bakom kulisserna

i lördags var det aleks som bjöd på super god mat hemma hos hennes pojkvän, sen spelade vi guitar hero (som tråkigt nog inte gick så bra för mig,haha) sen blev det lite charader innan vi åkte in till stan och till Bakom. hade en jätte rolig kväll med er, har saknat er så mycket!











när tiden inte räcker till

det händer så mycket fast att det egentligen inte händer någonting alls, jätte svårt att förklara! men tror att det är mitt huvud som spökar, jag har så mycket som snurrar nu så jag inte vet var jag ska ta vägen nästan. vill göra så mycket, men vet inte hur var eller när. jag får ta dagarna som de kommer, så löser sig nog allt :)
Känns iaf fortfarande otroligt skönt att vara på hemmaplan igen efter ett intensivt år. har firat jul med mina närmaste, varit ute med mina bästa vänner, tagit det lungt och julshoppat med min älskling. och idag tänkte jag packa upp! Davve är i Malmö med Joel, åkte redan 9 i morse :( men jag sov vidare till halv 11.

tog inte så många bilder från julafton, men här är iaf några :)


zacharias som tomtenisse !

& zienna


Isak hjälper tomten att dela ut paket


och i julklapp fick jag två silver smycken av aleks, på det ena står det dream och på det andra trust, love & belive. ska sätta dem båda i en silverkedja tänkte jag. Sen fick jag den nya dsquared parfymen, presentkort på cirkus, pengar, och av davve fick jag en jätte fin odd molly tröja, hanky panky underkläder och ett jätte fint ljus som han beställt med en text han själv har skrivit :) jätte fina saker, tack allesammans!


heeemmmmaaaa

oj så många som kommenterat! tack så jätte mycket för alla grattis kommentarer, det värmer verkligen :)
Nu är man ju tillbaka i sverige igen, och det är sååå skönt! allt känns så annorlunda, och så mycket mysigare och tryggare.  jag är hungrig 24/7 känns det det som.. helt annan mat och smaksättning här hemma! Det känns som att det har hänt så mycket nu sen jag skrev sist, och texten kommer bli alldeles för lång om jag ska sitta och rabbla upp allt!

Men på examensdagen hade vi bokat bord på en stor restaurang/pizzeria i Navigli. Vi satt vid ett stort lång bord och var säkert över 20 stycken. Hade verkligen super trevligt sista kvällen! Efter det bar det av till old fashion, en sista gång. Det mindre roliga var när man skulle säga hejdå till alla, det var ju verkligen ett hejdå också, för vi kommer aldrig att ses igen alla tillsammans.. jobbigast var det att säga hejdå till Lara och Elayna, har ju varit en hel del med dem nu sista tiden.. dem sa hejdå till alla först och sen kom till mig sist, då började dem gråta direkt, så stod vi där i en gruppkram och höll om varandra, uch så hemskt! men man får tänka positivt, det har varit ett super bra år, och jag har fått med mig så mycket erfarenheter och upplevelser, massa nya vänner och en helt annan syn på livet. Så jag är mer än tacksam!
men sakna milano kommer jag absolut att göra, det har ju blivit som ett hem för mig, kommer nog att ta tid att förstå att jag inte ska bo där längre. samtidigt som jag innerst inne inte vill bo i milano, ja det är väldigt rörigt som ni märker. Nu är iaf huvudsaken att jag är hemma, och nu ska jag starta om på nytt.

graduation idag :)

Idag var det sista dagen i skolan för gott, men det känns bra, nu äntligen är man klar! Har varit en jätte bra dag och än är den inte slut. Vi samlades i skolan vid 10, sen fick vi våra diplom och därefter bjöds det på nutella crossianter och mackor. Sen gick vi vidare till Joke och delade på 4 flaskor champange! Ikväll ska vi alla träffas klockan 9 då vi har bokat bord på en restaurang i Navigli. Blev ett bra resultat på mitt slutbetyg 28/30!  de räknar ut medelvärdet på alla betyg och sen sätter dem ett tillsammans. Nu ska vi ut och handla lite, mormor och farmor är ju här och det är dem som varit så flitiga med kameran! här är några av bilderna




Här skriver jag min signatur och tar emot diplomet


Nästan alla, mode design kursen och accessories kursen





Fick en tomas sabo berlock av mormor och farmor, ett par shorts :D


Jag & elayna


champange dax!


Manuel försöker öppna korken


Doris


Maelle


och jag med mitt diplom!


