MILANO

eftersom vi inte haft internet förens nu, kommer alla dagar på samma gång ;D annars skulle jag glömma allt! läs om ni orkar!


Tisdag 15 Januari


Man finner inga ord egentligen. Min första dag i Milano.

Igårkväll (måndag) var allting så overkligt, vilket det fortfarande är.. Jag och älsklingen var uppe hela natten bara för att ta vara på varje timme innan jag skulle åka. Men timmarna blev snart få och till slut var klockan 04.00 då min väckarklocka ringde. Jag skulle åka iväg, lämna allt, lämna alla, all den tryggheten som finns hemma. Det finns inte ord för hur jag kände mig minuterna innan jag hoppade in i bilen till flygplatsen. Att krama om den personen som betyder så sjukt mycket för en och inte veta när man träffar den nästa gång. Den känslan går inte att beskriva, det gjorde verkligen ont i hela kroppen. Men tillslut var jag framme på flygplatsen där mitt bagage blev 14 kilos övervikt... fick betala 1000 spänn rakt ut i ingenstans bara för att jag tvunget skulle ha med mig en viss jacka och någon tjocktröja och ett par skor.. men men, jag kunde ju ändå inte stå och plocka ur sakerna mitt på flygplatsen så det var bara att betala och se nöjd ut.

Flygresan gick bra, jag sov faktiskt mestadels utav resan vilket inte är likt mig. När det var ca 17 minuter till landning får jag en känsla av att vad fan håller jag på med, detta är inte jag som sitter här, jag e fan helt dum i huvet! Men antagligen är dem känslorna vanliga, och jag kommer förmodlingen känna mer utav dem. Min längtan efter davve och alla där hemma blev starkare och starkare och under en viss period kände jag bara för att vända om och åka tillbaka. Efter dessa intensiva 17 minuterna såg jag äntligen land, Milano! Men det var inte vad jag hade väntat mig.. Bara stora bruna åkrar, några få pinnar till träd och en massa industri, jag bara, var är alla affärer och stora byggnader? Blev grymt besviken när jag landade på Malpensa flyplats, men trots alla mina bekymmer följde jag folkvimlet ut genom flygplanet och vidare mot bagageuthämtningen. Det var verkligen inte alls vad jag hade väntat mig, som då var en massa folk, stressade affärsmen, folk som springer hit och dit, nej, det var jag och typ 50 pers som hade åkt SAS på hela jävla flyplatsen. Kände mig helt borta och vilsen! När jag väl hade fått mitt bagage kom nästa dilemma. Hur ska jag ta mig till lägenheten? Jag gick ut bland taxibilarna men blev definitivt inte gladare utav det. ALLA bara stirrade, typ "får jag ta dina pengar" med cigratter i händerna.. så jag skyndade mig snabbt in på flygplatsen igen och ringde davve i hopp om något bra tips, som då var taxi såklart. Så jag ut igen och hittade en bil som såg fräsch ut, och den blev det! Jag bad honom köra sakta för man vet aldrig hur dem kör i utlandet, men jag kände mig iaf trygg och började sms:a till nära och kära att jag nu var på väg i en taxibil.

Hela vägen tittar jag på alla byggnader och tänker, där é det kanske, eller där, eller där, till slut stannade taxin och jag förstod att jag var framme, och var dessutom väldigt nöjd med vad jag såg! Så jag ringde Malin (en utav tjejerna som jag bor med) så hon och Brigitte (den andra tjejen) kom ner och hjälpte mig med all min packning. Hela trapphuset var kaos för det är renovering på gång, och hissen är 1 meter och en halvmeter på bredden.. alltså inte stor! Dem leder mig ut på en liten balkong som visar sig vara vår "entre" till lägenheten. Och när jag kommer in så kan jag knappt tro mina ögon, den är verkligen underbar! Det finns ingenting att klaga på, absolut ingenting! När vi hade bekantat oss med varandra bestämde vi oss för att åka till IKEA för att inhandla lite saker till vår lilla lägenhet. Så det blev först tunnelbana och sen buss. Vi köpte tallrikar, glas, skålar, örngott, filt, ljus och lite annat smått & gott. Dem hade till och med kalles kaviar! Gissa om jag köpte det?! Hihi! Så gotttt :D Sen bar det av hemåt igen och nu sitter jag här, vi har precis varit nere och köpt en pizza, ligger en pizzeria i samma byggnad. Och tänt lite ljus, så nu ska jag gå och ringa min davve! <3

    

