hej och hå

finns ärligt talat inte så mycket att skriva, när jag är på bättre humör kommer det komma massa bilder från veckan som spenderats i sverige :) i morgon bitti bär det av till milano igen. har miljoner saker att ta igen, men jag får kämpa på.

please don´t stop the music!!

Igår blev en lyckad kväll, hade verkligen roligt med er tjejer! Vi var här från 9 ungefär, satt och snackade och åt lite gott. sen vid halv 12 tiden åkte vi till cardorna med metron. Det blev inte "the club" det blev old fashion istället! alltså vilket ställe, förutom att det är alldeled för mycket folk. men vi märkte inte av det så mycket tack vare Hannen som flörta med en vakt så vi fick komma in på VIP avdelningen, haha :D så kul vi hade. Man måste egentligen boka bord och betala massa extra för att vara där. Åkte hem runt halv 4 sen sov Hannen och Sofie här :)
Idag har jag bara pluggat, snart gjort klart min Colour presentation, alltså vi ska göra olika kollage med bilder och massa sånt, så nu är jag snart klar med collagen. Sen återstår ganska mycket till.. Anneli tog massa roliga bilder igår när vi var där inne, men tråkigt nog så har hon tappat sitt minneskort :/ men här är iaf lite bilder från min & Hannens kamera!


    
    

bild 1. Bibbi och Malin
bild 2. jag & Hannen
bild 5. Sofie från vår klass

sabato

sitter för tillfället och väntar på att två tjejer från klassen ska komma, Laura och Sofie, och sen ska Hanen också komma :) vi tänkte gå till "the club" så ska äta lite gott här hemma före. är redan klar och det känns ganska segt. Men endå sköönt. Solade innan, har bränt mig som vanligt, fastän jag bara tog 10 min denna gången, lär betyda att jag inte solat på länge, en liten bleeekfis, men nu fick jag iaf lite färg. Igår blev det endå bara jag & bibbi som gick till ataltique, men de va faktiskt skit kul! vi skrattade hela tiden och dansade hela kvällen. I början var där bara massa gamlingar, vi bara vaaah vad e detta, haha. förra gången vi va där va det bara kineser. men dem försvann iallafalll helt plötlsligt. Vi trodde att det kanske var någon speciell kväll för äldre, tur det inte va det iaf! lägger in en liten bild från idag typ en halvtimme seen! hoppas ni får en trevlig kväll allesammans :)


image373

freeeeedag

idag har varit en allmänt bra dag faktsikt. fast vädret som sagt gör nog det mesta! Förutom i morse, vi skulle gjort en historia typ redovisning för två veckor sen. Så nu denna fredagen så sa vi att vi kunde göra det istället för vi var inte tillräckligt förberedda. I början av lektionen så sa jag bara till läraren för att påminna honom att vi kan göra redovisningen idag. Han bara, okej men ni kan göra den i slutet av lektionen. Sen var det 15 min kvar, så helt plötsligt säger han bara Goodbye see you in 2 weeks. jag bara haaalllåååå, vad händer, så alla börjar resa sig. när vi gick fram till läraren så han bara, det gör inget, spelar inte så stor roll! det var skönt men endå irriterande, vi satt igår kväll och kämpade men den jävla redovisningen sen behövde vi inte ens göra den., ajja italienare som sagt!!

När vi kom hem åt vi snabbt sen tog vi med oss italienska böckerna och gick ner till parken som vi har här bakom vår lägenhet. Tog med oss filt och lite fika sen satt vi där i nästan två timmar och bara njöt :):) Nu är bibbi i dushen, vi ska till club ataltiq ikväll, har varit där en gång innan och vi hade riktigt kul då, så får väl hoppas på det denna gången också! Annars blir det plugg plugg och plugg både i morgon och på söndag, sen kommer jag hem på fredag morgon och stannar till onsdag den 26, wihoo!


   

vårkänslor

Nu har jag precis krängt en glass, och det var väldigt gott ska jag tala om :) Idag har det varit en jätte skön dag faktiskt. Inte nog med att det var ännu finare väder idag (varmare) så var både pattern och italienskan rolig idag. På pattern har vi börjat göra mönster till en kjol som vi designat själva. Så nu börjar man förstå ännu mer, när man ska ta nya mått på grundmodellerna osv. så det känns jätte bra. Sen hade vi en timmes rast, då gick vi först och handlade en färskpressad juice med is och en vaniljbulle, sen satte vi oss i parken (mitt emot skolan) och njöt av det fina vädret! helt underbart. sen hade vi italienska, lekte massa olika lekar, så det var ovanligt kul och man lärde sig lite mer än när man bara sitter och pluggar regler och sånt. Nu har jag bara en figur kvar att göra till i morgon, så ska sätta igång med den nu :) Ha en bra kväll allesammans. förresten min statistik har växt en aning sen jag flyttade hit, lite nyfiken på vilka alla är som kikar in. Ni får gärna fråga om det är något ni undrar om kursen osv!
Om jag hinner lägger jag in veckans läxor i fashion drawing senare så ni får se.

dagarna springer ivääääääg

idag känns det som att jag har hunnit med en massa, men endå inte allt som jag hade tänkt :) som vanligt! vi har haft nästintill svensk sommar här idag, kändes som det iaf! haha :) nej inte riktigt kanske, men väldigt fint väder iaf, och det blir man ju alltid glad utav. Idag hade vi Colour från kl 10-13, sen bar det av till Lidl, skulle bara handla en juice, men det blev två kassar fulla. Lika bra att passa på när man endå é där ju. Sen var vi inne i en typ thailandaffär, man såg att allt dem hade kom typ därifrån, sen var det thailändare som jobbade också, fyndade faktiskt en liten väska och två tröjor :D billigt i thailand ju! sen bar det av hemmåt och lagade lite mat. Här är några bilder från idag när vi gjorde "Colourmatching" med våra bilder och sen på väg hem från skolan i det fina vädret 


    

 



10 Mars

oj oj oj vad vi har fått mycket plugg, därför jag inte har orkat uppdatera något under helgen. I fashion drawing fick vi 5 bilder att rita till nästa gång, FEM! och det tar ju inte dirket bara en timme, speciellt inte om man är nybörjare som jag! Sen har vi läxa i mönsterkonstruktion till onsdag + att jag MÅSTE träna på italienskan.. Så ja, det känns väll lite som att man är back on track, i skolan då alltså. Fast det är förståss tusen gånger roligare än att sitta och pluggga typ dem grekiska gudarna eller något. Så jag jobbar på :) Idag hade vi den första lektionen i History of Fashion. Det var faktisk intressant, vi lär oss var alla märke kommer från allra första början, alla olika århundrade, och alla märkes specialiteter. Idag hade vi tillexempel föreläsning om Coco Chanel och Karl Lagerfeld. Sen åkte vi och bokade biljetter till James Blunt den 2 April och Alicia Keys den 29 Mars! :D :D längtar mest till Alicia Keys, men det är kul att se James Blunt också. Sen ska jag och Sharona på teater på Teatro de la Scala i början av April, man måste ju passa på nu när man har möjligheten! Så nu ska jag fortsätta plugga, har två modeller kvar att göra.. En och en halv vecka sen är jag hemma igen, Påsklov ;D

älskar dig

image365

fredaaaag

helg IGEN. det är ganska ofta helg nu förtiden? känns iallafall som det. men idag blir det en lugn kväll. Ska hem till Sharona och plugga! hon har varit borta ganska mycket så hon ska jobba ikapp nu ikväll :) vi har så sjuuuukt mycket läxor nu alltså, jag vet inte hur jag ska hinna med allt. Idag har vi varit på ett museum brevid Doumon, faktiskt intressant, men läskiga målningar. Efter det gick vi till Sapaz (butik där man handlar material) och handlade lite fler pennor. Sen bar det av till Zara, Berschka (eller hur det stavas) och sist H&M. Handlade ett par nya jeans faktiskt, och en tjocktröja och ett par tygskor. Så nu försvann mitt shoppingbegär på ett tag iaf! Sen gick jag och handlade lite mat till, eftersom igår när vi skulle handla så stängde dem kl 21.00 och då var vi långt ifrån klara, så handlade det sista nu. Måste äta bra mat nu, annars kommer jag kollapsa helt, har gått ner i vikt och får huvudvärk för minsta lilla. Så har handlat massor utav nyttosaker, känns bra! Speciellt nu när det kommer bli ännu mer i skolan, då behöver man massor av enegri! Nu börjar man känna sig hemma här på något sätt, man lever en vardag som man aldrig trodde att man skulle kunna göra utomlands. trivs som fisken i vattnet! och det är mycket tack vare, Malin, Sharona, Hanen och Brigitte, om jag hade varit själv vet jag inte var jag hade tagit vägen. och sen min underbara pojkvän som stöttar mig och alltid finns där för mig vilken tid på dygnet som helst. nej nu ska jag inte babbla mer, ska snart hänga upp min andra maskin trvätt och sen in med den tredje, sen ska vi vidare hem till hanen och sharona. hoppas ni får en bra kväll :)


