helluuu

lööökigt! men det finns iaf moln på himlen idag vilket är hur skönt som helst. Men här sitter vi vilket fall som helst helt innestängda med alla fönster och fönsterskydd stängda. men det är bara en vecka till, sen efter examerna blir det sol och bad för fulla muggar ;D just nu håller jag på med tec. of materials. Vi har pluggat alla olika fibrer, tyger osv. så nu ska vi göra två outfits och bestämma vilket material som ska vara på,om det ska vara för sommaren, vintern eller a hur man nu vill göra, och såklart ett tema. sen ska vi utgå från en exibition vi va på för några veckor sen med giacomo balla (en konstnär). Så min plan är att ta färgerna från hans konst, och sen göra en typ av bohemisk kollektion för sommaren, med lätta fibrer som andas osv. Så nu håller jag på att leta massa fakta och lära mig lite mer om tygrna jag hade tänkt använda. för hon kommer ställa frågor under redovisningen också.. Igår gick jag förresten modevisning :):) det var verkligen sjukt kul. Gick för en tjej som går andra året t.design. jag lägger upp bilder när jag fått alla. vi hade stora svarta ögonbryn, 60-tals frilla och nyonrosa, blå och svarta klänningar typ. Idag blir det bara plugg, tänkte gå till lidl för dte är det enda stället som är öppet på söndagar, och har typ ingen mat kvar. Här är några bilder från min examen i Fashion drawing.
 

  


  

heeeej!

då  var snart denna dagen också över. I går hade vi ju som sagt fashion drawing exam, det gick väll sådär, fast betyget får vi inte förens på onsdag nästa vecka.. Det allt gick ut på var att alla bilder som vi har ritat genom kursen (ca 35 st) ska man samla i en bok med "flats". plus att igår la han på en catwalk bild, men då två olika material. Sen har vi tre timmar på oss i klassrummet att rita den bilden han visar med rätt figur, plagg, material, skuggningar, flats, allt. och eftersom han valde två väldigt svåra material så blev vi inte speciellt glada, men jag hann iallafall göra allting klart precis innan tre timmarna gick ut. så nu är det bara och vänta på hela sammanställningen av provet och min bok. Idag var vi lediga, helt underbart skönt! men jag har haft en jobbig huvudvärk nästan hela dagen, men nu har det gått över. Vi var och införskaffade oss tre efterlängtade fläktar innan idag också så nu är det så skönt här hemma.
har hittat en riktigt rolig hemsida där man sätter ihop olika collage med kläder och ja, man kan typ göra vad man vill. hemsidan heter
http://www.polyvore,com/ . Har suttit idag och lagt ihop flera stycken, kan intye sluta :) har inte fattat än hur man lägger upp dem på bloggen, men när jag gör det så tänker jag visa :)) Just nu tittar vi på en stor gala för Nelson Mendela som fyller 90 på MTV. hur många atrister som helst!




hjälp oss!!!

asså guuud, Vi sitter här och försöker plugga (har fashion drawing exam i morgon), för det första står vår temperatur mätare på 30 grader innomhus. vilket ärsjukt varmt utan fläkt och AC. Nu när det började bli kväll då öppnar vi fönstret för att få luft, och eftersom det är tänt kommer miljontals mygg och knott in, om vi släcker lampan, ser vi inte vad vi pluggar och kackellackerna kommer fram, försöker vi döda djuren med skor eller städmoppar klagar tanten brevid för hon har en peacemaker som hjärta och vi får inte väcka henne. Vad ska vi göra?!

hemlängtan!

