhyllor i "vardagsrummet/hallen" som det endå bara låg massa onödiga saker och skräpade, så vi skruvade ner vårt stora skrivbord i sovrummet och flyttade in dem två bokhyllorna. mycket mycket bättre! Ni ser en före och en efter bild nedan. Sen var vi och handlade en massa mat, så nu kan vi äta oss mätta i en vecka till :) nu ska jag strax ner och fylla på min mobil, sen måste vi handla mjölk för det var slut på Lidl och till sist ska jag göra min läxa inför fashion drawing på torsdag. Missade ju förra torsdagen så det blir lite att ta igen.




    
i sovrummet innan vi ställde in bokhyllorna


   
ny städat och fräscht! Malin i köket på sista bilden :)

back on track!

nu ska jag alldeles strax iväg till skolan, vi brukar gå kvart över så idag var jag klar tidigt :) helgen där hemma har varit helt underbar, kom upp på onsdagen och sen på torsdagen träffade jag maria och terese i stan, sen slutade aleks kl 6 så gick vi till mezo en stund. De andra dagarna (fram tills igår) har jag spenderat med älsklingen. Vi har varit i Malmö, på väla, tittat på filmer, ätit tacos, massa godis och bara njutit av tiden som vi var tillsammans. verkligen värt varje sekund! jag älskar dig!
Igår blev flyget försenat 45 min, men det var inget att göra åt, mer än att man satt 45 min längre i flyplanet,.. var jätte rädd under hela resan. Vi åkte med ett jätte gammalt plan :S aldrig åkt så gammalt och den knakade överallt sen hade jag tre sittplatser för mig själv, så jag kände mig ganska ensam mitt i allt också :/ men det gick ju bra som tur var, Nu ska jag iväg till skolan, börjar 10 och slutar 13 :) sen ska vi hem och tvätta, rita och handla en massa.
hejdå! ♥

sweden neeext!

tiden springer iväg som vanligt här! men nu är jag iaf färdigpackad och allt, så det känns skönt :) Igår så hann jag med en hel del faktiskt, jag gick upp runt 9 tiden, tog tunnelbanan in till Duomo vid 11, sen gick jag runder där själv i nästan två timmar, hittade faktisk en väska, har tittat på den innan så nu bestämde jag mig! sen lite annat smått som jag behövde, efter det åkte jag hem och åt lite grann sen bar det av till supermarket i ös regnet. Vi hade med oss två stora Ikea påsar haha för vi visste att vi skulle storhandla! väl där inne plocka vi på oss en massa saker, allt från pasta till kinderägg och allt vad det var. Utan att tänka på hur mycket det kanske skulle kosta:P så kommer vi till kassan och vi har bara 60 Euro med oss. så ungefär när det gått halvägs så frågar jag hur mycket där é för, just för att vara på den säkra sidan. haha då säger hon 68 Euro. vi hade för lite pengar med oss och ingen hade sitt kort, haha så vi fick plocka bort lite och sen ställa bort kundvagnen med alla godsakerna kvar, suurt! och pinsamt, alla hånskratta åt oss. men nu har vi iaf lärt oss en läxa att ha med oss mer pengar ifall ifall... sen kom vi hem så skulle jag gå ner och sola här mitt emot tänkte jag, tog med mig ca 80:- (för att överdriva). gissa vad det kosta? 110, asså 110:- för att sola i 12 min. men ajja tänkte jag, en gång, jag måste ju prova! och nu ser jag ut som en kräfta. på TOLV minuter bränner jag mig lika mycket som en heldag ute i solen nästan, inte bra inte bra! men man fick ju valuta för pengarna iaf. sen fick jag stå upp också, haha, asså detta landet! Här i Italien är allt tvärtom jämfört med sverige och det har inte gått en dag utan att man blivit chockad över något nytt. men men, idag har vi varit i skolan först från 10-13 och haft Colour, fått lära oss blanda lite färger och sånt :) sen gick vi till frisören här en liten bit bort för Malin skulle göra slingor, så när vi é där inne så får brigitte för sig att hon ska permanenta sig, och mycket riktigt så gör hon det :) så idag har både Malin och brigitte fått nya frisyrer, hhee! och eftersom jag ska hem i morgon så gick vi och fikade på ett jätte mysigt café en bit bort. Nu ska jag alldeles strax sova, ska bara lägga in lite nya låtar på MP3:n tills i morgon. Ska åka härifrån ca 08.15 sen tar jag direkt tåg till Malpensa flygplats och sen vidare med flyget till köpenhamn. oooh jag har saknat er där hemma!

lite bilder från ikväll :)

  


home sweet home

sitter här alldeles ensam i köket :( brigitte är ute med sina bröder någonstans och Malin har lagt sig, hon börjar 8.45 i morgon, men vi är leeediga! idag har vi bara varit hemma, har gjort klart min hemläxa i fashion drawing. Vi skulle rita en kropp i rörelse som går på en catwalk med en svart badräkt. Uppgiften är sen att färglägga den med skuggor och ljus skiftningar. vi skulle även rita en bild med kläder som ska tillhöra vintern. så nu hoppas jag att detta jag gjort duger. I morgon har jag planerat att gå upp i tid, vid 9, sen åka själv in till stan och få uträttat det som behövs. bland annat några fler pennor och en bit spets (hur jag nu ska få tag i det) och lite anndra små saker. sen skulle jag behöva åka till skolan och skriva ut en massa bilder till Colour lektionen på tisdag, vi skulle ju berätta vad svart, vitt och rött betydde för en, så jag har en liten idé nu! :) sen är det onsdag och då åker jag heem! längtar efter davve så mycket, går inte en dag utan att jag tänker på dig.. vi ska gå på bio, laga tacos, kolla på film, köpa godis, sova länge och massa annat <3 sen ska jag träffa mina underbara vänner också, antagligen på torsdag :)
det är verkligen sjukt hur livet kan förändras, för tre veckor sen satt jag hemma vid min data och längtade hit, jag hade miljoner frågor i huvudet, och nu har jag redan varit här i tre veckor och vill hem.. man kommer uppskatta allt där hemma så mycket mer när man varit borta såhär. men som tur är så bor jag bra, min skola är överförväntingarna och de nya kompisarna här är underbara. men allt hade varit perfekt om alla ni där hemma i helsingborg hade flyttat hit, eller att vi hade flyttat lägenheten och skolan till hbg! men jag ska inte klaga för mycket, detta är en dröm och jag ska se till att fixa den här utbildningen och sen får vi se vart det leder.. sen vill jag också ut och resa med älsklingen, resa mycket och länge! det fnns så mycket i världen som jag vill upptäcka och se. men men, godnatt allesammans nu måste jag krypa ner i sängen och försöka sova... ♥


lördag!

det var någon dag sen jag skrev nu ser jag :) har varit ganska mycket nu de senaste dagarna känns det som. Igår åkte jag och brigitte hem till sharona & henan ungefär vid 9 tiden. Men vi hade ingen aning om vart dem bodde så vi fick byta tunnelbana och massa sånt, kände oss lite lost ett tag, men till sist var vi framme. haha måste berätta, vi skulle ringa när vi var vid någon affär som hette "Kitchen store" så skulle sharona komma ner och möta oss. Vi gick och gick och gick så tillslut frågade vi några som stod utanför ett café ifall dem visste vart det här Kitchen store låg. Så dem bara eeehm, började diskutera och sånt och sen till slut var det en som kunde engelska så hon bara: Keep on going straight, and then you will see it on the right side of the street.." okej tänkte vi, då är det väll en bit till. så går vi 5 meter så ligger det där brevid oss fast på vänster sida! asså italienare är verkligen dumma på riktigt!! det värsta e att hon menade allvar, hon visste inte att det låg precis typ brevid det cafét som dem va på, jaja, tur att man kommer från sverige säger jag bara. iallafall, sen var vi hemma hos dem tills klockan var runt 12, så den här baren/diskoteket vi skulle till låg bara ca 4 min från deras lägenhet. Vi dansade hela kvällen och dem spelade verkligen riktigt bra musik heeeela tiden! hade så kul med er tjejer! sen slapp vi åka hela vägen tillbaka hem så jag sov över hos dem. Idag har va haft en liten städedag, dammtorkat överallt, torkat golvet, diskat och lite sånt så nu känns det fräsht igen :) ska strax ner och köpa en pizza, är svinhugrig!! förrsten, jag kommer hem på onsdag :D kunde inte hålla mig längre! längtar verkligen, ska bli så skönt att komma hem och andas lite, ta in allt som har hänt och bara ta det lugnt. sen stannar jag enda tills på måndag!  har även bokat en biljett hem till min födelsedag, men då bli det bara en snabb visit, från fredag eftermiddag till söndag.. och sen har jag bokat biljett till påsklovet :D skönt att veta att man kan komma hem när man känner för det, jag ska ju trots allt inte bo här föralltid. nej, nu måste vi gå, alla är hungriga. Ikväll ska vi på klassfest! ska bli roligt, det var vår typ "mentor" en fransk tjej som också går i vår klass som ordnat det. Men vi ska inte vara där så länge, är faktiskt ganska trött, men det är roligt att lära känna sina klasskamrater lite bättre :)   

Buenasera!

   
                                                             1                         2                         3                        4

1. min nyinköpta klänning
2. Brigitte & jag innan vi skulle gå hemmifrån igår
3. Sharona och Brigitte
4. Henan