better in time

Igår var hela dagen fullproppad kändes det som, vi började skolan kl 10.00 med första lektionen i Colour. Det är helt sjukt hur lärarna kan få en att tänka om. Vi ska till nästa gång fundera över vad färgerna svart, vit och röd har för mening för en själv och typ analysera dem. sen ska vi bara berätta vad vi har tänk för ide. sen får vi fler uppgifter och tillslut ska allt samlas i typ en bok som ska lämnas in som en slutexamen i Colour. Så jag började redan igår att leta efter lite bilder på internet. Iallafall, efter skolan hade vi fått ännu en lista på saker som vi var tvungna att inhalda till kursen. så jag och brigitte och tvp andra svenska tjejer från vår klass, Sharona och Minna, åkte in till stan och handlade det som behövdes. alltså hemma skulle det ta sammanlagt en timme, max! detta tog oss tre timmar, förstår verkligen inte var tiden tar vägen. Men vi fick iaf handlat aquarellefärger, pensel som kostade 100 spänn, haha sikken rån, jaja, sen en sån palett som man blandar färgerna och ett block. Sen köpte jag lite extra färgpennor till Fashion Drawing kursen. går pengar hela, hela tiden. Nu har vi ingen frukost heller, så idag måste vi handla IGEN. handlar typ varannan dag känns det som. Fast nu var det faktiskt sist i fredags, så denna gången varade det länge :) Idag ska vi in till stan och shoppa lite med sharona och Minna, är ju leeeedig! och i morgon börjar vi 4 så det är ganska skönt.

en bild på vårt fina bostadshus :)

129895-321

lite härliga minnen från costa brava och balen!

    
   

sega människor

GISSA OM VI FICK DET FULA BUSSKORTET? JA, men vi får inte åka med det förens en vecka! asså jag förstår verkligen inte hur sega folk kan vara, haha! asså hemma tar det max 5 min att fixa ett busskort! så nu får vi endå hålla på att betala massa biljetter, helt onödiga pengar! sen en sak till, igår köpte jag sån sminkborttagning, tror ni inte dem har dragit beloppet två gånger? så nu ska jag dit och ha tillbaks mina 208:-! :) Hittade inget idag förresten, det var inte så mycket öppet när vi gick, sen blev vi trötta och rullade hem istället. I morgon ska jag till skolan, har Colour 10.00-13.00 sen är vi lediga på onsdag :) Nej nu ska jag ta något gott att äta eller något!

liten shopping dag!

Idag skulle vi hämtat ut vårt busskort, men precis vad vi hade trott blev det inte så. det är klart att det är stängt idag! ajja, det gjorde inte så mycket för vi gick runder i staden och tittade i lite affärer som var öppna. Köpte en fin klänning, sminkborttagning, två ögonskuggor och hello kitty set, (bild)! fick ju en underbar lön så då får man ju passa på :D annars har det inte hänt så mycket, förresten ungen fungerar inte heller. vi skulle ju göra sånna Margarita pizzor igår, och det är klart att det blev strömavbrott!! så vi kan alltså inte använda tvätt, disk eller ungn. så vi får hoppas att någon elektriker kan fixa det snart.. I morgon är jag ledig, så då ska vi hämta ut det där busskortet! och sen gå runder lite till i stan, vill hitta en ny väska som jag kan ha till skolan. Vi måste ha så mycket med oss varje gång och jag har bara en väska med mig som passar.. här är lite bilder från idag, bilden längst till vänster är där alla fina affärer ligger, var vakter utanför alla och det känns som att man är inne på ett museum typ när man går in. så jävla dyrt! såg en börs för 15000, ja, vill inte ens kommentera det, haha! men det är kul att bara gå runt och titta, finns så sjukt fina saker där.. sen idag provade jag cappuccino pulver som man blandar med vatten, gillar inte kaffe men detta var sjukt gott, så var tvungen att ta en bild så ni också får njuta lite, fastän ni inte kan smaka, hehe!