Torsdag 17 Januari


Oj vad dagarna springer iväg här nere, allt är så nytt och varje gång man vänder sig ser man något annorlunda. Men här i Italien verkar alla vara extremt sega, allting tar ca 1-2 veckor. Ingenting kan man fixa NU, tex internet. Gårdagen (onsdag) spenderades till att försöka få fatt i internet. Vi hade fått något telefon nummer som vi skulle ringa men dem pratar bara på italienska så det var ju inte ens lönt att försöka. Så då gick vi till en stor typ bokhandeln, Mondadori, och frågade hur vi skulle göra nu då. Då gav dem oss en beskrivning och ett namn på en affär som skulle heta Fastweb. Så vi ut och letade i regnet.. Men eftersom allting är typ tvärtom här så har alla fiesta mellan typ 1 och 3, alltså stängt, eller längre. Och vi var då ute halv 2, därav var allting stängt! Så vår långa promenad ledde alltså ingen vart. Men vi hade bestämt oss, vi MÅSTE ha internet idag! Vi fortsatte till ett litet internet café nere i tunnelbanan för att gå in på Fastwebbens hemsida och kanske kunna få tag på det där, men nejdå, då måste man ha ett typ italienskt personnummer och såklart var allt på Italienska. Ingen lycka där heller, så tillslut plingade vi på hos Leonardo (ägaren till lägenheten) vars mamma bor under oss, och bad honom hjälpa oss, det tog ca 15 min sen var allt klart.. vi som hade spenderat hela dagen till detta, men man lär ju sig av sina misstag! Så från och med i går sa dem att det skulle ta ca en vecka innan vi kunde få internet. Det är bara till att vänta! Men för att jag inte ska glömma vad jag har gjort så skriver jag ändå :) Just det, vi var också och storhandlade igår! Flingor, bröd, pasta och massa annat gott. Men det tar sån tid att handla, men får typ lyfta på allt som finns eftersom alla förpackningar ser olika ut jämfört med Sverige. Det jag har handlat än så länge är gott iallafall :) Så i morse blev det värsta lyxfrukosten. Deras kundvagnar ser förresten lite roliga ut, bild nedan!

Igårkväll ca vid 23.20 satte jag upp datorn här i köket och skulle börja skriva, (förra inlägget) så precis när jag är klar och ska trycka på "save" så bara pang boom tjooffff! STRÖMAVBROTT! Hela lägenheten blev helt bäcksvart och jag bara, hallå? Ucsh vad hemskt det var! Malin satt i det ena rummet och Brigitte i andra och jag i köket, så alla bara hallå, vad händer? Så började Malin leta efter ficklampan, medan hon letade gick jag ut på vår lilla "balkong" vid ingången, så öppnade jag dörren och fick en massa rök i ansiktet och det bara luktade bränt, jag bara, DET BRINNER! Så jag var på väg att springa in och packa min väska, sen plötsligt slutade det röka, det kom från en ventil från grannens fönster, så jag var hundra på att det brann under oss. Men efter några om och men kom vi fram till att det inte kan brinna eftersom det började och slutade hela tiden. Malin ringde sin pappa och frågade hur vi skulle göra eftersom han är elektriker, men det märkliga var att i vårt lilla sånt här "propp skåp" såg allt ut precis som det skulle, så om det skulle varit någon säkring skulle dem typ vara nere, men alla spakar var uppe.. så vi var tvungna att gå ner till Leonardo och plinga på, pinsamt! Men vi var tvungna, visste verkligen inte vad vi skulle ta oss till. Så han gick ner med oss i källaren och där var också alla säkringar som de skulle vara, så då började mina tankar om att det verkligen brann i lägenheten under oss tillbaka och jag fick lite panik eftersom alla våra saker var i lägenheten. Men när vi kom upp igen så luktade det inte längre och ingen rök. Men tillslut kom iaf Leonardo på vad det kunde vara och sprang ner igen till källaren medan vi väntade i lägenheten. Alla tre var helt skakiga och typ i chocktillstånd. Sen plötsligt tändes bara alla lampor, vilken lättnad! Problemet var att vi hade överbelastat den typ maximala watt användingen.. när vi hade en diskmaskin igång och en dator & några lampor, så när vi ska tvätta eller använda diskmaskinen måste vi typ stänga av allt annat förutom lamporna.. Men det är inga problem, men det var typ den första saken än så länge som kanske inte var det bästa med lägenheten, men något fel måste det ju vara! Vi får helt enkelt tvätta och diska på dagarna.

