ett litet inlägg tillägnat....

min kära morbror och hans fru Louise! Här är deras nybyggda hus, visst är det helt underbart fint?
dem kommer och hälsar på mig i Oktober, samtidigt som dem firar 10 år tillsammans :) ♥



Och här ser ni världens sötaste kusiner!

                                 Isak                                          &                     Zacharias 
 

Ville också säga, tack för att ni stöttar och alltid finns där!


söndaaaaag

åter en dag hemma, tråkigt på grund av det fina vädret, men men nu är jag iallafall klar med 3 designers utav 6, så hoppas resten går lite snabbare. Då har jag mindre än en vecka kvar här hemma. förstår verkligen inte vart tiden blir av? Och allt jag skulle göra nu när jag var hemma har jag inte hunnit med, men det är ju trots allt bara tre månader kvar i Italien. I morse körde jag davve till jobbet runt halv 9, sen kändes det inte lönt att gå och lägga sig igen så jag gick ut och gick i nästan 45 min, vilket var helt underbart. Har bestämt mig för att gå en runda varje morgon när jag kommer ner till Milano. fast då får jag gå ännu tidigare eftersom det är så varmt.. Idag blir det bara plugg, sen ska jag hämta davve runt 5, och kanske åka ut till väla. Denna veckan kommer bli fullproppad, måste packa också, köpa med mig mat, göra klart mitt arbete, hälsa på Dan&Lotta, Aleks tjejmiddag och lite till.



vilka?

är inne i någon konstig form utav gummistövel grej, vill ha ett par nu till hösten och vintern, problemet är bara vilka?

     

Dem som nog lockar mest är Ilse jacobsen (med snörning) men problemet är att jag inte vet vart den färgen finns, plus att dem är väldigt breda vid ankeln..?
eller kanske ett par helt vita låga fråb Viking för 299:- som man kan köpa på have2have.se
De andra två bruna är båda Hunter från shopbob.com
?


Nu har jag målat en massa på illustartioner till oddmolly. hoppas bara det blir som jag har tänkt mig, så nu tänkte jag krypa ner under täcket.. godnatt på er ♥

på besök hos farmor

idag har jag och älsk varit hemma hos min farmor heeela dagen :) så mysigt där ute på landet! Har faktiskt haft jätte kul, vi pratade en massa och åt en massa gott.
Nu är det inte långt kvar tills allt drar igång igen. Dem lektionerna jag kommer ha nu, har jag sett fram emot sen vi började, vi ska lektioner som Project Assesoarer, Knitwear project, Knitwear lab, Womens wear och Portfolio. Sen kommer jag att vara ledig varje tisdag och varje torsdag, vilket betyder inte alls lika stressigt som förra terminen.
Såg Project Runway igår, vilket tur att Christian vann, han e verkligen grym! blir helt stissig av att titta på det programmet.
Nästa fredag blir det tjejmiddag hemma hos Aleks, fyller 20 den 2 september, vilken tur precis innan jag ska åka tillbaka. Till helgen blir det plugg plugg plugg, vill bli klar nu så fort som möjligt, orkar inte ha det i tankarna längre.. Sen nästa vecka ska jag hinna sova med maria en dag, vi ska titta på gamla filmer och sånt :) hihi! Nej nu måste jag fortsätta.



köpenhamn någon vecka sen

onödigt prat..

idag gick jag faktiskt upp i tid, samma som igår, ställde klockan på 9.00 och gick upp ungefär en halvtimme senare. har därför hunnit med en hel del vilket känns skönt! Jag har bland annat postat iväg en massa fler stipendieansökningar, så nu är det bara till att vänta och hoppas :)
Nu när jag är hemma så är det precis som att alla tankar kommer fram, dem typ smyyger sig fram när man minst anar det. det snurrar för fullt om vad jag ska göra efter min utbildning..
Men nu får jag ta ett steg i taget eller hur :P Nu é jag här, och om mindre än 2 veckor är jag tillbaka i Milano.. Jag saknar faktiskt lägenheten och tjejerna.. det är lite skrämmande.. för nu är det sista gången jag verkligen kan åka tillbaka, när jag slutar kommer det inte finnas något att åka tillbaka till. så jag får verkligen njuta nu av den sista tiden.
och på tala om Milano så e där fortfarande över 30 grader varje dag, vilket jag inte tackar nej till? :):)

Nej nu ska jag fortsätta på mina små miniklänningar, vill bli klar ikväll så jag kan börja på nästa designer i morgon.
och aleks och Daniel är i Cypern nu, riktiga glidare! sola och bada lite för mig också <3


stockholm!

förlåt för att jag inte har bloggat på ett bra tag, men hade verkligen ingen tid i stockholm. Vi kom iaf hem igår kväll och det har varit en jätte bra resa :) vi kom dit runt 2 tiden i onsdags och sen gick vi runder i stan tills Anna slutade halv 6, mötte upp henne och sen åkte vi hem till hennes lägenhet. jätte mysig, sa det jätte många gånger, gillade verkligen den! det kändes på något sätt hemtrevligt direkt. På kvällen lagade vi lasangett och bara tog det lungt. torsdag blev det shopping för hela slanten, men jag har faktiskt tänkt på vad jag ska köpa och inte köpa, så blev supernöjd med alla inköp.