   

lite bilder från fredags

        
Malin                                                            Brigitte

seeegt

då var det lördag :) är hur seg som helst! vi hade iaf den goda ostprovarkvällen igår, efter det gick vi vidare till en mysig bar här i närheten och sen åkte vi till ett mega stort diskotek ca 7 min härifrån. Men eftersom jag inte var direkt på det bästa humöret, och var dessutom förkyld så var det inte direkt någon hitt.. har sovit två ynka timmar i natt och nu sitter jag här och kisar framför datorskärmen. så ikväll blir det väldigt lungt, känner redan att jag vill gå och lägga mig. Men vi ska iaf äta små Margarita pizzor strax som vi var och handlade på Lidl, så får vi se hur dem smakar, men provar något nytt varje dag! har faktiskt börjat få lite hemlängtan redan :/ man tänker så ofta på er där hemma så fort det inte händer något.. och idag är precis en sån dag! händer absolut ingenting och man sitter här och grubblar över sitt liv typ,. ajja! jag och Malin ska iaf fixa en liten myskväll, kanske sätta på någon film? sen får vi se om jag kan snacka lite med davve, har köpt nya hörlurar med microfon så idag lät det verkligen jätte bra, och hördes jätte bra! längtar tills jag får prata med dig igen <3
Hoppas att er lördagskväll blir bra, saknar er där hemma!


duktigflicka! :)

Så, då har man precis städat lite granna medan brigitte var inne i duchen och Malin i skolan. Hade inga tallrikar, inga glas och inga bestick kvar, så det var bara till att sätta igång och diska!
Nu har man varit i skolan två dagar, väldigt spännande och annorlunda säger jag bara! Igår hade vi Fashion drawing på schemat. Läraren var helt enastående! väldigt duktig, man bara ööh jag kommer ju aldrig klara detta, så det var direkt hem och sätta sig och öva. Vi ska lära oss alla proportioner på människan, hur man får fram olika sorters material på papperet, han visade hur man gjorde latexbyxor och hur man fick fram jeanstyg. så tre timmars lektion bara sprang iväg! Idag var det dock lite tråkigare, vi hade History of Art.. men det var faktiskt inte så farligt som jag trodde, läraren gjorde det hela väldigt intressant och vi fick följa hur målningar har förändrats genom tiderna och lite sånt, nästa History of Art lektion ska vi besöka ett museum :) Nu är man ledig lör, sön & måndag! känns skönt med tanke på min förkylning, uch! hostar och fräser stup i kvarten. Strax kommer Malin hem och då har hon med sig sina kompianjoner på inredningskursen, Päivi, Isabella och Anneli så ska vi ha lite ostprovarkväll och sen ut till någon bar här i närheten :) Jag och brigitte har också storhandlat idag! börjar redan bli trött på det, haha, hur ska detta gå!

   

diska, städa, tvätta, handla, sova

jaha då var denna dagen också över, har hunnits med en massa viktiga saker idag! Gick upp kl 9, sen bar det iväg till en stor materialbutik inne i stan där vi alla fick 25% rabatt för att vi handlade så mycket :) det blev en hel del, skolan har skrivit upp en lista på allt som vi skulle köpa, typ tre olika block, ett skissblock, ett kalkyleringsblock, ett vanligt layout block och sen har jag ett randigt block. plus en hel del pennor i alla dess former, har dock ingen aning vad dem används till men det är väl därför jag är här. efter det åkte vi vidare till Ikea där det handlades stora sköna duntäcken, ÄNTLIGEN! har frusit ihjäl om nätterna och nu har jag dessutom fått ont i halsen.. ajaj, men inatt hoppas jag att jag kommer sova gott och varmt! handlade även två nya påslakan, svarta runda mattor och underlägg och diskhanddukar. sen hände en till incident idag! vi skulle testa våran tvättmaskin, vad händer? jo, strömavbrott såklart, (börjar bli rutin på det nu) så det var bara till att plocka ur alla dyngsura, halvtvättade kläder och börja handtvätta, KUL! så i morgon kommer vi gå med raska steg ner till Leonardo med sura miner.. hmmm.... ajja.. det får lösa sig! Nu ska jag sova för i morgon börjar vi redan kl 09.00 med ett jävla italienska prov, jag har än så länge bara lärt mig, hej, tjej, kvinna, godeftermiddag, köpa cykel och lite andra ord som liknar spanskan. Men det blir spännande. har pratat med davve en stund på msn idag, känns jobbigare och jobbigare för varje dag som går, hoppas att du snart kan komma hit, det finns så mycket jag vill visa dig! loveu

godnatt!