   

Idag (torsdag) har också dagen typ sprungit iväg, men vi har typ inte fått uträttat något ändå, mer än ett studentkort, som man kan åka överallt och allting för 190:- i månaden! Väldigt billigt om man jämför med helsingborg. Men kortet har jag såklart inte i min hand utan det ska vi hämta om 10 dagar, så allt tar sin lilla tid. Vi fick iaf gå och fotografera oss i någon liten studio, typ passbilder som då ska sitta på busskortet, så att man inte kan låna varandras, ganska smart! Men innan det var det meningen att vi skulle gå och registrera oss och få typ som ett uppehållstillstånd. Så klockan 12 mötte vi upp två andra tjejer som ska läsa inredning, Päivi och Anneli vid Duomo. Det är helt sjukt så stort det är, och så underbart fint! Duomo är typ den största mötesplatsen i Milano, det är typ som "plattan" i stockholm fast 10000 gånger finare! Stora byggnader och ett mega stort torg med massa svarta duvor och fullt med folk från alla världens hörn, och det bästa med dagen var att det var 13 grader ute och helt klarblå himmel. Så iallafall började våran färd för ett uppehållstillstånd, men jag orkar inte babblla upp allt eftersom allt är så sjukt komplicerat, jag och Malin har nästan kommit överens om att vi skiter i det uppehållstillståndet. Iallafall så tog detta oss ca 4 timmar, så när vi upptäckte att det inte fanns mer att göra idag besökte vi inredningskolan. Som då Malin, Päivi och Anneli ska gå, och jag och Brigitte ska gå Mode, som är två olika byggnader på olika platser. Skolan var helt okej, vi såg inte så värst mycket men dem kommer säkert trivas jätte bra, toaletterna var kanske inte de fräschaste, men det fungerar! Vi hann inte gå till våran skola så det ska vi göra i morgon :) Morgondagen är också redan planerad, vi ska kopiera nycklarna till mig, ja, nycklarna, 7 stycken till varje person!! en till källaren, en till porten, en till brevlådan, en till källsorteringen, en till en glasdörr innan man kommer till vår dörr och två till vår dörr. Funderar på hur jag ska kunna hålla reda på alla, och vilken nyckel som går till vad, men det fixar sig nog :) sen efter att vi har gjort det ska vi åka till våran skola och bara titta, så vi vet hur vi tar oss dit och vart vi ska ta vägen när vi kommer fram. Efter det bär det av till Duomo igen för shoppiiiiing! Får börja leta efter alla affärer så jag vet sen när jag får besök, nu har jag absolut ingen aning, har bara sett en som jag känner till, H&M.

För tillfället är klockan 22.59 och jag och Malin sitter här med våra laptops och skriver så det ryker från tangentborden. Brigitte och Päivi är ute med Brigittes bror och hans kompis tydligen, dem sitter på någon bar någonstans. Men vi orkade inte, så vi har städat och diskat och Malin har tvättat lite, mysigt! Nu ska jag snart ringa davve, det är så sjukt som jag saknar dig, tänker på dig hela tiden. Läängtar verkligen tills du ska komma hit! Och alla vänner, ni kommer älska Milano!


Ha en mysig kväll, skriver i morgon igen om jag hinner. Pussss!


   

Söndag 20 Januari


Idag bestämde vi oss för att bara vara hemma och seega! Men Hmm vart ska jag börja, i fredags betalde vi Leonardo (ägaren till lägenheten) hela depositionen och månadshyran för Januari. Vilket blev en katastrof, vi hade typ missuppfattat priset och hade för lite pengar med oss, och min jävla bank ville inte ge mig mer pengar, ja det var iaf en katasrof, men tillslut fick vi ordning på pengarna och då blev vi bjudna på italienskt kaffe, väldigt starkt med det var faktiskt gott, smakar som Espresso kaffe.