I torsdagskväll gick vi alla tre ut och åt med Sharona och hennes kompis Gibbo. Gick till en thairestaurang med hur stor buffé som helst, och jätte gott! det blev mycket mat och glass med frukt till efterrätt.

fredag shopping igen, stockholm är ju så stort så det tar ju inte precis en dag att gå igenom allt man vill, när Anna slutade kom hon in till stan en liten stund, sen gick jag och davve till pizza hut, men fick vänta i 50 minuter på pizzan så då gick vi därifrån, utan mat!

lördag åkte vi in till stan, åt lunch på en jätte mysigrestaurang på Mosebacke, med utsikt över hela gamla stan och en stor del utan stockholm.
sen gick vi genom gamla stan och kunde inte motstå den goda glassen, så det blev en stor gammeldags med tre kulor grädde och kola sås, guud va gott!!
Klockan halv 5 mötte vi upp Sharona på medborgarplasten och sen bar det av hem till henne för att bli bjudna på mat av hennes mamma :) jätte gott och jätte mysigt var det. vi satt och snackade med hennes lillasyster Ilona och hennes mamma enda till 11. sen åkte vi med sharona in till stan för hon skulle ut med några vänner, men eftersom vi inte kände oss riktigt klädda för det gick jag och älsk istället till Café Albert´s.

Söndag dags att åka hem! men tåget var dock försenat några timmar, men det gjorde ju inte så mycket eftersom vi låste in väskorna igen och begav oss ut för en sista shoppingrunda :) Allt som allt köpte jag ett par vita jeans, ett linne från Essentiel, dkny börs, och två berlocker till mitt pilgrim halsband som jag fick av Aleks i 20-års present.
Tog inte alls många bilder, och jag har inte fått Annas heller, men här är dem vi tog iaf:

Vi väntar på tåget i Malmö C




Jag i ett regnigt Sundbyberg


Davve i ett soligt stockholm


Utsikten från Mosebacke




jag & anna i gamla stan <3


väntar på tåget på väg hem..


2 av inköpen :)


la redoute

jag har verkligen otur med internetshopping förtillfället..fick hem ett erbjudande från Laredoute, första varan 20% , resten av ordern 15% plus om man beställde tre varor fick man ett kit från Makeupstore. men allt jag hittade hade dem inte på lager utan skulle levereras i mitten av september. och då är inte jag hemma? så det blir ingen fin svart väska med fransar och ingen stickad vit tjocktröja:(


sömntuta

sov alldeles för länge idag igen, förstår inte varför jag har så svårt att komma upp på morgonen? Jag vaknade runt 9 och tänkte, ja äntligen, nu har jag hela dagen på mig att fixa massa, sen vet jag inte riktigt vad som hände mer än att jag vaknade kvart i 12.. halva dagen borta! men jag behöver väl sova antar jag. Har gjort om lite på bloggen som ni kanske ser?
Idag ska jag skriva om mina stipendieansökningar och sen skicka iväg en hel del hade jag tänkt, så kan man ha det på det goda samvetet när jag åker till stockholm.. Sen ska jag antagligen hämta upp davve hemma, när han har packat klart, så ska vi åka och hämta ut biljetterna till tåget. Sen blir det hem och packa för min del, och försöka sova tidigt eftersom vi måste först åka till Malmö där X2000 går ifrån. I morgon avgår tåget 9.14 och vi ska vara framme runt 1, då blir det shopping direkt :) Jag kanske skriver mer senare, annars får ni ha det så bra. Har inte bestämt mig om jag ska ta med datorn? finns ju wireless på både tåget och hemma hos anna.. får sova på saken ♥

.......................

idag har jag suttit och gjort två mini klänningar :) jätte kul faktiskt! det ser ut som barbiekläder nästan. Lägger upp bild på det när alla är klara, ska nämligen göra tre till.. Så det är i stort sett hur min dag har sett ut. skönt på ett sätt eftersom det är så tråkigt väder ute, man får iaf inget dåligt samvete! 


från odd mollys nya kollektion
som jag är heeelt förälskad i, ska in i deras affär i sthlm ♥

redan söndag?

vilket betyder måndag i morgon, vilket betyder 2 dagar tills vi ska till stockholm :D men det är liiite ändrade planer, vi ska inte köra upp längre, vi ska åka 1:a klass på X2000 både dit och hem, davve känner någon kille som jobbar där, så vi får det för samma pris som vanlig 2:a klass på Sj tågen ;) där finns internetuppkoppling, vi får ta hur mycket frukt, kaffe och te vi vill, massa tidningar, hörlurar till radio och sen självklart det mest bekväma platserna + att man får frukost på sin plats när man kommer, hihi! sen när vi kommer fram runt ett tiden, ska vi låsa in våra väskor och sen gå i stan tills Anna slutar sin skola kl halv 5. det ska bli så kul att se hur hon bor och allt! sen ska vi försöka hitta på så mycket som möjligt, ska träffa sharona också, och kanske hälsa på bibbi om jag hinner?

Idag köpte jag ett par nya stövlar, tycker faktiskt mycket om dem, hade inte planerat att köpa nya stövlar denna hösten och vintern, men så blev inte fallet.. dem är iaf låga, bara en centimeters klack eller vad man ska säga. brunt melerat skinn sen kan man vika ner kanterna där uppe. helt vanliga men verkligen jätte sköna! köpte dem på scorett :)

sen har jag pluggat, har nog dem flesta bilderna jag behöver nu.. men sen är jag sån att jag hela tiden vill ändra min ide, vilket är väldigt jobbigt, för det känns som att jag aldrig kommer hinna bli klar. Men allting löser sig, det heter väll så?



pluggdag

sitter här och har precis gjort klart fem (av 30 som ska göras) illustrationer i photoshop till mitt examensarbete i personaldesign. Det är illustrationer till Vivienne Westwood. Det som jag har lämnat vitt på kropparna ska bli sprayat med hobbyfärg sen i olika färger. Här har ni iaf 3 av dem:




Idag blir det bara till att ta det lugnt, ska snart åka och möta davve i stan, sen ska vi handla tacos och säkerligen någon film. hoppas ni får en bra fredagskväll :)


ååh

är internet shoppingsugen! (kan man säga så?) satt och tittade i lite tidningar hemma hos maria, och nu bara för det var jag ju tvungen att gå in på lite hemsidor. men faktiskt inget som lockar än så länge? bara bra, nog bäst jag stänger ner alla sidor igen innan pengarna ryker från kontot.. var inne på topshop, eftersom dem skickar till sverige nu, gick in på rean och hittade faktiskt lite grann, men ni tror inte att precis det jag hittade var slut? självklart. men men, det blir antagligen stockholm på onsdag nästa vecka om allt löser sig med bil osv. Jag och davve tänker nämligen köra upp, eller ja, jag tänker köra, :P sen ska vi bo hemma hos Anna isåfall ons, tors och kanske på fredagen tar vi in på hotell inne i stockholm city. sen åker vi tillbaka på eftermiddagen. På vägen upp hade jag också tänkt svänga in om Malin för att se hur hon bor i Hallsberg! Så vad jag ville komma fram till var att det är nog lika bra att jag väntar med shoppandet till jag kommer till stockholm, eller vad tycker ni? :)

Idag har jag först varit på biltema och köpt sprayfärg, sen testade jag det i morfars snickarverkstad, och det fungerade precis som jag ville, så nu håller jag på med några modeillustrationer som sen ska sprayas :)
Vid 4 körde jag in till stan och mötte upp aleks som precis slutat, gick runder och lullade lite tills Anna och Maria kom. Vi satte oss på Haket, dem har ju byggt om nu, hur stort och fint som helst, så det blev en bakadpotatis med skagenröra och sen en go chokladtårta efter. därefter åkte vi till maxi för vi skulle göra smoothie hemma hos maria, så vaniljyougurt och frysta hallon fick följa med hem. sen satt vi bara och snackade och läste lite tidningar tills jag och aleks körde hem.

och förresten i tisdags var det tjejmiddag hemma hos louise, väldigt trevligt! sen åkte vi vidare till tisdagsklubben som var helt okej. tog bara 3 bilder på hela kvällen och har inte hinnit få marias, så här e dem 3

jätte fin bild på mig och aleks? haha


louise öppnar presenter


jenny och nikolina


aleks och anna inne på Haket

lite updating

vart tar tiden vägen? idag hade jag tänkt hinna med en massa, men vad har jag hunnit? inte ens hälften! har pratat i telefon med både maria, emelie och anna idag. Grattis Maria till familjen, hon ska till Washington och vara aupair, gud va kul :D kanske man ska passa på att besöka staterna? hehe, hoppas iaf att allt går riktigt bra och att du kommer stormtrivas, för vem skulle inte göra det i washington lixom? Iallafall, idag ska jag snart bege mig för att hämta upp min kära mormor, sen ska jag hem, packa lite saker och sen antagligen sova hos emelie, ♥
I morgon blir det tjejmiddag hemma hos Louise, grattis i efterskott! och sen antagligen utgång till tisdagsklubben, jag har aldrig varit där och nu ska ju alla tjejerna med ut, så det blir nog skojjigt!
igår var jag inom väla en snabbis och handlade lite material till personal design, så snart kan jag sätta igång, måste bara köpa sprayfärg på biltema :) och vet ni? anna och tirre ska komma och hälsa på mig i Milanooo :D på deras höstlov, det vill säga den 27 oktober och sen en hel vecka, guud va kul vi ska ha!!


the movie¨¨

igår blev det sex and the city filmen på bio, hur bra som helst! jag vet, jag är sen, men bättre sent än aldrig? kommer lätt se den en gång till om ett tag♥





Idag ska jag börja på mitt examensarbete i Personal Design. känner inte direkt någon motivation alls för tillfället, och inspirationen här i den lilla hålan är ju inte den bästa. Men det kommer väl, hoppas ni får en bra söndag.

köpenhamn

nu har det gått en massa dagar igen, men tiden bara springer iväg.. i torsdags var vi ju som sagt i köpenhamn. Vi åkte in runt ett tiden, så gick vi först runder i massa affärer och sen när dem stängde vid 6 satte vi oss på en restaurang, därmot var inte maten den godaste,. jag ville ha sånna nacho chips med ost och köttfärs över, så hade dem bara med kyckling. vilket inte alls var lika gott! men lite fick jag ner och sen med lite pommes från davves hamburgartallrik så blev jag trots allt mätt :) efter det gick vi till rådhustorget där modevisningen skulle vara. vi kom bland dem första i kön vilket resulterade i första parkett på trendshowen :D hur lycklig var jag inte då? Den var iaf jätte bra, och det var en massa blandade märken som Tiger, Marlene Birger, CK, VILA, In wear och massa fler. Sen fick alla en goodiebag med underkläder från friis&company och lite smink, hårspray och tidningar :)



älsk utanför magazin










jag utanför rådhuset efter visningen


seg dag!

tvingade mig upp idag halv 10, ställde klockan tre gånger för att kunna gå upp. har städat lite och tänkte fortsätta med det, sen vid 5 tiden ska jag antagligen möta upp aleks maria och anna, men vad vi ska göra är inte bestämt ännu, men det löser sig alltid! I förrgår hyrde jag och davve tre filmer på bogarts för tre dagar, GoneBaby Gone, good luck chuck och nån film med jessica simpsons. dem två första var hur bra som helst men den tredje har vi inte sett ännu.

På torsdag är det köpenhamn på schemat. davve är ledig så vi tänkte åka in och titta eftersom de är modeveckan. Har två saker som vi vill gå på, och Day har sin visning klockan 9, så det blir nog ganska sent. Men det är det värt! hoppas bara vädret blir någerlunda bra.
Nu ska jag fortsätta städa, sen kanske kolla på den tredje filmen innan jag ska träffa mina underbara vänner (L)

jobbigt läge

när vi va i köpenhamn provade jag denna klänningen från Karen Millen, ni anar inte hur fin den var. Bilden tycker jag gör den lite orättvis med tanke på skyltdockan. om ni vill se den lite bättre gå in på www.karenmillen.com Men det känns lite så att bara köpa en lång aftonklänning, när ska jag ha den lixom? men tankarna snurrar endå, speciellt när den satt som en smäck!

 

på bättringsvägen :)

Idag känner jag mig bättre gämfört med de andra dagarna, tack o lov. om jag ska vara helt ärlig så tror jag inte att de är någon körtelfeber.. för då borde nog inte det blir bättre så här pass snabbt. Men jag hade tänkt åka in till min läkare i morgon bara för att vara på den säkra sidan.
Dessa dagarna har det inte hänt speciellt mycket, bara varit hemma och slappat. Igår kollade jag och davve på 27 dresses. ooh så bra den va :) älskar sånna filmer. nu är de sex and the city filmen nästa, kanske till helgen? har längtat efter att se den.
Idag blir det också bara vila, så jag är tillräckligt bra tills på tisdag för att kunna träffa Aleks!



sjuker

fast känns pyttelite bättre idag även fast min hals är helt igenmurad. Var hos läkaren igår och han sa att det är körtelfeber, så nu är det bara att hoppas att det är en lindrig variant.. Men idag har jag iaf inte haft någon feber, så det känns bra. davve har suttit och hållt mig sällskap under hela tiden, stackare bara fått ligga och titta på tv, fast det kan väl vara skönt det också ibland.
Hoppas ni har haft och kommer få en bra helg. vi ska snart åka och hyra film sen ska jag bädda ner mig igen.