image296

the first day!


första dagen i skolan.. pirrigt men intressant.. Vi gjorde inte så mycket mer än att lyssna på vad typ rektorn och några andra hade att säga, sen fick vi schema, karta, en studentguide och några andra viktiga papper. klassen är väldigt blandad! vi är 5 svenskar, de andra kommer bland annat från indonesien, nya Zeeland, brasilien, tyskland, sydamerika och spanien! var nog några fler länder men dem kommer jag inte ihåg. "the coordinater" för fashion and textile design var bög! oväntat.. och sen var det en assistent som hette Anna. lärarna fick vi inte träffa idag. I morgon är vi lediga så då måste jag & brigitte ge oss ut och försöka leta rätt på en massa kursmaterial, fick en hel lista på saker och ställen där man kan köpa det.. På torsdag har vi först ett Italienska test, hmm, ja iallafall sen klockan 16.00 börjar den första kursen "Fashion Drawing", ska bli väldigt spännande och kul! skolan har öppet varje dag från 8.30 till 22.00 och man kan ha lektioner ända tills 21.30 på kvällarna.. men än så länge har jag ingen lektion så länge, men man ska tydligen förvänta sig en hel del ändringar! Sen har vi italienska 5 timmar i veckan, så man lär nog komma in i språket ganska fort, hoppas det för det är inte många som kan engelska här så det är svårt att ställa frågor och sånt. Nu tänkte jag dricka lite te, för jag har lite ont i halsen :( sen får vi gå & lägga oss, det blir mycket att försöka hinna med i morgon.. godnatt & sovgott ♥


image295

från när vi skulle ta bussen hem från skolan

våran gata !

 
129895-294

MILANO

eftersom vi inte haft internet förens nu, kommer alla dagar på samma gång ;D annars skulle jag glömma allt! läs om ni orkar!


Tisdag 15 Januari


Man finner inga ord egentligen. Min första dag i Milano.

Igårkväll (måndag) var allting så overkligt, vilket det fortfarande är.. Jag och älsklingen var uppe hela natten bara för att ta vara på varje timme innan jag skulle åka. Men timmarna blev snart få och till slut var klockan 04.00 då min väckarklocka ringde. Jag skulle åka iväg, lämna allt, lämna alla, all den tryggheten som finns hemma. Det finns inte ord för hur jag kände mig minuterna innan jag hoppade in i bilen till flygplatsen. Att krama om den personen som betyder så sjukt mycket för en och inte veta när man träffar den nästa gång. Den känslan går inte att beskriva, det gjorde verkligen ont i hela kroppen. Men tillslut var jag framme på flygplatsen där mitt bagage blev 14 kilos övervikt... fick betala 1000 spänn rakt ut i ingenstans bara för att jag tvunget skulle ha med mig en viss jacka och någon tjocktröja och ett par skor.. men men, jag kunde ju ändå inte stå och plocka ur sakerna mitt på flygplatsen så det var bara att betala och se nöjd ut.

Flygresan gick bra, jag sov faktiskt mestadels utav resan vilket inte är likt mig. När det var ca 17 minuter till landning får jag en känsla av att vad fan håller jag på med, detta är inte jag som sitter här, jag e fan helt dum i huvet! Men antagligen är dem känslorna vanliga, och jag kommer förmodlingen känna mer utav dem. Min längtan efter davve och alla där hemma blev starkare och starkare och under en viss period kände jag bara för att vända om och åka tillbaka. Efter dessa intensiva 17 minuterna såg jag äntligen land, Milano! Men det var inte vad jag hade väntat mig.. Bara stora bruna åkrar, några få pinnar till träd och en massa industri, jag bara, var är alla affärer och stora byggnader? Blev grymt besviken när jag landade på Malpensa flyplats, men trots alla mina bekymmer följde jag folkvimlet ut genom flygplanet och vidare mot bagageuthämtningen. Det var verkligen inte alls vad jag hade väntat mig, som då var en massa folk, stressade affärsmen, folk som springer hit och dit, nej, det var jag och typ 50 pers som hade åkt SAS på hela jävla flyplatsen. Kände mig helt borta och vilsen! När jag väl hade fått mitt bagage kom nästa dilemma. Hur ska jag ta mig till lägenheten? Jag gick ut bland taxibilarna men blev definitivt inte gladare utav det. ALLA bara stirrade, typ "får jag ta dina pengar" med cigratter i händerna.. så jag skyndade mig snabbt in på flygplatsen igen och ringde davve i hopp om något bra tips, som då var taxi såklart. Så jag ut igen och hittade en bil som såg fräsch ut, och den blev det! Jag bad honom köra sakta för man vet aldrig hur dem kör i utlandet, men jag kände mig iaf trygg och började sms:a till nära och kära att jag nu var på väg i en taxibil.