4 dagar kvar

idag har det hunnits med en massa saker. Har packat nästan alla mina saker i 8 kartonger,ja 8 ! men dem är inte alls så stora så det är inte så konstigt att det blev så många endå. Nu har jag bara kvar att packa ner det sista i min resväska och såklart städa ur lägenheten. Det gör vi nog antagligen på torsdag, dagen innan vi åker hem. Nu sitter jag och väntar på att få ett sms från farmor och mormor att dem har landat! fast det är lite mer än en timme kvar, så passade på att blogga lite. ska bli skönt att få sällskap, har ju varit ensam nu sen i måndes :( men det har gått jätte bra.

Igår åkte jag hem till Elayna vid 9, sen tog vi tramen till ett jätte mysigt ställe, och helt plötsligt var vi över 10 personer, hannas tjejkompisar som jag inte träffat innan och från klassen. det var hur kul som helst! Vi drack den goda strawberry daiquiri, sååååååååå god! vi var kvar enda tills klockan blev närmare 2, så vi orkade inte gå ut utan jag hoppade in en taxi och åkte hem :) jätte trevlig kväll! kommer bilder när jag har fått från några i klassen.

Idag har jag fått lite jobbiga känslor att man verkligen ska lämna allt här nu, känns så konstigt. men jag vill ju verkligen hem, oh, det är så blandade känslor helt enkelt. här är lite bilder på lägenheten, bilderna är tagna lite olika tidpunkter.

Kök




Badrum


sovrum


Hallen



santa lucia

då var det lucia idag :) inte för att jag märker så mycket av det.. här firas inte alls lucia på samma sätt, och typ ingen i min klass vet ens vad det är. så ja, jag får väll sjunga lite lucia sånger nu medans jag packar eller något.
Igår bestämde jag mig för att gå med Lara till hanna, men så kom jag utanför porten, det ööööser ner, får inte tag i nån taxi, antagligen var det något fel på nätet i hela milano. så ville inte riskera att ta en taxi på gatan och sen kanske inte få tag på någon när jag skulle hem. så efter 5 min ståendes i regnet bestämde jag mig för att gå upp igen. så idag ska vi nog ut istället, väntar på att Lara ska ringa så får vi se vad som händer. I väntan på det har jag börjat packa, och rensa ut min hylla, tvättar osv.. inte långt kvar nu, home sweeeeeeet home !


ingen lussevaka i milano

har varit i stan nästan hela dagen och är helt slut nu, hittade endå inte dem julklapparna jag ville hitta, så det blev endast en.. tråkigt, men nu har jag iallafall en aning om vad jag ska köpa till alla. Jag köpte därimot en klänning idag till min graduation nästa onsdag. dock inte den jag la undan igår utan en annan, hihi :) vet verkligen inte vad jag ska göra idag, om jag ska vara hemma och packa eller om jag ska följa med Lara till en som heter Hanna, dem skulle bara ta det lugnt. Men det är det att jag orkar inte ta mig dit. Men vi får se hur jag känner om en stund, ska iaf äta nu. Här är en bild från i morse, på mig och min nya jacka, varm och gosig! :) 


sovmorgon

uch vilket tråkigt väder vi har :( regn regn och regn. känns som det aldrig kommer sluta. Idag sov jag alldeles för länge! jag hade ställt klockan på 9.00 eftersom jag ville hinna gå i stan innan jag började portfolio klassen kl 2. När klockan ringde stängde jag till och med av de två alarmen som är typ 9.05 och 9.10, för att jag kände att jag var tillräckligt pigg. Men tydligen var jag inte det och vaknade 11.30 istället. hela dagen förstörd! men det gjorde inte så mycket för det har regnat i princip hela dagen. men jag tog mig iaf till skolan och läraren hjälpte mig med min idé till min portfolio, den kommer bli sååå bra :D ni där hemma får förbereda er på en photoshoot i mina kläder ;) men det tar vi sen när jag e hemma och klar med alllt som ska fixas.. Sen efter skolan åkte jag spårvagnen in till doumo för lite julklappsshopping. Men hittade tråkigt nog inte en enda. jag va nog alldeles för hungrig och trött på regnet. Men jag hittade en jätte fin klänning och ett par skor.. men har bara lagt undan det tills i morgon, får tänka på saken... Nu ska jag titta på This Christmas. gjorde aldrig det igår för det kom en massa ivägen. I morgon ska jag nog (om vädret är okej) åka i till doumo igen, och då MÅSTE jag köpa julkappar. sen ska jag hämta hem lite kartonger så jag kan börja packa mina saker..

tog denna bilden idag, visst är det helt underbart fint, och vilken julgran,
man kan ju undra hur dem har fått dit den?