åh vad det är jobbigt när man vill skriva om saker som händer, men inte har tiden! nu har jag glömt så mycket som jag tvunget skulle komma ihåg. Men så är det väl. Vi kämpar iaf på här i värmen. det är faktiskt inte roligt, men jag älskar ju sol och värme så hellre det än kyla faktiskt. vill bara åka hem nu och ha alla examen över, så man kan koppa av, men två veckor kvar sen är dem värsta över iallafall..sen har vi ju våra underbara vänner kackelackorna också, vi verkar ju inte bli av med dem heller... hyresvärden skulle ha ett typ möte idag med hur dem ska göra, för tydligen är alla drabbade i huset,vilket betyder att dem bor i väggarna.mysigt! igår hade vi en sån "jaga kackellakor" kväll igen, uch vad dem är äääääccckliga :( har köpt ännu mer gift idag, och ska spraya på golvlisterna, hoppas iaf några håller sig borta. Men nog om dem, det är som sagt, som jag skriver i alla inlägg heeelt sjukt med plugg nu. så man hinner inte göra så mycket om dagarna. men nu tänkte jag packa ihop alla saker och försöka sova tidigt. är såååå trött. ♥


hot hot hot

asså guuuuuuuud vad varmt, det bara klibbar överallt känns det som, så ska man sitta och kunna koncentrera sig också. det har säkert varit över 35 grader nu dessa tre dagarna. det är jobbigt när man inte kan gå ut, eftersom man har så mycket plugg. Men jag har tänkt att om jag verkligen gör allt nu, så fort jag kan., Så kommer jag ha tid sen innan vi åker hem att njuta av det fina vädret. Sitter och ritar "flats" nu.. när man har ritat själva modellen med kläderna på, så ska man rita exempelvis bara jackan på ett papper brevid helr rak, med utsatta linjer vid nacke, byst, midja och höft. har ca 25 kvar att göra... till torsdag plus att jag vill rita några fler och göra om vissa. Denna veckan har vi muntligt italienska exam och fashion drawing exam. Men några lektioner är inställda så det kommer inte bli lika tajt med allt.
igår gick jag och malin bort här till en frukt affär, köpte ett kilo körsbär för 3 euro :D blev hur glad som helst. Idag blir det nog pizza, så som jag känner förtillfället.

midsommar i milano

Midsommar blev lyckad iaf:) Efter skolan åkte jag och bibbi hem, bytade om snabbt som bara den och sen iväg till Parco Siempione. När vi anlände hade redan alla kommit och alla var vrålhungriga, och viiiiilket väder!! minst 35 grader, det var nästan lite för varmt i vissa tillfällen, men man ska ju absolut inte klaga. där var massa andra svenskar också, så det var hur trevligt som helst. När vi skulle upp och dansa kring vår midsommarstång så helt plötsligt var vi hur många som helst, alla bara hängde på.det blev små grodorna, rävenraskar över isen, här e karusellen osv, raketen och några andra :D som vi skrattade, verkligen ett minne föralltid! Några svenskar hade med sig värsta sverigeflaggorna, haha, så man kunde ju inte missa att vi var svenska. Men det måste sett väldigt roligt ut när vi dansade, en tjej som heter Sofia, hennes kille var italienare, han bara jag vill lära mig er dumma dans, haha :D:D Sen vid 12 tiden drog vi vidare till Old fashion, för det ligger typ mitt emot. Här bjuder jag på lite bilder från igår :)





malin blev överlycklig av mamma scans prinskorvar!


väldigt gott med sill och potatis sallad :)




Den fina midsommarstången!


Här dansas det små grodorna som ni säkert kan se,jag är bakom Malin så jag syns inte









7 blommor under kudden, eller hur var det?

tack så mycket för dem fina kommentarerna om klänningen, blev jätte glad :):) nu får man mer energi att fortsätta på något nytt, har ju redan köpt tyg och allt så det är bara till att sätta igång på nästa tailoring lektion. Du som frågade om det fanns någon sida man kan gå in på och läsa om utbildningen, jag gick genom www.im-education.se sen kan du söka där på tex design eller något, så kommer det upp olika alternativ :)
Idag hade jag ju italienska exam, vilket inte gick riktigt som jag ville.. det var riktigt svårt. Men huvudsaken att jag gjorde det iaf, sen får vi väll se vad resultatet blev. Sen när jag kom hem åkte jag och malin till Ikea, har handlat svensk sill, chips, norrlands guld! (dricker egentligen inte öl, men i morgon får vara ett undantag) marabou och lite annat smått och gott. Så i morgon efter skolan bär det av till Parco Siempione för midsommarfirande, ska bli 30 grader också, helt underbart! får hoppas där finns massor av midsommarstångar och sopsäckar så man kan hoppa säck och hela köret.. jag får inte ha för stora förväntlingar, men hoppas kan man ju :)

Hoppas att ni får en underbar dag i morgon , & glad misommar ♥

wihoo

Här har ni min första klänning som blev klar idag :) Vad tycks?



plugg plugg plugg plugg plugg plugg

tänkte ta en liten paus från pluggandet. sitter förtillfället med italienska boken i högsta hugg och försöker trycka in lite roliga verb i huvudet. men man får tänka positivt, jag lär ju mig trots allt dem sen efter provet, och då kanske jag kan ha lite använding av det också. annars har de väll inte hänt något speciellt intressant, var ochh handlade material idag, så nu har jag iaf en hum om hur jag ska göra mina två stora arbeten, känns skönt faktiskt. Köpte även tyg till min andra klänning, har ju sytt både en kjol och en klänning nu, fast dragkedjan ska på klänningen, i morgon ska jag göra klart det sista så kanske jag hinner börja på klänning nr 2. den ska bli av pastell rosa chiffon och något ljust beige bomulls tyg. den klänningen jag håller på med nu var mer ett expriment med två komplilcerade tyger, det ser nästan ut som en brudklänning fast i lite kortare variant.. jag lovar att lägga upp bilder på det sen när det är klart :) det är så kul att sy saker till sig själv, och speciellt när man börjar kunna det, och veta hur man ska sätta ihop allt. men sömmerska vill jag inte bli! idag kom Sharona tillbaka :D ooh har saknat henne så mycket! och förresten ska det bli 30 grader och stor sol på midsommar, så det blir parken och massa godsaker från IKEA :) en riktigt svensk midsommar i Italien, det är väll inte så fel?
Nu ska jag fortsätta plugga, puussss  ♥

kackerlacka på vift!

heeeeeelt slut, är sååååååå trött på att plugga nu, önskaaaaaaaaar att det vore sommarlov NU!! men, det har precis börjat. I helgen har jag iaf fått gjort klart två tyger till textile pattern. Det är en kurs där vi får lära oss tillverka själva tygen, exempelvis trycka på olika tryck med mallar, sätta tyg på tyg, och massa olika versioner. Det är faktiskt riktigt kul, men det är jobbigt när man har en tidspress på sig, + hundra andra saker. på torsdag har vi iaf Italienska exam, vilket ska bli väääldigt skönt att bli av med. Slipper man tänka mer på det. Sen på fredag är det ju midsommar! vi håller fortfarande på att planera, och vädret är ju förståss den första saken på listan.. så vi får avvakta lite till så vi är hundra % att vädret blir bra.

hahah asså just det, skulle egentligen skrivit ett inlägg igår men jag glömde bort det. de va att typ vid 9 igår kommer Malin utspringandes från sovrummet, AAAHHHHHH em kackerlacka i min garderob!! och hon är den som är mest rädd av oss alla. så vi snabbt tillbaka in i rummet igen för att se vart den rackaren hade gömt sig, självklart spårlöst försvunnen.. hmm vad ska vi göra nu. Jag tänker iaf inte sova när jag VET att det finns en kackerlacka någonstans och smyger. Så vi började leta, ÖVERALLT. förstår inte hur dem lyckas gömma sig. Men efter ca 1 timme kollade jag brevid garderoben, där finns en liten liten springa mellan garderoben och väggen. Så fram med ficklampan och där satt minsjäl den äckliga kackerlackan. fyyy dem är så vidriga! så vi bestämde att vi ska ha operation kackerlacka, haha :D asså som vi skratta, jag fram med linjalen och malin satt redo i sängen med en vecko revyn tidning. och dem är ju inte sega heller,när dem väl sätter fart så får man vara snabb! In med linjalen i springan och vips börjar han springa allt va han kan, samtidigt som jag försöker stoppa den med linjalen så siktar malin in sig på att smälla till! och BOOM! hon högg av huvudet på den :D hahah. asså fy vad hemska vi är, det sa bara splash och sen flög huvudet iväg typ en meter. Malin bara, jag halshögg en kackerlacka!! asså ni förstår inte vilka problem vi har med dem äckliga insekterna. men vi skratta iaf oss dubbla!

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen fortsätta plugga italienska :) ciao ciao ♥



mdkefnkjjf

Hemma igen, men som vanligt så är det alltid saker som går fel i detta landet. Jag glömde såklar min börs inne på cosmetika butiken, sen när jag väl kom på det så har dem såklart stängt för siesta. Så dem öppnar typ nu snart igen.. Jag fick iallafall tag på en bra dag och natt creme. Ska börja köpa lite dyrare produkter för huden, det är värt det i längden. Dagcremen innehåller också solskyddsfaktor 15 vilket är hur bra som helst. sen köpte jag en ny mascara, ansiktsmask anti stress , haha var tvungen att köpa den. och sen en massa mat. Nu ska jag snart ner igen, hämta min börs i butiken och sen beställa pizza , mums! måste ladda för kvällen, som kommer bestå av en massa plugg.. så nu medan jag har väntat på att butiken ska öppnas igen tog jag några bilder på mitt rum! så såhär bor jag :) iallfall där jag sover, det andra har jag för mig att jag visat innan :)

 

lööördaaaaaag

Kvällen igår va väll helt okej, det var inte alls mycket folk där, men på ett sätt var det ganska skönt. Vi var hemma redan 3 och gissa vad som sitter på min vägg OVANFÖR sängen!! en fuuuul och äcklig kackerlacka! asså tänkt om jag hade legat i sängen vid den tiden, uuuuu vill inte ens tänka tanken! är verkligen tacksam att jag bor i sverige vanligtvis vid sånna här tillfällen, för att vänja sig vid kackerlackor, är Väldigt svårt för mig, uch säger jag bara. Nu ska jag snart iväg, hade tänkt köpa en ny dag och nattcreme, och kanske något annat roligt. Det känns som att man inte har tid för sig själv här. Vill också gå och klippa mig och göra mer slingor, men när ska jag hinna det? får trycka in det någonstans.. fint väder är det också :):) skriver säkert mer sen för jag ska vara hemma hela dagen och hela kvällen .


utgång på schemat!

då blir det snart utgång! till ett nytt ställe faktiskt som heter Oracle, får vi väll se hur det blir . Var i skolan idag till 13, sen åkte jag hem, vilade lite, och tog det mest lugnt. sen laddade Malin ner what happens in Vegas, den var verkligen riktigt bra! blev så glad av allt som hände, kommer hundra % se den igen :) sen började vi göra ve oss och nu ska vi strax åka iväg, tror vi tar taxi.. hoppas ni får en underbaaaaaaaar fredag! förresten varför mår man bara så bra ibland? att en person kan göra så mycket.. längtar säger jag bara :)

en gammal bild från några helger sen, :D


naturligtvis min gris!

bloggen har ju blivit heeelt mysko, fick panik igår, ville bara ändra min text till svart för mina kära morföräldrar tyckte att texten var svår att läsa :) så nu hoppas jag iallafall attt det blev bättre! Men, så från ingenstans försvann min header också! så nu är det bara en prick i vänstra hörnet, kul. Men ni får stå ut tills jag har tid att lägga energi på det.. Idag har varit en lång dag, haft två lektioner x3 timmar efter varandra. sen hade jag tänkt att jag skulle rita klart iallafall en bild, men den blev inte heller som jag ville. liknar en transvestit! så drt får jag forstätta på i morgon efter skolan. och förresten i morse, var jag redan sen till bussen för jag skulle skriva ut dem där bilderna jag pratade om igår, ni tror inte att det har hänt en olycka ungefär halvägs, så jag satt i bussen i 40 min, kom försent 45 minuter till första lektionen. så detta har nog inte riktigt varit min dag. fast vädret ska vi ju inte klaga på asså, äntligen kommer det fina, efter 2 veckors moln och regn! så får hoppas man blir lite piggare av det. ♥
 oj glömde inlägget igen, skrev det kanske vid 11, men sen hände de massa saker, och nu ska jag hoppa i sängen!
godnatt på er

måndag igen

är helt slut i huvudet nu, har suttit hela kvällen och gått igenom jag vet inte hur många catwalks med olika designers. Vi hade i uppgift till i morgon att bara samla så många bilder som möjligt från spring/summer 2008. Idag i skolan såg vi också en jätte bra dokumentär om Marc Jacobs, det är så spännande att se alla kända designers bakom kulisserna lixom, hur dem jobbar och allt. Varit i skolan från 10 till 7, och började även med Illustrator idag, det verkar kul faktiskt. Sen gick jag och handlade, haha fast innan så blev jag och bibbi bjudna på champagne här nere i restaurangen/baren. Det är en kille som bor i samma hus som oss som tjatat hur många gånger som helst, han frågar alltid, vill ni ha glass? läsk? vin? men vi har varit lika otrevliga varje gång, så nu tyckte vi så synd om honom. Han bara vill ni ha så sa han då champagne på italienska, men det låter ungefär samma som apelsinjuice, så jag trodde att det var det. så får vi varsett glas champange haha mitt på en måndagseftermiddag med alla skolsaker och allt. Men det var trevligt iallafall :)

spring/summer 2008, några av alla favoriter jag sparade tills i morgon
Armani                Lanvin                 Cavalli                 Ralph Lauren    D&G                     Marc Jacobs
     


nu ska jag hoppa i sängen, går i morgon från 12-19. :/ godnatt!

inget att göra!

uppe i nattmössan :) eller mezzanotte som dem säger här. Känner mig faktiskt lite bättre nu,. har ritat klart en ritning till så det känns också skönt.. Nu ska snart Bibbi ut med sin brossa, hur ooooorkar hon! Jag har verkligen inga krafter alls. men får väl ta igen det nästa helg. Vi har upptäckt ett nytt ställe som ligger 2 min härifrån, verkar vara skit bra! så det ska bli spännande att testa. jag ska snart hoppa i sängen , tråkig lördag som bara den, men så är det ibland :) man kan inte alltid ha roligt! I morgon, om jag orkar ska vi analysera affärer och folket som handlar, priser osv.. ganska segt.. men det måste göras innan tisdag. Nej nu måste jag sova! började skriva detta inlägget kl 12, sen glömde jag bort det, och tiden, så nu är klockan redan 00.41! godnatt på er ♥



lördag!

då är det lördag igen.. tiden spriinger iväg, och de känns faktiskt skönt just nu. ni aaaanar inte hur mycket vi har nu, jag har typ blivit sjuk av all stress, ska ta ut medecin på måndag... hemskt!  Några har slutat komma till lektionerna, andra gråter för att dem inte klarar av pressen och massa annat. Men tydligen det enda vi kan göra är att kämpa på! det är iaf ingen dans på rosor förtillfället. önskar bara att de kunde varit sommarlov nu, men som sagt om 6 veckor!! Denna helgen heter LUGN med stora bokstäver iaf, och jag ska försöka göra klart så många moodboards som jag orkar. gjorde en igår iallafall, det är alltid något. nej nu pratar vi om något annat, nu har många tagit studenten! det är en sån upplevelse. Ibland vill man bara spola tillbaka tiden, speciellt när man sitter och tittar på massa gamla bilder :( Nu ska ju tirre flytta till Umeå och Maria till USA, snacka om att alla är splittrade, men vi får hålla ihop endå! jag tror att någongång kommer vi alla endå hamna i lilla helsingborg igen :) fast man vet ju aldrig.. Nu åkte precis Malin & Bibbi in till doumo, dem ville shoppa lite.. medan jag nog får hålla i stålarna nu sen aleks var här, det blev en heeeel del shopping! sen var den en tjej som undrade vad jag gjorde här, pluggar mode och textil design, och det är verkligen hur kul som helst, förutom att just nu är det väldigt mycket jobb och väldigt mycket press. Saken med att flytta utomlands är att ingenting är som I sverige, samtidigt som du lever i en helt ny miljö, helt nytt språk, ny mat, allt så ska du fokusera dig på pluggandet. Men det är verkligen en upplevelse, och om du funderar på att göra det, så gör det! du har alltid alla möjligheter till att åka hem igen precis när du vill :) oj vad det blev mycket nu, och det känns som att jag bara vill skriva ännu mer. Men det kommer nog något inlägg lite senare, ska ju som sagt bara vara hemma idag och ikväll. Sola lite för mig också hemma i sverige, här har det varit dåligt väder i snart en vecka, :(

Aleks på besök :)!

Jaha, då har aleks åkt tillbaka till Sverige,har verkligen haft sjukt roligt under dessa dagarna! Bara kunnat koppla av och faktiskt fått njuta lite av italien :) Jag har känt mig som en riktig turist under dessa dagarna, men jag tror jag behövde de., börjar typ inse vart jag bor nu, och jag trivs så sjukt bra ! :) Vi har tagit mer än 200 bilder, men som vanligt är bloggen alldeles för jobbig för att kunna lägga upp många bilder. men nu har jag verkligen lagt in många!

Aleks kom hit runt halv 11 i torsdags kväll, så då blev det bara massa snack och sen sängen!
Dag 1,  fredag , besökte vi såklart Doumo, tog den mysiga spårvagnen in och gick och shoppade i fler timmar. 

129895-475
Underbara Doumo!

129895-474
129895-473129895-472
Vår balkong in till lägenheten

129895-471
i mitt sovrum

Sen på kvällen har jag lagt upp bilderna i inlägget innan, bästa kvällen på länge som ni säkert förstår, asså vi kan fortfarande inte fatta att det är sant, nu några dagar efter man tänker tillbaka, haha, asså de va verkligen som vi hade känt dem hur länge som helst, och dem som jobbade och folket på VIP avdelningen behandlade oss som kungar, dem trodde ju vi va där med dem, verkligen oförglömlig kväll :)


dag 2
besökte vi först marknaden som är varje lördag, fick med oss en hel del fynd! efter det åkte vi till min skola så att aleks fick hinna se den också :) och sen på kvällen kom sofie, erwing och sharona hem till oss, vi drack lite vin och sedan bar det av ut. Men vi gick först till Cavallis ställe, för jag har själv aldrig varit där, men det var hur stelt som helst, så tillslut gick vi endå till klassikern old fashion!

129895-476
129895-478129895-477

image490
så här fin var min säng redan efter en dag, haha :D

129895-480129895-479
några idioter som tvunget skulle vara med på bilden, haha :D

dag 3
blev det först en runda till doumo ännu en gång eftersom vi inte hann med allt första gången, sen åkte vi hem, åt och tog det lungt och bestämde oss för att åka till Navigli, ett jätte mysigt område typ en kvart härifrån. Ja ni ser själv på bilderna, så där gick vi och njöt i nästan 2 timmar :)

129895-482129895-481
129895-485129895-484129895-483

och sen sista dagen , Idag :)
åkte vi till San Siro för att se den kända arenan som Zlatan spelar på, åkte vi tillbaka och köpte en goood italiensk glass och efter det hem och bara tog det lugnt tills Aleks skulle åka.

129895-486129895-487
129895-488129895-489

Så nu har jag faktiskt varit duktig, fastän det finns hur många bilder till :):)Tack för dessa underbara dagarna Aleks, det betyder så mycket för mig, verkligen! nu ska jag kämpa på i 1 månad och 3 veckor som är fyllda av 8 examensarbete, sen är det sommarlov och helsingborg i 2 månader!