Hela vägen tittar jag på alla byggnader och tänker, där é det kanske, eller där, eller där, till slut stannade taxin och jag förstod att jag var framme, och var dessutom väldigt nöjd med vad jag såg! Så jag ringde Malin (en utav tjejerna som jag bor med) så hon och Brigitte (den andra tjejen) kom ner och hjälpte mig med all min packning. Hela trapphuset var kaos för det är renovering på gång, och hissen är 1 meter och en halvmeter på bredden.. alltså inte stor! Dem leder mig ut på en liten balkong som visar sig vara vår "entre" till lägenheten. Och när jag kommer in så kan jag knappt tro mina ögon, den är verkligen underbar! Det finns ingenting att klaga på, absolut ingenting! När vi hade bekantat oss med varandra bestämde vi oss för att åka till IKEA för att inhandla lite saker till vår lilla lägenhet. Så det blev först tunnelbana och sen buss. Vi köpte tallrikar, glas, skålar, örngott, filt, ljus och lite annat smått & gott. Dem hade till och med kalles kaviar! Gissa om jag köpte det?! Hihi! Så gotttt :D Sen bar det av hemåt igen och nu sitter jag här, vi har precis varit nere och köpt en pizza, ligger en pizzeria i samma byggnad. Och tänt lite ljus, så nu ska jag gå och ringa min davve! <3

    

Torsdag 17 Januari


Oj vad dagarna springer iväg här nere, allt är så nytt och varje gång man vänder sig ser man något annorlunda. Men här i Italien verkar alla vara extremt sega, allting tar ca 1-2 veckor. Ingenting kan man fixa NU, tex internet. Gårdagen (onsdag) spenderades till att försöka få fatt i internet. Vi hade fått något telefon nummer som vi skulle ringa men dem pratar bara på italienska så det var ju inte ens lönt att försöka. Så då gick vi till en stor typ bokhandeln, Mondadori, och frågade hur vi skulle göra nu då. Då gav dem oss en beskrivning och ett namn på en affär som skulle heta Fastweb. Så vi ut och letade i regnet.. Men eftersom allting är typ tvärtom här så har alla fiesta mellan typ 1 och 3, alltså stängt, eller längre. Och vi var då ute halv 2, därav var allting stängt! Så vår långa promenad ledde alltså ingen vart. Men vi hade bestämt oss, vi MÅSTE ha internet idag! Vi fortsatte till ett litet internet café nere i tunnelbanan för att gå in på Fastwebbens hemsida och kanske kunna få tag på det där, men nejdå, då måste man ha ett typ italienskt personnummer och såklart var allt på Italienska. Ingen lycka där heller, så tillslut plingade vi på hos Leonardo (ägaren till lägenheten) vars mamma bor under oss, och bad honom hjälpa oss, det tog ca 15 min sen var allt klart.. vi som hade spenderat hela dagen till detta, men man lär ju sig av sina misstag! Så från och med i går sa dem att det skulle ta ca en vecka innan vi kunde få internet. Det är bara till att vänta! Men för att jag inte ska glömma vad jag har gjort så skriver jag ändå :) Just det, vi var också och storhandlade igår! Flingor, bröd, pasta och massa annat gott. Men det tar sån tid att handla, men får typ lyfta på allt som finns eftersom alla förpackningar ser olika ut jämfört med Sverige. Det jag har handlat än så länge är gott iallafall :) Så i morse blev det värsta lyxfrukosten. Deras kundvagnar ser förresten lite roliga ut, bild nedan!