9 ynkliga dagar kvar på mitt år

fortfarande samma visa, eller ja, förkylningen har väl blivit lite bättre,. har inte behövt snyta mig lika många gånger idag som dem andra gångerna, men känner mig fortfarande som en uppblåsbar ballong i huvudet. sen idag har jag haft såå ont i min nacke, verkligen jätte stel. antagligen för att jag inte har rört en fena nu på typ tre dagar, då blir den nackonten jag redan har tusen gånger värre. Så nu tänkte jag gå ut och gå en runda, kanske handla lite gottit till ikväll, tänkte se filmen som jag fick av Malin, This Christmas med Chris Brown, någon som sett den?
I morgon ska jag iaf till skolan har jag bestämt, ska gå till portfolio klassen kl 2, för jag måste veta vad han tycker att jag ska ha med i min portfolio nu om jag ska söka jobb eller någon annan utbildning..
sen om jag orkar tänkte jag åka in till stan antingen innan skolan eller efter, har ju en del julklappar att inhandla.
och idag har det snöat! blandat med ösregn, så lite därför jag valde att stanna inne också...

jag har bara 9 dagar kvar i Milano, kan ni förstå det ? för det kan inte jag, att ett år bara kan susa förbi sådär snabbt, det är allt märkligt!


från min balkong, slask och dask

gäääääsp

säger jag bara. jag har egentligen en lektion idag kl2.. men tror att jag struntar i den, det är endå frivilligt.. är super förkyld. trodde det skulle bli bättre idag men nej, näsan bara rinner och jag nyser var femte minut. det känns som om huvudet snart kommer sprängas. Så jag ska vandra mig ner här i gatan och faktiskt köpa en vinterjacka :) jätte fin är den och den var allra sista kvar! la nämligen undan den igår.. sen har min 3mobil lagt av? förstår ionte vad som har hänt. igår mitt i samtalet med davve så bara la den av, den lyser och sen är siffran 3 framme bara, men jag kan varken st'nga av eller på.. någon som vet vad felet kan vara?

och farmor, du är inte på min skype lista! så jag kan inte se om du är online. prova att ringa på min skype när du ser detta.

Nu ska jag ta på mig, köpa jackan och sen hem och borra ner mig i sängen med te och något gottit.

trött och sjuk :/

måndag idag, vilket betyder en hel veckas slapp! eller lite nyttiga saker måste jag hinna göra men mestadels ska ja bara ta det lungt. idag sa jag hejdå till malin, dem åkte vid 9 i morse.. kändes jätte konstigt, det känns fortfarande som att hon ska komma in genom dörren snart, Men nej, det kommer ju inte att hända. Så nu är jag ensam fram tills mormor och farmor kommer ner. och på det, har jag fått värsta förkylningen, är helt ingenmurad känns det som.. det är väll antagligen all stress som släpper nu.. i morse när dem hade åkt somnade jag om, sen kollade jag lite på sexandthecity och sen somnade jag om igen. är helt slut i kroppen och framförallt i huvudet.
om jag orkar ska jag snart resa mig upp, hänga tvätten, äta en god middag som malins mamma lagade till igår och sen gå ner här ¨på stan och kika lite i affärer. men bara om jag orkar.

från womenswear och knitwear exam



detta var från examen i womenswear,  två stories från min collection som jag gjorde utifrån venedig. sen hade vi sammanlagt 6 olika stories. och med det menas att man ska återupprepa tyger, detaljer, sömmar, siluetter osv i samma story.


detta är från min knitwear exam. Jag har gjort sammanlagt 15 sånna här med dem riktiga stickade exemplaren brevid såklart. det som är brevid är den tekniska ritningen med alla mått, alla stitch och allt man har gjort och hur man har planerat designerna.