X

129895-364

snart skoldax!

börjar 13.00 så hade lite tid över att blogga lite! :) Har precis suttit och tryckt in lite italienska verb i huvudet, inte så kul precis men nu kan jag dem iaf. Idag ska vi ha italienska och fashiondrawing. Sen ska jag hem och städa, tvätta och handla mat om jag hinner. Tänkte lägga in några bilder från igår på mönsterkonstruktionen, så ni får se hur mitt ena klassrum ser ut. På den första bilden är Hanen och den andra Sharona som gömmer sig.. ;D



   

some days

det var inte igår!! oj, det har hänt massa sen jag uppdaterade sist. har ju varit hemma i kalla sverige också! med betoning på KALLA. vet ni, idag hade vi 26+, haha! jag skojjar inte, jag gick utan jacka hem till sharona idag. verkligen hur skönt som helst, man blir bara så lycklig av solen.
Iallafall, i torsdes sov jag över hos sharona och hanen eftersom vi skulle ta samma flyg hem på fredag morgon. asså det var så kul, Hanen är så rädd att man ska missa planet så hon vill helst va på flygplasten så tidigt hon kan. Jag och sharona bara, neeej det räcker att vi e där en timme innan. Planet skulle gå 06.35 så vi ställde klockan på 03.00 eftersom vi inte visste exakt hur lång tid det skulle ta med taxi till denna flygplatsen (Linate). Gick upp och det första hanen gör är att ringa taxi, hon bara, kl 04.00 senast. Jag och sharona bara hängde på, tänkte inte så mycket på tiden, vi var så trötta. så sätter vi oss i taxin, det tar max 10 min till flygplatsen och ni tror inte dem har stängt? haha :D vo stod utanför flygplasten och väntade på att dem skulle öppna. Sen när vi kom in hade inte ens incheckningen öppnat eller något, så vi var först på plats och stod och väntade i en halvtimme. Alltså vi va på flygplasten 2 1/2 timme innan planet skulle gå, asså hanen du e för söt, haha :D som vi skrattade.
När jag var hemma i lilla helsingborg mötte älsklingen mig på knutpunkten och sen åkte vi hem. vi sov i ca 2 timmar och sen var det upp och hoppa för att handla inför kvällen. jag stressade typ sönder mig, och endå hann jag inte sola och inte lämna in mina stövlar. kl kvart i 8 började mina kära vänner droppa in, en efter en. vi åt lite italian food, pasta sallad, ost kex osv. Tack så mycket för alla fina presenter! blev jätte glad för allt och allting fick plats i väskan :) fick massa olika smycken, från pilgrim, snö, gina, ur & penn, och från emelie som hon gjort själv, så gulligt! det blev dessvärre inget tivoli, vi orkade helt enkelt inte med kön utan föredrog att åka hem till den varma sängen istället, och så blev det!
Lördag (min födelsedag) kom min morbror och dem runt tre, sen körde jag och älsk in till thaicorner och beställde med mat hem och tittade på melodifestivalen, det kunde inte blivit bätttre :) söndag blev det ögonläkaren, har beställt ett par glasögon nu eftersom jag får sån huvudvärk när jag koncentrerar mig för mycket, så nu speciellt när vi ska rita och sy osv, behöver jag det. sen besökte jag även min husläkare på måndagen innan jag skulle åka hm för jag har haft så jobbig huvudvärk, men han sa bara, stress, stress & stress. Jag hade spänningar lite varstans och måste lära mig att slappna av.. men det är ju lätt för han att säga! så nu ska jag börja med att gå och lägga mig i tid, gå upp i tid och äta rätt! hade även tänkt börja träna här, för det ligger ett gym lite längre bort. känner mig som en riktig soffpotatis :/
Sen bar det iaf av tillbaka till Milanoooo, . planet var såklart försenat en halvtimme. men det gjorde väll inte så mycket mer än att det är så tråkigt att vänta alldeles själv på flygplatsen.
Nu är det nya tag, och idag hade vi först Colour och sen mönsterkonstruktion. Jag har ritat mönster till en grundkjol, en ballongkjol och en volangkjol. på 2 lektioner, då kan ni tänka er så intensivt det är. I 6:an ritade vi en kudde på 1 år typ.. så det är sjukt stressigt. men kul! :) Ikväll har vi ätit lite pizza och jag har pluggat italienska.. och nu ska jag hoppa i bingen! Här är några bilder från i fredas, dock inte så många, men tack tirre för du hade kameran i högsta hugg och fick ihop en del bilder iaf! :D