Igårkväll ca vid 23.20 satte jag upp datorn här i köket och skulle börja skriva, (förra inlägget) så precis när jag är klar och ska trycka på "save" så bara pang boom tjooffff! STRÖMAVBROTT! Hela lägenheten blev helt bäcksvart och jag bara, hallå? Ucsh vad hemskt det var! Malin satt i det ena rummet och Brigitte i andra och jag i köket, så alla bara hallå, vad händer? Så började Malin leta efter ficklampan, medan hon letade gick jag ut på vår lilla "balkong" vid ingången, så öppnade jag dörren och fick en massa rök i ansiktet och det bara luktade bränt, jag bara, DET BRINNER! Så jag var på väg att springa in och packa min väska, sen plötsligt slutade det röka, det kom från en ventil från grannens fönster, så jag var hundra på att det brann under oss. Men efter några om och men kom vi fram till att det inte kan brinna eftersom det började och slutade hela tiden. Malin ringde sin pappa och frågade hur vi skulle göra eftersom han är elektriker, men det märkliga var att i vårt lilla sånt här "propp skåp" såg allt ut precis som det skulle, så om det skulle varit någon säkring skulle dem typ vara nere, men alla spakar var uppe.. så vi var tvungna att gå ner till Leonardo och plinga på, pinsamt! Men vi var tvungna, visste verkligen inte vad vi skulle ta oss till. Så han gick ner med oss i källaren och där var också alla säkringar som de skulle vara, så då började mina tankar om att det verkligen brann i lägenheten under oss tillbaka och jag fick lite panik eftersom alla våra saker var i lägenheten. Men när vi kom upp igen så luktade det inte längre och ingen rök. Men tillslut kom iaf Leonardo på vad det kunde vara och sprang ner igen till källaren medan vi väntade i lägenheten. Alla tre var helt skakiga och typ i chocktillstånd. Sen plötsligt tändes bara alla lampor, vilken lättnad! Problemet var att vi hade överbelastat den typ maximala watt användingen.. när vi hade en diskmaskin igång och en dator & några lampor, så när vi ska tvätta eller använda diskmaskinen måste vi typ stänga av allt annat förutom lamporna.. Men det är inga problem, men det var typ den första saken än så länge som kanske inte var det bästa med lägenheten, men något fel måste det ju vara! Vi får helt enkelt tvätta och diska på dagarna.

   

Idag (torsdag) har också dagen typ sprungit iväg, men vi har typ inte fått uträttat något ändå, mer än ett studentkort, som man kan åka överallt och allting för 190:- i månaden! Väldigt billigt om man jämför med helsingborg. Men kortet har jag såklart inte i min hand utan det ska vi hämta om 10 dagar, så allt tar sin lilla tid. Vi fick iaf gå och fotografera oss i någon liten studio, typ passbilder som då ska sitta på busskortet, så att man inte kan låna varandras, ganska smart! Men innan det var det meningen att vi skulle gå och registrera oss och få typ som ett uppehållstillstånd. Så klockan 12 mötte vi upp två andra tjejer som ska läsa inredning, Päivi och Anneli vid Duomo. Det är helt sjukt så stort det är, och så underbart fint! Duomo är typ den största mötesplatsen i Milano, det är typ som "plattan" i stockholm fast 10000 gånger finare! Stora byggnader och ett mega stort torg med massa svarta duvor och fullt med folk från alla världens hörn, och det bästa med dagen var att det var 13 grader ute och helt klarblå himmel. Så iallafall började våran färd för ett uppehållstillstånd, men jag orkar inte babblla upp allt eftersom allt är så sjukt komplicerat, jag och Malin har nästan kommit överens om att vi skiter i det uppehållstillståndet. Iallafall så tog detta oss ca 4 timmar, så när vi upptäckte att det inte fanns mer att göra idag besökte vi inredningskolan. Som då Malin, Päivi och Anneli ska gå, och jag och Brigitte ska gå Mode, som är två olika byggnader på olika platser. Skolan var helt okej, vi såg inte så värst mycket men dem kommer säkert trivas jätte bra, toaletterna var kanske inte de fräschaste, men det fungerar! Vi hann inte gå till våran skola så det ska vi göra i morgon :) Morgondagen är också redan planerad, vi ska kopiera nycklarna till mig, ja, nycklarna, 7 stycken till varje person!! en till källaren, en till porten, en till brevlådan, en till källsorteringen, en till en glasdörr innan man kommer till vår dörr och två till vår dörr. Funderar på hur jag ska kunna hålla reda på alla, och vilken nyckel som går till vad, men det fixar sig nog :) sen efter att vi har gjort det ska vi åka till våran skola och bara titta, så vi vet hur vi tar oss dit och vart vi ska ta vägen när vi kommer fram. Efter det bär det av till Duomo igen för shoppiiiiing! Får börja leta efter alla affärer så jag vet sen när jag får besök, nu har jag absolut ingen aning, har bara sett en som jag känner till, H&M.

För tillfället är klockan 22.59 och jag och Malin sitter här med våra laptops och skriver så det ryker från tangentborden. Brigitte och Päivi är ute med Brigittes bror och hans kompis tydligen, dem sitter på någon bar någonstans. Men vi orkade inte, så vi har städat och diskat och Malin har tvättat lite, mysigt! Nu ska jag snart ringa davve, det är så sjukt som jag saknar dig, tänker på dig hela tiden. Läängtar verkligen tills du ska komma hit! Och alla vänner, ni kommer älska Milano!


Ha en mysig kväll, skriver i morgon igen om jag hinner. Pussss!


   

Söndag 20 Januari


Idag bestämde vi oss för att bara vara hemma och seega! Men Hmm vart ska jag börja, i fredags betalde vi Leonardo (ägaren till lägenheten) hela depositionen och månadshyran för Januari. Vilket blev en katastrof, vi hade typ missuppfattat priset och hade för lite pengar med oss, och min jävla bank ville inte ge mig mer pengar, ja det var iaf en katasrof, men tillslut fick vi ordning på pengarna och då blev vi bjudna på italienskt kaffe, väldigt starkt med det var faktiskt gott, smakar som Espresso kaffe.

Nästa stopp var våran skola! Helt underbart! Vi har spårvagnen bara en liten bit från lägenheten och sen när vi hoppar av kan man se skolan. Allting kändes så overkligt, för ett år sen satt jag där hemma och skrev ut massa papper om skolan och alla kurser, och varje gång man hittade någon lägenhet så skulle man se hur långt det var från skolan, så jag fick skriva in: Via Pompeo Leoni (som gatan heter där skolan ligger) om och om igen. Och jag undrade hela tiden hur gatan verkligen såg ut, och nu helt plötsligt stog vi där, mitt framför Istituto Europeo di Design! Min skola som jag ska spendera ett helt år på. Receptionen var helt nyrenoverad, dem hade en svart och silvrig fondvägg med en plasma tv på. Och på tv:n var det en catwalk med massa modeller som visade kläder och sen stod det provdockor runt om i salen, helt overkligt! Vi tittade in i några salar där det satt elever och tecknade. Och på väggarna i trapphuset hängde massa citat från olika klädskapare, bland annat från Viktor&Rolf! Jag längtar verkligen tills jag ska börja! Kan knappt bärga mig! Sen gick vi in i en stor typ aula där det var en stor catwalk i mitten, antagligen där eleverna visar upp sina projekt. Det blev inte så långt besök men tillräckligt för att vi ska längta ännu mer! Sen bar det av hemåt för att duscha och fixa till sig för ett restaurang besök med allihopa. Vi hade spanat in en mysig 60-tals restaurang som heter "Once upon a time in America" så var det massa bilder på kända skådespelare bland annat Marilyn Monroe, och väldigt god mat! Sen var Päivi och Anneli tvungna att ta tunnelbanan hem eftersom den sista gick tjugo i 12, så då gick vi vidare till ett café där vi satt kvar och babblade om en massa saker, trevligt, trevligt!