Nästa stopp var våran skola! Helt underbart! Vi har spårvagnen bara en liten bit från lägenheten och sen när vi hoppar av kan man se skolan. Allting kändes så overkligt, för ett år sen satt jag där hemma och skrev ut massa papper om skolan och alla kurser, och varje gång man hittade någon lägenhet så skulle man se hur långt det var från skolan, så jag fick skriva in: Via Pompeo Leoni (som gatan heter där skolan ligger) om och om igen. Och jag undrade hela tiden hur gatan verkligen såg ut, och nu helt plötsligt stog vi där, mitt framför Istituto Europeo di Design! Min skola som jag ska spendera ett helt år på. Receptionen var helt nyrenoverad, dem hade en svart och silvrig fondvägg med en plasma tv på. Och på tv:n var det en catwalk med massa modeller som visade kläder och sen stod det provdockor runt om i salen, helt overkligt! Vi tittade in i några salar där det satt elever och tecknade. Och på väggarna i trapphuset hängde massa citat från olika klädskapare, bland annat från Viktor&Rolf! Jag längtar verkligen tills jag ska börja! Kan knappt bärga mig! Sen gick vi in i en stor typ aula där det var en stor catwalk i mitten, antagligen där eleverna visar upp sina projekt. Det blev inte så långt besök men tillräckligt för att vi ska längta ännu mer! Sen bar det av hemåt för att duscha och fixa till sig för ett restaurang besök med allihopa. Vi hade spanat in en mysig 60-tals restaurang som heter "Once upon a time in America" så var det massa bilder på kända skådespelare bland annat Marilyn Monroe, och väldigt god mat! Sen var Päivi och Anneli tvungna att ta tunnelbanan hem eftersom den sista gick tjugo i 12, så då gick vi vidare till ett café där vi satt kvar och babblade om en massa saker, trevligt, trevligt!


    



I går (lördag) började dagen med att vi vandrade bort till Lidl och handlade frukost. Bland annat massor utav goda juicer, grönsaker och tvättmedel. Efter det gick vi till en skomakare och kopierade nycklarna till mig, sen bar det av till Duomo för lite shopping! Helt sinnesjukt, ni kommer svimma när ni kommer hit. Vi var inne i 3 affärer på typ 2 ½ timme, Zara, H&M och någon butik som heter Donna. Massa fina saker överallt, h&m har värsta utbudet med massa kläder jag inte sett innan, och fyra våningar! Sen gick vi och åt pannkakor med nutella och kladdade lite, men gott var det! Affärerna stänger 21.00 på lördagar så man behöver ju inte stressa precis, men vi begav oss hemåt vid 8, det är helt fullpackat med folk så man blir ganska trött fort. Sen åkte vi hem och brigitte förberedde sig inför kvällen, hon åkte till något stort diskotek med sin bror och hans kompis, medan jag och Malin stannade hemma och tittade på massa bilder, först på hennes dator och sen på min, så nu känner hon till allihopa nästan :) hihi! Sen låg vi och snackade ända till typ halv 2. och nu sitter jag här, klockan är 13.36 och vi är samlade i vårt "livingroom" med varmt te och Marabou, det är inget vardagsrum men dem kallar det för det här nere. Brigitte tittar på något italienskt mode program med en bög som är programledare och Malin lägger in bilder från min kamera till hennes dator. Idag ska vi bara vara hemma, fast vi måste slänga soporna, har samlats en liten hög här i köket, hehe! Dem sorterar här också, så vi måste sortera allt, plast, papper, kartong och mat! Jag har också bestämt mig nu för att köpa en cykel, måste bara hitta någon som är till salu (: Idag har jag ingen aning vad som händer, men i morgon får vi internet, wohooo! Äntligen!

Lite citat från brigitte som jag och Malin har skrattat oss dubbla av!


Malin: Var fisken god?

Brigitte: jaa den var god, men inälvorna var inte så värst..


Det var en svamp blanding, men hon satt och trodde att hon åt fiskens inälvor!


"Aj, jag fick knäckebröd i ögat"


"Köpenhamn ligger väl i Finland?"


så jävla go, undra hur många citat det blir efter ett år!, haha :D



Söndag 20 Januari 23.41


Jätte skön dag, kändes som att det var längesen jag tog det såhär lugnt, nästan så att jag blev rastlös! Vi har iaf gjort en vettig sak idag, varit och handlat block, pennor, mapp, suddi, linjal och sånt man lär behöva till skolan. Sen åkte vi hem och lagade chicken mcnuggets med ris och sötsur sås, väldigt gott faktiskt. I morgon ska vi upp med tuppen har vi bestämt, klockan 10 ska vi stå vid Doumo, måste inhandla lite småsaker nu innan vi börjar skolan. Sen klockan 14.00 kommer någon man från Fastweb och ska installera internet, så förhoppningsvis har vi internet i morgon vid 17! :) Nu ska jag borsta tänderna, godnatt & sovgott!



Kommentarer
Postat av: Nattani

ja men får ju läsa allt så man vet att du har det bra ;D

2008-01-21 @ 23:27:26
Postat av: diddi

oj jävla du verkar ha det bra, jag orkade läsa allt :d fortsätt skriv kommer va intressant att läsa om ditt liv där :D sköt om dig!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback