7 veckor kvar

pratade med en tjej idag på msn som också ska ner till Milano, så hette hon "7 veckor kvar till Milano"... 7 veckor, det är 1 och en halv månad kvar! det är verkligen ingenting, och december månad kommer att gå så sjukt fort. Kommer jobba väldigt mycket, måste köpa julklappar, och fixa allt inför resan, körkortet, nyår och massor av annat! sen vips är det endast två veckor kvar.

Köpte mina första julklappar idag till mina två små kusiner :) den minsta zacharias som bara e 1 månad idag faktiskt, fick ett par söta jeans och en rutig skjorta! & Isak som är 2 1/2 fick filmen lilla kycklingen och ett pussel. sen har jag stora problem till resten, ingen aning vad jag ska köpa till någon! har bara en liten aning till aleks , hihi.. Nu blev hon allt nyfiken! & vad händer egentligen på nyår, allt är bara så snurrigt och virrigt! men vi får hoppas allt löser sig, Jag har inte varit hemma på nyår på 3 år.. Har ju varit i Thailand varje jul. Önskar att man kunde haft en egen lägenhet,. jag hade bjudit hem alla och gjort värsta nyårsfesten! Men drömma kan man ju :)

I morgon blir det jobb, jobb, jobb, men sen är jag ledig igen till helgen.



image236

minne, minne, minne!

.

I morse hände en sån underbar sak som man bara längtar till när man väl ska jobba. Vaknade halv 9, (fick för mig att jag skulle jobba, fråga mig inte varför) gick in på toa och tänkte, åååh jag orkar verkligen inte jobba idag, så funderade jag en stund och sen slog det ju mig att jag var leeeedig :D så jävla dum, men riktigt skönt var det att krypa ner i den varma sängen igen och somna om till klockan stod på 11.55! :)

Ska in i dushen nu & sen kl 3 ska jag möta mirre i stan! Ciao bellas ♥

ska nog ta bort överskrifterna, vet aldrig vad jag ska skriva.

Idag har jag hunnit med mycket, eller ja, det känns så. Hade körlektion kl 11 så det var upp med tuppen i morse. JA jag vet vad ni tänker, fan vad hon e seg med körkortet. Jag har faktiskt börjat på en ny körskola, Anderssons, för det känns som att man aldrig kommer att få körkortet på stattena.. ;/ så dem har bokat uppkörning till mig nu :D det är bara till att träna. Just nu känns det som att jag kan lägga hur mycket pengar som helst på körkortet, eftersom jag åker till Milano snart, och då lär det ju vara kört.. Har funderat på att muta vägverket? fast tror inte att dem skulle gått med på det endå.. ajja, nu är det som det är och hade man vetat att stattena var så jävla sumpig så hade man ju valt någon annan körskola, but that´s life!

Igår fick jag iaf ett roligt besked, har fått mitt första stipendium för mina studier, blev helt tårögd. Det är nog bara för att jag har vetat detta ganska länge nu att jag ska iväg, och att ha fångat deras uppmärksamhet och blivit utvald utav säkert hundratals sökande. det finns ju trots allt en mörk bakgrund i det hela... mamma ville att jag skulle åka ett år utomlands.. och det gör så att jag verkligen vill göra detta och känner att hon är en del utav det..

Idag har jag iaf damsugat hela huset :) duktig jag vet! för min stackars mormor är förkyld, endå står hon och putsar fönster när jag kommer hem. men det är en annan sak säger hon. jag tycker däremot putsa fönster är jobbigare än att damsuga. men men.

Lägenheten som jag snackade om i Milano gick åt pipan. det var väl det jag tänkte,  för bra för att vara sann helt enkelt, men så är det ju alltid! han Massimo som är ägare av lägenheten ska helt plötsligt bo där själv nu, så då vill han inte hyra ut den längre. Precis när jag hade skickat iväg ett mail där det stod: Vi vill gärna hyra lägenheten, så hör av er md kontrakt och sånt så vi kan betsämma! Då får man ett sånt mail tillbaka, så skriver hon som bor där: Det är italienare vi har att göra med, bara att börja vänja sig!, jag bara jaha.. haha :D kul att få höra nu när man ska bo där ett år. Så nu är det bara att börja om från ruta ett.

Ikväll ska jag kolla på Desperate Housewifes och äta godis och dricka saft :) Ensam i den mörka natten!



image234

saturday night!

jaha, då var det råå julskyltning i morgon :) Men jag ska inte diit, jag & älsklingen sparar oss till nästa helg, då är det nämligen julskyltning i Köpenhamn! skulle mer än gärna vilja åka diit och det ville älsklingen också :) så så får det blii, jobbar endå till kvart över 5, sen ska man ta sig dit med tråkiga ettan & allt.. kommer säkert vara där när det är slut vilket fall som helst.
Iallafall idag var det kaos på jobbet. Typ alla ville köpa tv apparater, helt galna är människor, det märktes verkligen att alla fick lön igår. nej, så nu är jag heelt slut! davve var här innan så lagade vi lite mat & sånt och bara tog det lungt, sen åkte han in till stan. Jag är endå så trött och ska upp tidigt i morgon men endå så saknar jag honom redan ;/
Har pratat med en trevlig tjej nu som bor i stockholm, hon ska läsa inrednings design i milano. Vi har typ "bestämt" att vi ska dela boende. Blir anatgligen med två andra tjejer också men vi får se hur allt blir! Har iaf en lägenhet på g nu :D och den ligger mitt in the city!! hoppas, hoppas, hoppas :) Annars är väl allt som vanligt, köpte ett par leggings idag, men gjorde misstaget att inte prova dem, uch vad obehagliga! dem var typ stickade.. eller hur man ska förklara och det stack överallt på benen så jag kunde knappt testa dem, så det får bli återlämning i morgon. Nu ska jag hoppa i säng så att jag är pigg i morgon, kommer väll knappast bli mindre folk för att det är söndag.. sleep tight ♥

image232

at the bright side

I morgon är jag helt ledig (: eller ja nästan, har iof körlektion 8.30 ; / men jag tycker faktiskt att det är bra för en gångs skull! Då sover man inte bort hela dagen utan kanske han hinna med lite utav varje? 
Igår hyrde jag och älsklingen film, Mr.Brooks! faktiskt helt okej, förutom nån jävla man som dök upp hela tiden, typ som en demon eller något. Den handlade om en man (Kevin Cosner)  som levde typ ett dubbel liv. Han var känd men samtidigt en seriemördare.. men slutet var bra, avslöjar inget ifall någon ska se den! sov till ca 12.30 idag.. så det var inte mycket man hann med mer än att gå upp och ta bussen till jobbet (: I morgon hade jag tänkt åka en sväng till väla kanske? finns lite saker som jag skulle vilja ha.. Nej nu måste jag borsta gaddarna så att inte tandtrollen äter upp mig! ska ju upp 07.00 i morgon ;/ men får som sagt se det från den ljusa sidan, dagen kommer ju bli lång iaf! godnatt "



image231

Milano

image230

everything that I have been waiting for

jaha då var det söndag igen, känns som att det är söndag ganska ofta nuförtiden, alla dagarna går så fort, sen är det på söndagen som man hinner tänka till vilken dag det är. idag har jag iaf sovit till kl 13.00, alldeles för länge eftersom jag somnade redan 00.30.. så kommer säkert inte kunna sova nu ;/ men måste eftersom jag ska jobba i morgon halv 10. Idag har jag återigen varit hemma och gjort absolut ingenting. fast vid 5 tiden åkte jag in med aleks till mezo en liten stund, hon behövde prata av sig lite :) alltid lika kul med dig hjärtat! och nu sitter jag här.. ska alldeles strax försöka sova, men känns som att jag har så mycket i huvudet som snurrar. är iaf snart bara 1 månad kvar tills jag slutar att jobba, så man får väll bita ihop och jobba på.. december kommer ju inte bli rolig precis.. Jul skyltning på söndag förresten :) jag slutar kvart över fem så det lär jag ju hinna!

godnatt


image229

lördagsmys

Herregud säger jag bara, saw4 var så jävla bra! såg den igår med älsklingen på premiärern. Jag fattar inte hur dem lyckas varje gång. Snart kommer en 5, haha., undra hur länge dem ska hålla på. Men 4an var faktiskt äckligast av alla.. den var lite mer rysare aktig. men endå riktigt bra! I dag har jag sovit ut, har inte gjort det på nästan 2 veckor. så det har varit en sån rikgit hemma mys dag ;D I morse gjorde jag våfflor och sen har vi bara tagit det lungt. Ikväll vet vi inte rikgit vad som händer, davve ska laga laxfilé, för han é en mästare på det! Sen ska vi nog bara kolla lite på tv, kanske ladda ner någon film (:
Ni får ha en skön lördagskväll iaf ! Och jag håller tummarna för terese och maria som tävlar idag (: lycka till! ♥



image228


här kommer pippi långstrump

arina försöker sjunga Pippi långstrum på svenska (: Jag köpte dem kläderna till henne på HM nu när pappa var nere, Hello Kitty tröja, leggings, halsband och diadem ♥


IED

Fashion and Textil Design One year 2008


Allt detta ska man tydligen hinna med på ett år (:


♥ Approach to design

Determination and classification of all designing stages,
from the creative ideas to the final product,
while highlighting the intellectual process

that encompasses

researches, ideas and

the routes of human

sight.


♥ Twentieth-Century Art

Historical and critical

analysis of the main

modern and

contemporary artistic

movements in

relations to the

evolution of culture

and society.


♥ Costume Story

Where does our fashion

comes from?

How current designers reference and

adapt historical costume.

How tendencies from various ethnic

civilisation scan mix within modern

society.


♥ Colour

The course is developed in three parts :

Small seminars in history of art

emphasising art movements relating to

colour;

New painting techniques developing

modern and special textural effects;

Experimentation in

artisan hand dye-ing

methods.


♥ Drawing

Study of human figure

Drawing model dressed

from life

Drawing clothes from

mannequin

Technical drawing

Fashion drawing

Colour technique in

paint/crayon

Expression of fashion

drawing

Illustration

Presentation


♥ Pattern techniques and

tailoring

Building of a pattern,

detailed analysis of a technical design

for the realisation of a prototype.


♥ Fabrics

The study and research of fabrics, fibres

and yarns, with specific market

research relating to Italian producers.

Visits to the fabric and yarn trade fairs

with special attention towards new

fabric innovations to be developed

throughout the year.


♥ Women's Wear Collection

Menswear Collection

Accessories Collection

Analysis of trends, planning of a clothing

collection including fabrics and

especially targeting the requirements of

women's wear, menswear and

accessories with attention to lines,

volumes and fabrics.


♥ Knitwear

A project offering an introduction into the

knitwear field using design, research

and experimentation. This involves

mixing yarns, inventing hand knitted

stitches to mix with the knowledge of

today's modern knitting machines.

Emphasis on use of colour, texture and

the ability to create new knitwear

forms.


♥ Public Relations and Styling

An insight into the Italian Fashion System:

public relations and styling, editorial

and advertising, fashion product

communication and fashion shows.


♥ Computer

A computer course throughout the year

developing various techniques: digital

acquiring, photo image editing and

processing. Software: Adobe

Photoshop.


♥ Basic Italian Language

A basic course of italian

throughout the year

to enable students

to communicate

and understand

the italian way

of life.


♥ Conclusion

A overwiev

throughout

the year to

develop a

project to include

moods, lifestyle,

fabrics, colours,

lines and volumes

which grows from

students personal

experience in

Milano .


♥ Visits and seminars

Visits, seminars and workshops with

professionals and specialist in the

fashion and textile world sharing their

own design experiences in the most

diverse fields;

Visits to fashion and textile companies;


♥ Guided Tours

One day visits to shows, trade fairs and

exhibitions in Italy;

Visits to cultural assets in Italy relating to

fashion and textile world.


christmas

Jaha, då var det tisdag.. dagarna bara går! Snart jul alfton ? Var hos frisören idag & vi konstaterade att om 12 dagar (11 tills lönen kommer) är det endast 4 veckor till julafton, tiden har verkligen bara sprungit iväg. Men om jag ska vara ärlig så längtar jag faktiskt lite till den 1 december, när alla ljustakar börjar  synas överallt och allt bara blir så mysigt! nu får man ju äta pepparkakor också ;D sen blir det julskyltning och julklappshandling med brända madlar och älsklingen i handen. man får ju snart börja tänka på vad man ska handla för julklappar till alla. Har iaf köpt en present till mig idag, beställde en skinnjacka på asos , I hope it´s good! för den är så jävla snygg! men man vet aldrig. vi får väll se, :) annars är det bara till att skicka tilbaka den. I morgon ska jag träffa maria efter min körlektion, vi vet bara inte vad vi ska hitta på ännu, helsingborg har ju blivit en så tråkig stad, det enda man kan göra är att "gå i stan", som man endå går igenom på tjugo minuter.. + att kontot inte ser allt för roligt ut längre. så hmm, någon idé kanske? Marias idé var att vi skulle gå hem till henne och dricka varm oboy, kan faktiskt bli mysigt ♥ sen på kvällen ska jag nog träffa min älskade pojkvän, han är saknad!  och kanske hinna städa lite innan det, för just nu har jag tredje världskriget här inne, inte så hemtrevligt precis, men det ska ändras.

godnatt

11/11


Det var visst ett tag sen jag uppdaterade här, har typ jobbat ihjäl mig, nej men jag har faktiskt jobbat en vecka i sträck nu.. & ska jobba heldag i morgon igen. Men sen är jag ledig mån, tis & ons! I fredes var det tjejmiddag hos tirre för hon hade fyllt år, väldigt god mat och efterrätten ska vi inte prata om :) Efter att vi suttit och snackat och skrattat och allt tog vi bussen in till staden, inte så lång väntetid på tempel som på tivoli direkt, stod typ 5 min! Allt va så annorlunda på tempel, kände typ inte igen någon, haha, jag & tirre trodde först vi hade kommit någon annan stans, typ gått fel eller något, men men! det var iaf roligt,. mindre roligt var att man skulle upp och jobba dagen efter och att man hade jobbat sen kl 9 samma dag. jag åkte iaf hem med aleks mamma runt halv 3. gissa vem som kommer in i mitt rum typ kvart över 4, jo älsklingen, tog taxi & allt och kröp ner i sängen, fast blev ganska aggresiv eftersom han väckte mig och jag skulle upp och jobba om typ 4 timmar.. men dagen efter fick jag lite dåligt samvete så jag hyrde med en film och popcorn (eftersom davve sov till typ 3, var han hemma när jag hade slutat jobba) sen lagade jag mat :) eller ja, satte in färdiga snäckor i ugnen, men ändå! fick iaf en mysig lördagkväll.
Nu sitter jag bara här och väntar på att klockan ska ticka fram så jag får sova lite. Har massa saker i huvet som snurrar, allt som måste fixas innan jag åker.. skrev upp allt på en lapp i dag på jobbet,, uch, vad det är mycket, men det fixar sig ;D Här är iaf lite bilder från förra helgen, när vi var på tivoli & anna var hemma. Har inte några bilder från denna fredagen ännu..




      

söndag..

Sitter hemma hos farmor för tillfället, min pappa är ju hemma nu för några dagar :) Han har inte varit hemma i sverige på två år nu, och eftersom jag ska iväg i Januari i ett helt år, så vill jag ta vara på dessa dagarna. Har fått ett nytt schema, jobbar som vanligt, fredagar & varannan helg men nu ska jag jobba varannan vecka 16.00 till 19.15. men det är skönt, för då kan man endå göra saker på dagarna. I fredegs var det jätte mysigt hemma hos tirre, vi alla möttes vid maxi runt halv 9 och sen gick vi hem till terese och lagade tacos :) fick stå i en jävla kö till tivoli, uch, men kom iaf in till slut. fast att vi trängde oss tog det 40 min! men men, väl där inne var det väl helt ok! jag lägger upp några bilder när jag är hemma nästa gång. Har suttit och kollat igenom farmors dator, så hittade jag denna gamla bilden på min lillasyster när hon var ca 1 1/2, var tvungen att lägga upp den!

godnatt ♥


image220

en kusin rikare :)


Välkommen till världen!

image219

Zacharias