    



I går (lördag) började dagen med att vi vandrade bort till Lidl och handlade frukost. Bland annat massor utav goda juicer, grönsaker och tvättmedel. Efter det gick vi till en skomakare och kopierade nycklarna till mig, sen bar det av till Duomo för lite shopping! Helt sinnesjukt, ni kommer svimma när ni kommer hit. Vi var inne i 3 affärer på typ 2 ½ timme, Zara, H&M och någon butik som heter Donna. Massa fina saker överallt, h&m har värsta utbudet med massa kläder jag inte sett innan, och fyra våningar! Sen gick vi och åt pannkakor med nutella och kladdade lite, men gott var det! Affärerna stänger 21.00 på lördagar så man behöver ju inte stressa precis, men vi begav oss hemåt vid 8, det är helt fullpackat med folk så man blir ganska trött fort. Sen åkte vi hem och brigitte förberedde sig inför kvällen, hon åkte till något stort diskotek med sin bror och hans kompis, medan jag och Malin stannade hemma och tittade på massa bilder, först på hennes dator och sen på min, så nu känner hon till allihopa nästan :) hihi! Sen låg vi och snackade ända till typ halv 2. och nu sitter jag här, klockan är 13.36 och vi är samlade i vårt "livingroom" med varmt te och Marabou, det är inget vardagsrum men dem kallar det för det här nere. Brigitte tittar på något italienskt mode program med en bög som är programledare och Malin lägger in bilder från min kamera till hennes dator. Idag ska vi bara vara hemma, fast vi måste slänga soporna, har samlats en liten hög här i köket, hehe! Dem sorterar här också, så vi måste sortera allt, plast, papper, kartong och mat! Jag har också bestämt mig nu för att köpa en cykel, måste bara hitta någon som är till salu (: Idag har jag ingen aning vad som händer, men i morgon får vi internet, wohooo! Äntligen!

Lite citat från brigitte som jag och Malin har skrattat oss dubbla av!


Malin: Var fisken god?

Brigitte: jaa den var god, men inälvorna var inte så värst..


Det var en svamp blanding, men hon satt och trodde att hon åt fiskens inälvor!


"Aj, jag fick knäckebröd i ögat"


"Köpenhamn ligger väl i Finland?"


så jävla go, undra hur många citat det blir efter ett år!, haha :D



Söndag 20 Januari 23.41


Jätte skön dag, kändes som att det var längesen jag tog det såhär lugnt, nästan så att jag blev rastlös! Vi har iaf gjort en vettig sak idag, varit och handlat block, pennor, mapp, suddi, linjal och sånt man lär behöva till skolan. Sen åkte vi hem och lagade chicken mcnuggets med ris och sötsur sås, väldigt gott faktiskt. I morgon ska vi upp med tuppen har vi bestämt, klockan 10 ska vi stå vid Doumo, måste inhandla lite småsaker nu innan vi börjar skolan. Sen klockan 14.00 kommer någon man från Fastweb och ska installera internet, så förhoppningsvis har vi internet i morgon vid 17! :) Nu ska jag borsta tänderna, godnatt & sovgott!



jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar dig davve

jaha, då var nästan allting klart... sitter här med min underbara älskling och ska alldeles strax sova. Det var verkligen inte lätt att packa men det gick tillslut och jag får med mig allt som jag ville. (med en extra väska). I morgon eller ja, idag ska jag upp kl 04.15 för att köra iväg till kastrup 05.15. Internet har inte kommit igång i lägenheten ännu, men så fort det fungerar så ska jag berätta hur allting är :) Det har iaf varit den bästa helgen på länge där jag har träffat alla som betyder mest för mig! nej , nu ska jag hoppa i bingen!!
godnatt och ha det så bra hemma i regniga helsingborg :D

kommer sakna er alla <3

fullt upp!

image272

uppe med tuppen kanske? eller inte , men jag ställde iaf klockan! Ska strax gå upp ur min sköna säng och sen ska jag träffa sabbe en liten stund innan hon börjar jobba! Igår körde jag och davve till Malmö, haha redan ut på massa upptäcksfärder, hittade faktiskt ganksa mycket också bland annat en ny jacka (: och ett par skor, sommarskor! får en att längta ännu mera till värmen. Idag ska vi åka och handla allt för i morgon, tänkte ha en liten acskedsmiddag här hemma med bara de närmatse. Alltså släkt och vänner. Nej nu måste jag ner och äta frukost :) Ha en bra dag!

Bilden skickade pappa idag på lillasyster, hon bara växer och växer, snart en liten primadonna juuu!

wihooo!



ÄNTLIGEN KÖRKORT!!!! :D


the time is running

det var ganska länge sen jag skrev nu märkte jag (: det har väl hänt en hel del sne jag skrev sist, men allt orkar jag inte rabbla upp! i torsdags var vi alla tjejerna på utposten och åt lite god mat och babblade i flera timmar och i fredes var vi hemma hos Anna för att fira hennes 20-års dag (som är i morgon)! det var mycket trevligt, vi spelade så det kan låta och sen blev det lite charader. efter det begav vi oss alla till tivoli, men det var verkligen helt dött, tur att jag hade dig aleks, vi räddade situationen tillsammans :) haha, förstår inte vad det är för musik dem har börjat spela där, kände igen typ 3 låtar på hela kvällen. Men men det var endå kul att umgås med mina underbara vänner. Nu sitter jag här och har ångest över att jag inte orkar städa! men jag måste faktiskt ta tag i det very soon.. idag har jag varit och handlat lite tråkiga saker som jag måste ha med mig, näspray, panodil, febermätare, tandkräm, lepsyl, idominsalva och några speciella halstabletter, väldigt bra att ha med sig men tråkigt att betala! sen har jag faktiskt inte börjat packa något överhuvudtaget, så min plan är att städa hela rummet, ordentligt! och sen typ ändra om i garderoben så jag kan lägga allt som jag har tänkt ha med mig på ett ställe, så jag inte behöver packa ner det i resväskan ännu...i morgon är det precis en vecka tills jag åker.. man har typ miljontals tankar i huvudet. pratade precis med en tjej som hade gått fashion marketing, hon hoppade precis av, haha , efter två månader! men hon sa att det var första året dem hade börjat med det och tack o lov så ska jag ju inte läsa samma.,
annars så har jag varit förkyld i snart 4 dagar :/ kanske därför jag inte har haft någon ork att skriva, idag är nämligen första dagen som jag känner mig någorlunda bra! detta blev ett långt inlägg, säkert ingen som orkade läsa enda hit! men om du har gjort det så grattis :D du vann en helårsprenumeration på veckorevyn! Nu ska jag fortsätta med mitt lilla studentalbum, är alldeles, alldeles strax klar :)

Lite bilder från helgen! (ursäkta de två första, hahah)

            

nyår!!!

då var den den 1 Januari 2008! det känns både bra och ledsamt, 2007 innehöll så massa minnesvärda händelser så det är verkligen ett år att komma ihåg! vi hade vårt stora projektarbete på stadsteatern, costa brava, balen, studenten, att helt enkelt sluta skolan! jobben, osv.. och nu börjar ett år förmodlingen full av överraskningar. Det är bara två veckor kvar tills jag ska åka.. och det känns som att jag har hundra saker jag vill göra innan, och måste göra innan! & tusentals tankar i huvudet hela tiden. det känns verkligen som att man kastar sig ut i verkligheten på något sätt, utan att egentligen veta hur verkligheten ser ut..
Igår kväll var det nyårsafton, jag och älsklingen var hemma hos mig. vi lagade en ungerskrätt, vet inte vad den heter men vi köpte fläsk kotletter, skar av allt sånt äckligt som sitter runt om, sen slår man ut dem så att dem blir alldeles platta, lägger riven ost på och sen rullar ihop dem. efter det doppar man dem först i mjöl, sen i ägg och sist i ströbröd och sen lägger man i dem i en stor kastrull med kokande olja. så blir det någon form utan friterade fläskkotletter. vääldigt gott måste jag säga! till det hade vi klyftpotatis och en hemmagjord sallad. till efterrätt gjorde jag en chokladtårta med hackade mandlar ovanpå och grädde, muums! :) davve kom på en riktigt god drink också, jag ska göra en sån till alla sen när jag har avskedsmiddag, hihi! sen stod vi på balkongen och tittade på alla fyrverkerier med en stor flaska champange! verkligen en jätte mysig nyårsafton fast att det bara var vi två. jag älskar dig! 
Idag har jag städat, sovit och bara tagit det lungt, precis som man ska göra nyårsdagen. Vet inte alls vad jag ska hitta på idag, om jag nu ska göra något.

    :