Nu ska jag hoppa i sängen, . godnatt ♥


bilder från igår



   
  


julmarknad

det var verkligen hur kul som helst igår, vi typ skrattade hela kvällen, åt allt möjligt. och pratade massa minnen om lärarna, om hela året som har gått. sen poserade vi med skyltdockor och låtsades vara tidningsomslag, haha, nej vi hade riktigt skoj! vi gick aldrig ut utan alla var kvar hemma hos Maelle, jag var hemma runt halv 4 på morgonen. Nu ska jag iväg och möta upp några stycken så ska vi på julmarknad. Kanske hittar några julklappar? :)



jag & Laura från nya zeeland. kommer fler bilder ikväll !


basta finito!

min sista exam är över! känns helt märkligt. det känns som att man har något man måste göra fast att jag absolut inte har det, och när den tanken slår en känns det såååååå skönt! Mina examen har iaf gått över förväntningarna, och jag fick 30/30 på Kntiwear examen :D:D så det känns jätte bra, accessories fick jag 28 och womenswear 27 :) jätte glad för alla tre, har ju verkligen pluggat mycket till dessa sista examen. I morgon tänkte jag lägga in lite bilder från dem. Ikväll hinner jag inte för jag ska börja göra mig i ordning nu. Ska hem till Maelle, en tjej från Paris, där ska unhgefär hälften av klassen vara sen ska vi ut! vet bara inte vad jag ska ha på mig, men det löööser sig. Hoppas att ni får en bra fredag ♥

halle mindag!

detta har nog varit den mest jobbigaste och mest intensiva perioden här sen jag kom hit. därför jag inte skrivit på hela veckan.. jag är bokstavligt talat heeeeelt slut. Har hållt på sen ungefär halv 9 varje morgon till halv 2 på natten, ritat, klippt, målat, tejpat you name it! trodde verkligen inte det skulle bli såhär jobbigt, MEN i morgon har jag min sista exam :D och jag är nästintill klar, ska bara skriva ut det i morgon innan skolan kl9.00 ! examen både igår och idag kändes jätte bra, fast vi har inte fått reda på något betyg ännu, kanske är uppsatt i morgon, ja, dem sätter upp allas betyg i korridoren här, med namn och allt. 
Knitwear examen som jag hade igår var värst! Jag kunde verkligen inte somna två nätter innan examen bara för jag bara tänkte på allt jag skulle göra dagen efter och dagen efter det osv. och sen hade jag en sån riktig otursdag i onsdes. Jag skulle åka till skolan för att scanna in mina tekniska ritningar till accessories. När jag sitter på bussen kommer jag på att jag glömde min mobil (vilket innebär att om jag skulle behöva föra över pengar kan jag inte göra det), vågar inte ha pengar på mitt visa kort eftersom det finns sååå mycket ficktjuvar. Iallafall när jag kommer in i skolan och ska scanna sitter där en person jag minst ville träffa, brevid scannern! så jag vände tvärt., sen gick jag till utskrivarbutiken brevid skolan, ja, då har jag ju glömt mitt usb, så jag kan inte lägga in det jag har scannat. och jag VAR TVUNGEN att få det scannat. då får jag köpa en skiva och lägga det på. sen när jag åker hem (utan att ha sytt en massa saker jag också skulle göra för jag hade ingen sån man sätter undertråden i, bobbina heter det här) sitter jag längst bak, inne i hörnan, så hoppar en knarkare på och ni tror inte han sätter sig brevid mig. uch det var så obehagligt, han typ hade sånna ryck, ja uch jätte läskig. tur nog hoppade han av en station innan mig.. När jag kommer hem, skulle jag gå och skriva ut. Så när jag e där inne (10 min innan dem stänger) så ska jag överföra pengar, då är det TOMT på koret! ( för jag hade ställt in en månadsöverföring innan osv., ja lite krongligt) men iallafall haha, asså jag bara tänkte, detta är droppen, höllt nästan på att bryta ihop, men snälla som dem är så kunde jag betala dagen efter. sen när jag kommer hem iegn och ska börja montera mitt knitwear arbete, så får jag typ panik, färgerna är heeeeelt olika och det såg hemskt ut! så jag satt säkert i 3 timmar och höll på, inget hjälpte, detta var en dag innan examen plus att jag ju hade 2 andra till dagarna efter. När jag skulle lägga mig den kvällen fick jag sån mardröms känsla, jag kommer inte hinna! jag kommer verkligen inte hinna göra dessa examen, fy vad jobbigt det var! men sen kom jag på en idé hur jag kunde göra och efter det somnade jag..

oj vad mycket jag har skrivit nu! haha, men har ju inte varit inne här på länge, skönt att få skriva av sig lite...
Nu är Malins mamma och hennes kompis här, dem är ute på apertivo nu :) I morgon sa vi nog hitta på något med klassen på kvällen får se vad vi ska göra.

Nu kom dem hem!